24 / 04 / 2024

çatı tamiri kime aittir

çatı tamiri kime aittir

Çatı, ortaklaşa kullanma, korunma veya faydalanma için zaruri olan; ortak alanlar arasında bulunuyor. Peki, çatı katının tek bir malikin kullanımında olması durumunda çatı onarımı kime ait oluyor? Çatı tamiri kime aittir?

Ev sahibi ve kiracılar bunu merak ediyor! Kombi, petek bakımı, çatı tadilatı masrafları kime ait? İşte cevabı...

Kışın yaklaşması ve havaların soğuması ile beraber kombi, petek bakımı, çatı tadilatı gibi giderler, kiracı ile konut sahiplerini karşı karşıya getiriyor. Temizlik ve bakım kiracıya aitken parça değişikliği ve tamir konut sahibinin sorumluluğunda yer alıyor. İşte yasal hakların detayları...

Yaşlılık aylığı, evde bakım parası, engelli aylığı alanlar dikkat! Kime kaç lira maaş verilecek? Şimdi göz atın!

Asgari ücret ile emekli ve memur maaşlarına verilen zam müjdelerinin ardından, yaşlılık aylığı, evde bakım parası, engelli aylığına zam gelip gelmeyeceği gündem oldu. Peki kime kaç lira maaş verilecek?

Çatı kime aittir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının teras olarak kullanılıp kullanılmayacağını kaleme aldı. Peki çatı kime aittir?

Binalardaki çatı katının tasarrufu kime ait?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kat mülkiyeti tesis edilmiş üç katlı binada kat malikiyim. Ancak projede olmayan ama üçüncü katın üstünde fiilen bulunan çatı çatı katı var. Çatı katından en üst katın malikinin, diğer iki malikin ‘olur’unu almadan tasarruf edebilme hakkı var mıdır?' sorusunu cevapladı.

Tarihi Çolak Mescit Camisi restore edilecek!

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi Çay Mahallesi'ndeki tarihi Çolak Mescit Camisi'nin restore edileceği bildirildi. Caminin yıpranan dış cephesinde çalışma başlatıldığını belirten Müftü Davut Çalışkan, boya ve çatı tamiri için izin alındığını ifade etti.

Çatı tamiri ortak gider midir?

Ortak alan olan çatı katı, bir malik tarafından da kullanılabiliyor. Bu gibi durumlarda çatıda yapılacak bir tadilat ve tamirat işlerinin masrafları kime ait olur? Çatı tamiri ortak gider midir?

Çatı katı kimindir?

Apartman ve site bloklarında en üst kat olan çatı katının kullanım hakkının kime ait olduğu, çatı katına yapılan masrafları kimin ödemesi gerektiği malikler arasında tartışma konusu oluyor. Peki, çatı katı kimindir?

Çatı katı masrafları kime aittir?

Çatı katı, Kat Mülkiyeti Kanununda yer alan esaslara göre, ortak alanlar arasında yer alıyor. Peki, bir kişinin kullanıma bırakılan çatı katı masrafları kime aittir? Ortak alan niteliğindeki çatı katı masrafı kime aittir?

Apartman çatı katı yönetmeliği!

Zaman zaman çatı katı, üst katta oturan malikin kullanımında olan çatı katının kullanım hakkı aslında kime aittir? Çatı katı ortak kullanım alanları arasında mıdır? İşte apartman çatı katı yönetmeliği..

Çatı katı kullanım hakkı kime aittir?

Çatı katı kullanım hakkının kime ait olduğu her zaman kat malikleri arasında sorun yaratan hususlar arasında yer alıyor. Peki kanunen çatı katı kullanım hakkı kime aittir?

Çatı onarımı kime aittir?

Çatı, ortaklaşa kullanma, korunma veya faydalanma için zaruri olan; ortak alanlar arasında bulunuyor. Peki, çatı katının tek bir malikin kullanımında olması durumunda çatı onarımı kime ait oluyor? Çatı tamiri kime aittir?

Hakkari'de Berçelan Su Paketleme Fabrikası'nın temeli atıldı

Hakkari'de kurulacak olan Berçelan Su Paketleme Fabrikası'nın temeli atıldı

Nihan Buruk, adını taşıyan mağazasını Alaçatı'da açtı!

Ünlü futbolcu Okan Buruk´un eşi Nihan Buruk´un, Alaçatı Tokoğlu Mahallesi´ndeki `Nihan Buruk´ isimli giyim ve antika mağazası açıldı

çatı tamiri kime aittir Haberi

çatı tamiri kime aittir

Çatı onarımı kime aittir?

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre çatılar,  ortaklaşa kullanma, korunma veya faydalanma için zaruri olan; ortak alanlar arasında yer alıyor. 


Buna bağlı olarak tüm kat maliklerinin, çatı hususunda söz söyleme hakkı bulunuyor. Bu hakkın yanı sıra, çatı onarımının karşılanması gibi bir sorumlulukları da bulunuyor.


Çatı katının tek bir malikin kullanımında olması durumunda da durum değişmiyor. Çatı ile ilgili giderler tüm kat malikleri tarafından karşılanıyor. Konu ile ilgili Yargıtay karar örnekleri aşağıda yer alıyor: 


Çatı onarımı ortak gider midir?

Karar 1..

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi

Tarih : 17/02/2005      

Esas No : 2005 / 661      

Karar No : 2005 / 922


Özü : ANA YAPIDAKİ ORTAK TERASIN ONARIMINA TÜM KAT MALİKLERİNİN KATILIMI ZORUNLU OLUP, DAVACININ BİR KISIM KAT MALİKİ...