29 / 03 / 2024

Cem Çelik konut faiz oranları

Cem Çelik konut faiz oranları

Konut üretiminde yüksek faiz oranlarının, İlkbahar ile düşmesi bekleniyor. Cem Çelik, çıtayı her geçen yıl yükseltirken, önlerine çıkan en büyük sorunun aşırı yüksek faizler olduğunu dile getirerdi.

Depremler vatandaşın konut tercihini değiştirdi! Çelik evlere talep artıyor!

Deprem sonrası vatandaşların konut tercihlerinin değiştiğini ve çelik evlere taleplerin arttığını açıklayan Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya önemli açıklamalarda bulundu.

Apartmanlarda dönüşüm ve güçlendirme çıkmazı: Ödeme olmadan yapılsın, evim büyüsün, tahliye olmasın...

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra deprem dayanıklı binaların önemi yeniden anlaşıldı. Ancak şimdi de apartmanlarda dönüşüm ve güçlendirme çıkmazı yaşanıyor. İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik, X sosyal medya hesabından yaşananları paylaştı. İşte detaylar...

Konut arayanların yeni tercihi çelik evler oldu! Üretim iki kat arttı!

Güvenli konut arayışı içerisinde konut sahibi olmak isteyenler çelik evleri tercih etmeye başladı. 2023'te çelik ev üretimi iki kart artış gösterdi. 

Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik kimdir? Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik ne iş yapmaktadır?

Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik kimdir? Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik'in eğitim durumu nedir? Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik kariyeri ve eğitim durumu nedir? Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik'in kim olduğu ve Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik'in hangi alanlarda görevler aldığı ve detaylar...

3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün!

Türk Yapısal Çelik Derneği’nin “24. Yapısal Çelik Günü”nde önemli açıklamalar yapan Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, "3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün" dedi. 

Oğuz Cem Çelik ne zaman doçent oldu? Hangi alanlarda çalıştı? İş GYO’da hangi alanda çalışmalar yapıyor?

Oğuz Cem Çelik kimdir? Kaç senesinde ve nerede okudu? Hangi üniversitede misafir profesör olarak görev aldı? İş GYO’da ne iş yapıyor? İşte Oğuz Cem Çelik ile ilgili merak edilen her şey...

Faizlerin ve yabancıya vatandaşlık verilmesinde limitin yükselmesi konut satışını nasıl etkiledi?

Aveb Proje ve Danışmanlık Satış Uzmanı Dilan Çelik, konut sektöründeki son durumu değerlendirdi. Çelik, "Gün geçtikçe artan fiyatların, değişen müşteri profilinin üzerine bankaların açıklamış olduğu faiz oranlarının sonrasında konut sektöründe mülk sahipleri ve müşteriler arasında ciddi bir kargaşa

İş GYO Yönetim Kurulu Üyelerini belirledi!

İş GYO tarafından, Yönetim Kurulu üyeliklerine 1 yıl süreyle görev yapmak üzere Sezgin Yılmaz, Murat Karluk Çetinkaya, Hasan K. Bolat, Özcal Yılmaz, Kubilay Aykol, Murat Doğan, Prof. Dr. Arzu Erdem, Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik ve İlkay Arıkan seçildi.

İş GYO bağımsız yönetim kurulu üyelerini seçiyor!

İş GYO'nun bağımsız yönetim kurulu üye aday listesinin Sayın Nilgün Türeoğlu, Sayın Prof. Dr. Arzu Erdem, Sayın Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik ve Sayın İlkay Arıkan'dan oluşmasına karar verildi.

Depreme dayanıklı bina nasıl olmalı?

İTÜ Mimarlık Fakültesi, Yapı ve Deprem Mühendisliği Birimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik, binaların depreme karşı nasıl güçlendirildiğini anlatarak, depreme dayanıklı binaların özelliklerini anlattı. 

İstanbul'un o ilçesinde risk büyük!

Tarihi yapıların bir an önce beklenen büyük İstanbul depremine hazırlanması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik, "İstanbul’un tarihsel bölgelerindeki yapıları yönetmeliğe göre değerlendirdiğimizde çok büyük zayıflıklar görüyoruz" dedi.

Oğuz Cem Çelik: İnşaat hatası can alıyor!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrası açıklamalarda bulunan Prof. Oğuz Cem Çelik, ''Binanın taşıyıcı sistemini duvarların bazılarını da betonarme olarak yapıp yapının esnekliğini bir miktar azaltmamız gerekiyor'' dedi.

Konutta KDV oranı yüzde 8'in altına düşürülmeli! 

GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Dr. Avni Çelik, "Konut kredisi faizleri etkili bir şekilde başta kamu bankalarında olmak üzere geri çekildi. Bu destekler için ilgili bakanlıklarımıza sektör olarak teşekkür ederiz" dedi...

Cem Çelik konut faiz oranları Haberi

Cem Çelik konut faiz oranları

Son yıllarda inşaat sektörünün en hızlı büyüdüğü kent olan Ankara'da proje konutlar üreten Elit Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik, ekonominin dinamosu olarak nitelenen inşaatta; sektör temsilcilerinin birbirinden başarılı yapılar ortaya çıkarma; konforlu, güvenli, sosyal yaşam ortamları üretme yolunda çok ciddi çalışmalar yaptıklarını kaydetti. 


Cem Çelik, çıtayı her geçen yıl yükseltirken, önlerine çıkan en büyük sorunun aşırı yüksek faizler olduğunu dile getirerek, şunları söyledi "Faizlerin düşmesinden en çok sevinen şüphesiz bizim gibi zor şartlarda prestijli konutlar üreten inşaat firmaları olacak. Çünkü yüksek faiz talebi adeta bıçak gibi kesiyor, alıcıları sonu olmayan beklentilere sokuyor. Bir de piyasalardaki gergin durum buna eklenince iş iyice zora giriyor. Biz büyük beğeni toplayan Elit Royal Residence konut projemizde satış noktasında çok fazla sıkıntı yaşamadık. Ancak...