26 / 04 / 2024

çerkezköy termik santral

çerkezköy termik santral

Bazı illere ilişkin kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de yer aldı. İstanbul'un Silivri ile Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçelerinde inşa edilecek termik santraller ile Adıyaman, Çanakkale, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Tokat ve Yozgat'ta HES ve RES yapımı için bazı taşınmazlar kamulaştırılacak.

Silivri'de termik santral projesine tepki!

Silivri'de yapılması planlanan termik santral projesine karşı etkinlik düzenlendi. Termik santral yerine güneş enerjisine yönelmek gerektiğini belirtildi.

Silivri Çerkezköy Termik Santrali Çevre Düzeni Planı askıda!

Çerkezköy Termik Santrali için İstanbul Silivri sınırlarında kalan 485 hektar alana ait 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

Elkon Çerkezköy'de beşinci fabrika için düğmeye bastı!

Türkiye'nin en büyük 'beton santralı' üreticisi Elkon'un sahibi Mustafa Alpagut, Çerkezköy'de beşinci 'makine üreten' fabrika yatırımına yakında başlayacaklarını açıkladı.

Hatay Arsuz'a termik santral inşa edilecek!

Dünyanın en büyük inşaat fuarlarından MIPIM’e bu yıl belediyeler damgasını vuruyor. Hatay’ın Arsuz ilçesi belediye başkanı Nazım Çulha bir şey öğrendi. İlçede termik santral kurulması için başvuruda bulunuldu.

Soma'da üçüncü termik santral inşaatı hızla sürüyor!

Soma'da Kolin İnşaat'ın 1 milyar dolarlık yatırımla yapacağı 510 megavat gücündeki üçüncü termik santral inşaatında büyük aşama kaydedildi.

Çanakkale Çırpılar Köyü'ndeki termik santral projesi protesto edildi!

Çanakkale Yenice'ye bağlı Çırpılar Köyü'nde kurulması planlanan termik santrale, yöre halkının tepkisi sürerken, 65 köy muhtarı 'Kazdağları'nda Termik Santral İstemiyoruz' adlı metni imzalayarak Ankara'da yetkili makamlara sundu.

Çanakkale 11’inci Termik Santral projesine ÇED onayı!

Çanakkale’de kurulacak 11’inci termik santral için de ÇED onayı çıktı. Santrallerin Rus kömürüyle çalışması planlandı. Uçak krizi yüzünden ithalatın kesileceği, üretimin duracağı endişesi başladı.

2004 yılında Silahtarağa Termik Santralı müze olarak düzenlenecekmiş!

2004 yılında metruk vaziyette olan Türkiye'nin ilk termik santralı Silahtarağa Termik Santralı'nı Bilgi Üniversitesi devralmış. 117 dönüm üzerine kurulu olan yapı, çağdaş sanat müzesi olarak düzenlenecekmiş.

Kolin'den Soma'ya termik santral!

Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi'nde termik santral yapmak için 6 bin 666 zeytin ağacını kesen, tartışmalar sonrasında Danıştay'ın iptal kararıyla, başka bir bölgede termik santral yapacağını duyuran Kolin firması, bunun için ilk adımı attı...

Kolin İnşaat termik santral için yeni yer buldu!

Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi'nde termik santral yapmak için 6 bin 666 zeytin ağacını kesen, tartışmalar sonrasında Danıştay'ın iptal kararıyla, başka bir bölgede termik santral yapacağını duyuran Kolin firması, bunun için ilk adımı attı.

Bartın Mugada Plajı'na termik santral mi kurulacak?

Amasra'da planlanan HEMA Termik Santralına karşı mücadele sürerken, Bartın Mugada Plajına da santral kurulacağı anlaşıldı. Santral iki köyün arasında olacak.

1983 yılında Silahtarağa Termik Santralı'nın çalışmasına son verilmiş!

Türkiye'nin ilk termik santralı olan Silahtarağa Termik Santralı'nın 69 yıllık üretimine 1983 yılında son verilmiş. Haliç'ten santrala kömür ikmali yapılamaması ve kazanların yetersizliği gibi nedenlerle santralın üretimine son verilmiş.

Adana’nın Yumurtalık ilçesine 3'üncü termik santral yapılıyor!

Adana’nın Yumurtalık ilçesine bağlı olan yaklaşık 1800 kişinin yaşadığı Sugözü köyünde üçüncü bir termik santral için lisans alındı. Atagür Elektrik AŞ Kilikya Termik Santrali projesi için lisans alındı.

çerkezköy termik santral Haberi

çerkezköy termik santral

İstanbul'un Silivri ile Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçelerinde inşa edilecek termik santraller ile Adıyaman, Çanakkale, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Tokat ve Yozgat'ta tesis edilecek termik santral, hidroelektrik santral (HES) ve rüzgar enerji santrallerinin (RES) yapımı için bazı taşınmazlar kamulaştırılacak.


Söz konusu kamulaştırmalara ilişkin Bakanlar Kurulu kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.


Buna göre, Silivri ve Çerkezköy sınırları içinde bulunan bazı taşınmazların, Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) uhdesindeki ruhsatlı maden sahalarında üretilecek kömürün değerlendirilmesi kapsamında yapımı planlanan termik santrallerin inşası amacıyla EÜAŞ tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.


Adıyaman, Çanakkale, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Tokat ve Yozgat'ta tesis edilecek termik santral, HES ve RES'lerin yapımı amacıyla bu illere bağlı bazı ilçe ve mahallelerdeki taşınmazların Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması kararı verildi.


- BOTAŞ, TEİAŞ ve DSİ projeleri

Konya'nın...