20 / 04 / 2024

Cafer Kara deprem güvenliği

Cafer Kara deprem güvenliği

İnşaat sektörüne ve kamu otoritelerine seslenen Çukurova Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Cafer Kara konut satın alırken de ilk önce konutların deprem güvenliğini sorgulamamız gerektiğini belirtti...

Malatyalılara TOKİ müjdesi: Deprem konutlarının bir kısmı bu ay sonunda teslim edilecek!

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, deprem konutları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Depremzedelerin konutlarının son durumlarını aktaran Ölmeztoprak, teslim tarihlerini de tek tek verdi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı yapıların deprem kriterleri belirlendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yeni yapılacak ve yapılmış olan kara yolları, demir yolları tünelleri, hava meydanları ve diğer zemin yapıları, kıyı ve liman yapıları, köprü ile viyadüklerinin deprem etkisi altındaki değerlendirme ve tasarımına yönelik kriterler düzenlendi. 

Cky Proje Geliştirme Yönetim Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Cky Proje Geliştirme Yönetim Ve İnşaat Anonim Şirketi 100 bin TL sermaye ile Cafer Kara ve Şengül Kara tarafından kuruldu.

Ahmet Kara konutlara deprem sigortası yapılması konusunda uyardı!

Çorum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 1-7 Mart günleri arasında kutlanan "Deprem Haftası" etkinlikleri kapsamında bir takım etkinlikler düzenledi. Çorum Valisi Ahmet Kara etkinlikte açıklamalarda bulundu.

Türkiye'deki konutların yüzde 60'ı 20 yaşın üzerinde!

Çukurova Kent Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Kara, Kaş Aydın Haber Gazetesi'ndeki yazısında depreme karşı kentsel dönüşümün önemli olduğundan bahsetti. İşte Cafer Kara'nın o yazısı...

Cafer Kara: Sağlıklı ve güvenli binalar inşa edilmeli!

Çukurova Kent Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Kara, ülkemizde, deprem bilincini artırmayı hedefleyen 1-7 Mart arasındaki Deprem Haftası'nda sağlıklı ve güvenli binaların inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekti..

Türkiye'deki 18 milyon yapının yüzde 67'si kaçak!

Çukurova Kent Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Kara; ülkemizde, deprem bilincini artırmayı hedefleyen 1-7 Mart arasındaki Deprem Haftası'nda sağlıklı ve güvenli binaların inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Türkiye’de 6,5 milyon konut acilen yenilenmeli!

Çukurova Kent Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Kara, depremlerin oluşturacağı hasarları azaltmanın en etkin iki yolunun depreme dayanıklı yapılar inşa etmek ve toplumu depreme karşı eğitmek olduğunu vurguladı.

Çatalca'ya Deprem İzleme İstasyonu kurulacak!

Doç Dr. Oğuz Gündoğdu Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’yı ziyaret etti. Kuzey Marmara fay hattındaki gelişmeleri takip edecek deprem izleme istasyonu kurma projesi hakkında bilgi verdi.

Eskişehir'de 4.3 büyüklüğünde deprem!

Saat 02.42'de, merkez üssü Eskişehir Karaçobanpınarı - Tepebaşı olan 4.3 büyüklüğünde bir deprem oldu. Depremin 5.5 km derinlikte meydana geldiğini açıklandı.

Cafer Kara: İnşaat sektöründe trendler değişti!

En önemli lokomotiflerinden olan inşaat sektörü, son 10 yılda ülkemize büyük kazanımlar sağladı. Özellikle istihdam ve ekonomik canlanmaya önemli etkileri olan inşaat, sürdürülebilir büyüme için önemli bir sektör.

Cafer Kara: Gayrimenkul satışları yüzde 20 arttı!

Çukurova Kent Yapı Başkanı Cafer Kara, gayrimenkul sektöründe satışların yüzde 20 arttığını söyledi. Türkiye ve dünya ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden olan inşaat sektörünün, son 10 yılda Türkiye'ye büyük kazanımlar sağladığını dile getirdi.

Cafer Kara: İnşaat sektörü son 10 yılda çok gelişti!

Türkiye ve dünya ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden I olan inşaat sektörü, son 10 yılda ülkemize büyük kazanımlar sağladı. Özellikle istihdam ve ekonomik canlanmaya önemli etkileri olan inşaat, sürdürülebilir büyüme için önemli bir sektör...

Cafer Kara deprem güvenliği Haberi

Cafer Kara deprem güvenliği

Deprem gerçeğini bundan 14 yıl önce Marmara Depremi ile bir kez daha hatırlamış olan Türkiye’de mevcut binalara bakıldığında durum pek de iç açıcı değil. Yüzölçümünün yüzde 92'si deprem kuşağında bulunan ve nüfusunun yüzde 95'i deprem tehdidi altında yaşayan ülkemizde 18 milyonu aşan yapı stoğunun yüzde 67’si ruhsatsız ve kaçak, yüzde 60’ı 20 yaş üzeri konutlardan oluşuyor. Ayrıca konutların yüzde 45’i oturulamaz durumda, 6,5 milyon konutun acilen yenilenmesi gerekiyor. Yapı Denetim Yasası’ndaki değişiklik ve kentsel dönüşüm ise bu konudaki sevindirici gelişmelerden... 17 Ağustos Marmara Depremi ve 2011 Van depremindeki acıları tekrar tekrar yaşamamak için tüketicilerin de bilinçli olması ve binalarının deprem güvenliğini sorgulaması şart.


Yakın geçmişimizdeki en şiddetli deprem olan 17 Ağustos 1999 depreminin 14’üncü yıl dönümünde vatandaşlara, inşaat sektörüne ve...