26 / 04 / 2024

Çaykara

Çaykara

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Sultan Murat Yaylası'ndaki cami inşaatında, ustalar, inşaata kamyonetle taş götürmek için 50 metre uzunluğunda köprü yaptı. İşçiler, "hem zekamızı hem de cesaretimizi kullandık" diyor.

Aykara Mobilya Dekorasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aykara Mobilya Dekorasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sancektepe'de Medet Başkara tarafından kuruldu.

TOKİ'den Trabzonlulara son dakika müjdesi! Başvurular bugün başladı! Sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon Çaykara projesi için başvuru dönemini bugün itibariyle başlattı. Proje için son başvuru tarihi 29 Haziran 2022 olarak belirlendi. 

Trabzon TOKİ başvuruları ne zaman başlıyor? TOKİ Çaykara fiyatları 2022!

Trabzon TOKİ başvuruları ne zaman başlıyor sorusunun yanıtı ve  TOKİ Çaykara fiyatları 2022 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Çaykara detayları 2022....

TOKİ Trabzon'da 84 bin lira peşinatla ev satıyor! Başvurular o tarihte başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon Çaykara'da yer alan 2 adet konutu satışa çıkardı. İşte detaylar...

TOKİ Çaykara kura sonuçları 3 Mart 2022!

TOKİ Çaykara kura sonuçları 3 Mart 2022 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Çaykara kura sonuçları 3 Mart 2022 ve proje detayları...

TOKİ Trabzon Çaykara başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Trabzon Çaykara projesinde yer alan 68 adet konut için başvuru dönemi bugün sona eriyor.

TOKİ Trabzon Çaykara projesi satışa çıktı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Trabzon Çaykara projesinde yer alan 68 adet konut bugün itibariyle satışa çıkarıldı.

TOKİ Trabzon Çaykara başvuruları yarın başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Trabzon Çaykara projesind yer alan 68 adet konut için başvuru dönemi yarın itibariyle başlıyor.

TOKİ Trabzon Çaykara kura çekilişi ne zaman 2022?

TOKİ Trabzon Çaykara kura çekilişi ne zaman 2022 sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Peki TOKİ Trabzon Çaykara kura çekilişi ne zaman 2022? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

TOKİ Trabzon Çaykara projesi 21 Şubat'ta satışa çıkıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon Çaykara projesinde yer alan 68 adet konutu 21 Şubat tarihi itibariyle satışa çıkaracak.

TOKİ Çaykara kura sonucu 03.03.2022!

TOKİ Çaykara kura sonucu 03.03.2022 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Çaykara kura sonucu 03.03.2022 ve projeyle ilgili merak edilen detaylar...

TOKİ Trabzon Çaykara son başvuru tarihi ne zaman?

TOKİ Trabzon Çaykara son başvuru tarihi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Peki TOKİ Trabzon Çaykara son başvuru tarihi ne zaman? İşte TOKİ Çaykara projesi detayları...

TOKİ Trabzon Çaykara başvuruları 21 Şubat'ta başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Trabzon Çaykara projesinde yer alan konutlar için başvurular 21 Şubat tarihinde başlıyor.

Çaykara Haberi

Çaykara

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki yaylada yaptırılan cami inşaatına taş taşımakta güçlük çeken ustalar, yerden caminin kubbesine doğru yaptıkları köprüyle bu sorunu çözdü.


Yörenin önemli yaylalarından biri olan Sultan Murat Yaylası'nda, yöre sakinlerince 2011 yılında Sultan Murat Şehitler Camisi ve Külliyesi'nin yapımına başlandı.


Kışın karla kapanan 2200 rakımlı yaylada yapılan caminin zor mevsim koşullarına dayanıklı olması için dış cephesinin taşla örülmesine karar verildi. Bunun üzerine caminin dış cephesinde, yöredeki taş madeninden çıkarılan kara taş kullanıldı.


Mevsim koşulları nedeniyle yılda 5 Ay çalışılabilen inşaatta, 5 metre yükseklikten sonra inşaata taş taşımakta zorlanan ustalar, yerden camiye doğru, 50 metre uzunluğunda, 15 metre yüksekliğinde köprü yapmaya karar verdi. Köprü üzerinden kamyonetle taş taşıyan ustalar, hem zaman hem de iş gücünden kazanmış oldu.


Sultan Murat Şehitler Camisi ve Külliyesi...