23 / 04 / 2024

çarpık kentler oluşuyor

çarpık kentler oluşuyor

Şehir Plancısı A.Faruk Göksu, kentsel dönüşümlerin gayrimenkul geliştirmek amacıyla yapılmakta olduğunu, bunun sonucuna yeni çarpık kentlerin oluşmaya başladığını söyledi.

Buzulların altında 14 milyon yıllık arazi oluşumu keşfedildi! Çok nadir görülen bir durum...

Bilim insanları tarafından Doğu Antartika'da buzulların altında 14 milyon yıllık arazi oluşumu keşfedildi. Çok nadir görülen bu durumu bilim insanları açıkladı...

İslam Memiş’ten gram altında korkutan uyarı: ‘Çok ilginç şeyler oluyor!’

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın konusunda vatandaşları bir kere daha uyardı. Memiş, "Gram altında makas aralığı 10 lira, 40 liralık makas oluşuyor, işçilikler yavaş yavaş artmaya başladı. Çok ilginç şeyler oluyor" dedi.

Gençlerin ve kadınların borsaya ilgisi arttı! Yeni yatırımcıların yüzde 30’u gençlerden oluşuyor!

Pandemi ile birlikte sermaye piyasalarına artan yatırımcı ilgisi devam ediyor. Borsa İstanbul’a gelen yeni yatırımcıların yüzde 30’u ise gençlerden oluşuyor. Gençlerin yanı sıra kadınların da borsa yatırımlarındaki ağırlığı giderek artıyor.

Bina risk analizi ne kadar? Hemen bakın, fazla para ödemeyin

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından vatandaşlar yapılarını sağlamlığını merak ediyor. Risk tespitinde büyük soru işaretleri insanların kafasını karıştırıyor. Binaların risk analizi için verilen fiyatlar arasında büyük farklar oluşuyor.

Altın büyük rekora koşuyor! Çeyrek ve gram altın fiyatlarını görenler çıldırdı! Hemen güncel altın fiyatlarına bakın!

Canlı altın fiyatları 9 Ocak 2023 günü altın almak isteyenler ve yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Altın bugün büyük rekora koşuyor! Çeyrek ve gram altın fiyatlarını görenler çıldırdı! Hemen güncel altın fiyatlarına bakın!

İmar affı gelecek mi? İmar barışı gelirse çarpık kentleşme artar mı? Uzman isimden şok açıklama!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İmar Affı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peki İmar affı gelecek mi? İmar affı gelirse çarpık kentleşme artar mı? İşte ayrıntılar...

İstanbul çarpık kentleşmeden nasıl kurtulur?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinan Genim bugünkü köşe yazısında İstanbul'un büyük problemlerinden biri olan çarpık kentleşme sorununun yanıtını kaleme aldı.

Çarpık kentleşmenin nedenleri: Ek inşaat, yeniden dönüşüm, kat atma!

Önce şehirler yapılır sonra yerleşilir. Türkiye'de ise önce göç edildi daha sonra ihtiyaca göre şehirler yapıldı. Eklemeyle, ek inşaatla, yeniden dönüşümle, kat atmayla da ortaya çarpık kentleşme çıktı...

Kahramanmaraş'taki çarpık kentleşme meclis gündeminde!

Kahramanmaraş'taki çarpık kentleşme meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Balat ve Sirkeci'de çarpık yapılaşma furyası!

Sirkeci'ye, Balat'a, Süleymaniye'ye nereye giderseniz gidin binaların önüne, üstüne, arkasına bu gecekondu plastik yerleşkeler hakim. Bu alanlarda yönetimler yetkilerine rağmen bu haksız, çirkin ve çarpık büyümeye göz yumuyor.

Olimpos imar planıyla çarpık yapılaşma engellenecek!

Olimpos Kazı Başkanı Prof. Dr. Yelda Olcay Uçkan, Olimpos'un imar planına ilişkin açıklamalarda bulundu. Uçkun, "Planla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek, bungalov tarzı evlerin yoğunluğu yüzde 50 oranında düşürülecek" dedi...

Mustafa Köleoğlu: Olimpos imar planıyla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek!

Dünyaca ünlü Antalya Kumluca’daki Olimpos’la ilgili Koruma Amaçlı İmar Planı'na onay verildi. Tepkilere sebep olan imar planının onaylanmasıyla ilgili olarak, Mustafa Köleoğlu, çarpık yapılaşmanın önüne geçileceğini belirtti.

Antalya’nın en büyük sorunu çarpık kentleşme!

TÜİK, 2019 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nin sonuçlarını açıkladı. Antalya’nın nüfusu 2 milyon 511 bin 700 kişiye ulaştı. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı (İMO) Mustafa Balcı, Antalya’daki en büyük problemlerin ulaşım ve çarpık kentleşme olduğunu açıkladı.

çarpık kentler oluşuyor Haberi

çarpık kentler oluşuyor

Şehir Plancısı A.Faruk Göksu, kentsel dönüşümlerin gayrimenkul geliştirmek amacıyla yapılmakta olduğunu, bunun sonucuna yeni çarpık kentlerin oluşmaya başladığını söyledi.


Kent Konseyi'nde 'Kentlerin Geleceğinde Vizyon Tasarı ve Sosoyal Etkinin Önemi' konulu konferans veren Şehir Plancısı A.Fauk Göksu, günümüzde birbirine benzeyen kentlerin artık kimliklerini yitirdiğine işaret ederek, "Bu nedenle Antalya'nın şunu demesi lazım. Benim Doğuanadolu Bölgesi ve Marmara Bölgesi'nden farklılığım ne ki, bunu ön plana çıkaralım. Yani kimliğini ortaya koyması lazım. Geçmişten gelen değerlerin dikkate alınarak yeniden yazılması ve oluşturulması gerekiyor" diye konuştu.



Şehirlerin kapasitesi doldu


Moderatörlüğünü Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Yusuf Örnek'in yaptığı, konferansta kentlerin geleceğinde vizyon, tasarı ve sosyal etkinin önemini anlatan Şehir Plancısı Faruk Göksu,  "Kentlerimiz 60-65 yılda üç kez dönüştü. Dünyanın hiç bir yerinde 60-65 yıllık süreç...