25 / 04 / 2024

cebri satış işlemi

cebri satış işlemi

Borçlunun mallarının icra dairesi tarafından haczedilip satılması işleminde hangi belgeler gereklidir?

2023'te 2.95 milyon gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada “2023'te Türkiye'de tüm gayrimenkul türlerinde yaklaşık olarak 2.95 milyon gayrimenkul satış işlemi yapılarak, 60 milyar 59 milyon 215 bin 486 TL tapu harcı geliri elde edildi” diye konuştu.

Hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? Uzmanlar açıkladı!

​​​​​​​Yediemin otoparkında bulunan hukuken muhafazasına gerek kalmayan hacizli araçların ihale aracılığıyla satışa çıkarılmasına yönelik düzenleme yürürlüğe girdi. Peki, hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? İşte detaylar...

Cebri satış nedir? Cebri satış için hangi belgeler gerekir? 

Cebri satış, gayrimenkul alanında kullanılan önemli terimlerden biridir. Bu işlem, belirli bir süreci ifade eder ve bazı belgeler gereklidir. Peki cebri satış nedir ve cebri satış için hangi belgeler gerekir? İşte cebri satış ile ilgili detaylı ve önemli bilgiler...

Taşınmaz satışlarında tapu işlemleri artık hafta sonu da yapılabilecek! Tapu işlemi yaparken bunlara dikkat!

Tapuda yeni dönem resmen başladı. Yalnızca tapu dairelerinde yapılan alım-satım işlemi bundan sonra noterlerde de yapılabilecek. Peki tapu işlemi yapacakların nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Türkiye'de geçen ay 287 bin gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi! İlk sıradaki il yine şaşırtmadı!

Açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye genelinde geçen ay 287 bin 59 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi ve bu satışlardan 5 milyar 221 milyon 100 bin 611 lira tapu harcı geliri elde edildi.

Şubat'ta 151 bin 416 gayrimenkul satış işlemi yapıldı! Elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı! 

Türkiye genelinde geçtiğimiz şubat ayında 151 bin 416 gayrimenkul satış işlemi yapıldı. Bu işlemlerden elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı...

Ocak ayında 250 bine yakın gayrimenkul satış işlemi yapıldı! Elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre,  Türkiye'de, geçen ay 249 bin 852 gayrimenkul satış işlemi yapıldı. Söz konusu satış işlemlerinden 4 milyar 131 milyon 727 bin 328 lira tapu harcı geliri elde edildi.

Türkiye'de geçen yıl yaklaşık 3,5 milyon gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen sene 3 milyon 434 bin 389 gayrimenkul satış işlemi yapılarak, 41 milyar 555 milyon 205 bin 953 TL tapu harcı geliri elde edildi.

Tapuda satış işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapuda yapılan işlemler, vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Taşınmaz mülklerin el değiştirmesine tapu devri adı verilmektedir. Peki Tapuda satış işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Türkiye'de 8 ayda satılan gayrimenkul sayısı belli oldu! İşte elde edilen tapu harcı geliri! 

Türkiye'de bu senenin 8 ayında 2 milyon 137 bin 670 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirilerek, 24 milyar 480 milyon 235 bin 785 Türk Lirası tutarında tapu harcı geliri elde edildiği belirlendi. 

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapuda satış işlemi yapacak vatandaşların sıklıkla sorduğu sorular arasında satış için tapuda hangi evraklar gerekir? bulunmaktadır. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Türkiye'de 7 ayda 1,8 milyondan fazla gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de 2022 yılının ilk 7 ayında 1 milyon 826 bin 242 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi ve bu işlemlerden de 21 milyar 19 milyon 26 bin 186 lira tapu harcı geliri elde edildi.

Türkiye'de 6 ayda satılan konut sayısı açıklandı! İşte Hazine'nin tapu harcından elde ettiği gelir

Konut fiyatlarının arttığı son 6 aylık periyotta Türkiye'de 1,5 milyondan fazla gayrimenkulün satış işlemi yapıldı. Hazine'nin söz konusu satışlardan elde ettiği tapu harcı geliri yaklaşık 18,5 milyar lira oldu.

cebri satış işlemi Haberi

cebri satış işlemi


Cebri satış, kendi istekleriyle borçlarını ödemeyen borçluların, borçlarını devlet kuvveti ile ödemelerinin sağlanması işlemine deniyor. Bu işlem ilgili icra dairelerinin, gereğinde zor kullanarak, borçluyu borcunu ödemeye zorlamaları şeklinde de yapılabiliyor. 


Kredi taksitleri üst üste iki kez ödenmediğinde gayrimenkuller temerrüde girer. Bu durumda banka, gayrimenkulü satışa çıkararak borcu tahsil etme yoluna girer. Satılan gayrimenkulden elde edilen para eğer banka borcundan fazla ise banka kendi borcunu tahsil eder ve kalan parayı da borçlu kişiye geri verir. Gayrimenkul satışından alınan para borçtan daha az ise banka kalan borç için diğer mal varlıklarını da tahsil edebilir. 


Cebri satış yoluyla yapılan tapu tescil işlemleri, akitsiz tapu işlemleridir. Cebri satış sonucunda satışa çıkarılan gayrimenkulün yeni sahibi, icra müdürlüğü tarafından apıya tescil edilir. Tescilik yapılabilmesi...