12 / 12 / 2025

cadde mağazacılığında lokasyon önemi 

cadde mağazacılığında lokasyon önemi 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs alışveriş alışkanlıklarımızı da değiştirdi. Pandemiyle birlikte tüketiciler alışveriş yaparken lokasyon ve hijyen gibi unsurları da dikkate alıyor. 

Alanya’da MS Mağazacılık ve Moda Şov Deri'nin geçici konkordato süresi 2 ay uzatıldı!

MS Mağazacılık Deri Turizm Ticaret A.Ş. ve Moda Şov Deri Kuyumculuk Toptan Gümüş Turizm Taşımacılık Ticaret A.Ş. için verilen 3 aylık geçici mühlet,  2 ay süreyle uzatıldı. 

Eren Deri Konfeksiyon, Pave Kuyumculuk,Şahinoğlu Mağazacılık ve Ze-Ta Deri Konfeksiyon'un konkordato talebi reddedildi!

Erhan Şahinoğlu'nun sahibi olduğu Eren Deri Konfeksiyon, Pave Kuyumculuk, Şahinoğlu Mağazacılık ve Ze-Ta Deri Konfeksiyon'un konkordato talebi reddedildi.

Ev tekstili ve dekorasyon firması Finehome Mağazacılık konkordato ilan etti!

2018 yılından bu yana ev tekstili ve dekorasyon alanında faaliyet gösteren Finehome Mağazacılık konkordato ilan etti.

İstanbul’da gayrimenkul yatırımlarında cadde mağazaları, ofis projeleri, depolama ve lojistik alanlar öne çıktı!

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul’da gayrimenkul yatırımlarında cadde mağazaları, küçük ölçekli ofis projeleri, depolama ve lojistik alanlarının öne çıktığını belirtti.

Ünlü bebek tekstil şirketi Akdem Mağazacılık’ın konkordato talebi reddedildi!

2012 yılında Bibaby markasıyla yola çıkan ünlü bebek tekstil şirketi Akdem Mağazacılık Ticaret Limited Şirketi'nin konkordato talebi reddedildi.

DGN Ayakkabı ve Talipsan Mağazacılık’a 3 ay geçici konkordato mühleti!

Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, DGN Ayakkabı Mağazacılık Anonim Şirketi ve Talipsan Mağazacılık Anonim Şirketi için üç ay süreyle geçici konkordato mühleti verilmesine karar verdi.

Eren Deri, Pave Kuyumculuk, Şahinoğlu Mağazacılık ve Ze-ta Deri'ye 3 ay süreyle geçici mühlet kararı!

Bakırköy'de faaliyet gösteren Eren Deri, Pave Kuyumculuk, Şahinoğlu Mağazacılık ve Ze-ta Deri'ye mahkemece 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verildi. 

Eren Deri, Pave Kuyumculuk, Şahinoğlu Mağazacılık ve Ze-ta Deri’ye 3 ay geçici konkordato koruması!

Eren Deri, Pave Kuyumculuk, Şahinoğlu Mağazacılık ve Ze-ta Deri hakkında  20 Haziran 2025 tarihinden itibaren üç ay süreyle geçici mühlet kararı verildi.

Ms Mağazacılık Deri ve Moda Şov Deri’ye 3 ay geçici konkordato mühleti!

Alanya Asliye Ticaret Mahkemesi, Ms Mağazacılık Deri Turizm Ticaret A.Ş. ve Moda Şov Deri Kuyumculuk Toptan Gümüş Turizm Taşımacılık Ticaret A.Ş. hakkında 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.

Akdem Mağazacılık için verilen kesin mühlet kararı 1 yıla uzatıldı!

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde devam eden konkordato davasında, Akdem Mağazacılık Ticaret Limited Şirketi için verilen kesin mühlet kararı 1 yıla uzatıldı.

Trc Makine Tekstil ve Mağazacılık’ın konkordato mühleti 2 ay daha uzatıldı!

Trc Makine Tekstil ve Mağazacılık Limited Şirketi'nin konkordato mühleti 2 ay daha uzatıldı.

AVM ve cadde mağazalarındaki astronomik kira artışları küçük ve orta ölçekli işletmelerin ayakta kalmasını zorlaştırdı!

AVM ve cadde mağazalarındaki astronomik kira artışları son dönemde, perakende sektörünün en büyük sorunu haline gelirken, Tepe Home Genel Müdürü Levent Çapan yaptığı açıklamada yüksek kira artışlarının küçük ve orta ölçekli işletmelerin ayakta kalmasını zorlaştırdığını söyledi.

Gimat Mağazacılık Ankara'daki 2. etap projesine başlıyor! Alışveriş sokağı ve ofis projesi için start verdi!

Gimat Mağazacılık imzasıyla Ankara'da konumlanan alışveriş sokağı ve ofis projesinin inşaatı bugün resmen başladı. 

cadde mağazacılığında lokasyon önemi  Haberi

cadde mağazacılığında lokasyon önemi 

Eğitimden sosyalleşmeye, iletişimden çalışma hayatına kadar yaşamın her alanında olduğu gibi alışveriş alışkanlıklarına da pandemi damgasını vurdu. Tüketiciler alışveriş kararlarını verirken fayda ve maliyet, lokasyon gibi öteden beri göz önüne aldıkları kriterlerin yanına artık mağaza içinde maske kullanımı mesafe gibi daha önce hayatlarında hiç olmayan veya hijyen koşulları gibi kısmen uyguladıkları kriterleri dikkate alıyor. 

Şüphesiz pandeminin alışveriş alışkanlıklarına yaptığı en önemli etkilerden biri ise fiziksel mağaza tercihlerinde oldu. IPSOS araştırma şirketinin yaptığı son anket tüketicilerin yüzde 90’ının AVM’leri riskli bulduğunu düşünüyor. Türkiye genelinde 465 aktif Alışveriş Merkezi olması ve AVM gibi kapalı alanların taşıdığı risk ve buna bağlı olarak resmî kurumlarca getirilen kısıtlamalar nedeniyle tüketiciler cadde mağazacılığını eskiye oranla daha fazla tercih etmeye başladı. 

Pandemi, işletmelerin yatırım stratejilerini etkiledi mi? 

Tüketicilerin,...