20 / 04 / 2024

cezayir hükümeti

cezayir hükümeti

Dünyanın 3’üncü büyük camisini inşa etmeyi planlayan Cezayir hükümeti, iddialı projede ilk adımı attı

ABD hükümeti kapanırsa ne olur? Hükümetin kapanması ne demek?

ABD hükümetinin kapanması, bütçe tasarısının onaylanmaması veya benzeri nedenlerle meydana gelebilir. Bu tür kapanmalar genellikle geçici bir süre için olur ve hükümet işlemleri tamamen durdurulmaz. Ancak etkileri ciddi olabilir. İşte detaylar...

İspanya'da hükümet konut sorunu için çözüm arıyor!

Avrupa Birliği (AB) içinde en çok konut sorunu yaşayan ülkeler arasında yer alan spanya'da sol koalisyon hükümeti, açıklamış olduğu yardım paketleriyle konut sorununa çözüm arıyor.

Hükümet kesenin ağzını açtı! 500 bin öğrenci hem para kazanacak hem meslek sahibi olacak!

AKP hükümeti 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi emekli ve çalışanlardan sonra gençlere yönelik önemli bir destek programını açıkladı. Ayrıca 500 bin genci meslek sahibi yapmayı hedefleyen program kapsamında yapılan ödemelere de yüzde 33 zam yapıldı.

Hükümet enflasyonun önüne işte böyle geçecek!

AK Parti hükümeti, yüksek enflasyonun önüne geçebilmek için zabıtalarla sıkı takibe devam edecek.

Hükümetten 65 milyarlık yardım paketi

Alman hükümeti Avrupa’da yaşanan enerji krizi sonrası vatandaşları ve şirketleri yükselen enflasyonun etkisinden korumak için 65 milyar avroluk üçüncü yardım paketini hazırladı.

Enerji fiyatları halkı sokağa döktü! 70 bin kişi hükümeti protesto etti

Çekya’nın başkenti Prag’da 70 binden fazla protestocu, artan faturalar ve Rusya-Ukrayna savaşında hükümetin taraflı politikasına karşı sokağa döküldü.

Öğrencilere müjde! KYK borçları için iki formül hükümetin masasında!

AK Parti hükümeti, KYK kredilerinin geri ödemesi için öğrencileri ve borçluları rahatlatacak 2 yöntemi masaya yatırdı.

İşte hükümetin yüksek kira ücretlerini düşürecek yeni stratejisi!

AK Parti hükümeti, kiralara yapılan fahiş zamların önüne geçebilmek için TÜFE’ye göre kira zammı uygulamasını rafa kaldıracak.

İspanya hükümetinden gençlere kira desteği!

İspanya hükümeti 35 yaşın altındaki gençlere kira yardımında bulunacak. Ödenecek tutarın aylık 250 euro olması planlanıyor.

Küba hükümeti ödemelerde kripto paraları kabul edecek!

Küba hükümeti tarafından ülkede gerçekleştirilen ödemelerde kripto para birimlerinin tanınacağı, konuyla ilgili gerekli düzenlemelerin yapılacağı açıklandı.

Libya hükümeti Bingazi ve Derne'nin imarı için fon oluşturdu!

Çalışmalarına devam eden Libya Ulusal Birlik Hükümeti, Libya'da son dönemlerde yaşanan savaştan etkilenen kentlerin yeniden inşa edilmesi amacıyla fon oluşturulduğunu duyurdu.

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

Irak hükümeti, DEAŞ'lıların aileleri için yerleşim yeri inşa edecek!

Irak'ta hükümet, terör örgütü DEAŞ unsurlarının aileleri için yerleşim yeri inşası için çalışmalara başlayacak. 

cezayir hükümeti Haberi

cezayir hükümeti

Dünyanın 3’üncü büyük camisini inşa etmeyi planlayan Cezayir hükümeti, iddialı projede ilk adımı attı. 20 hektar üzerine inşa edilecek 12 binalık külliyede, 120 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği bir cami yer alıyor. Toplam kullanım alanı 400 bin metrekare olarak planlanan külliyede, 6 bin araçlık otopark da yer alacak. İnşası sırasında 17 bin kişiye istihdam sağlayacak projenin 2015 yılında tamamlanması öngörülüyor. Proje kapsamında Afrika’nın en yüksek minaresi de inşa edilecek. 300 metrelik uzunluğuyla Paris’in sembolü Eyfel Kulesi ile yarışacak minarede, 25 kademe bulunacak ve ziyaretçilerin hızla minarenin tepesine çıkabilmesi için 8 asansör bulunacak. Cami kompleksinde 2 bin kişilik kütüphane, bir sanat müzesi ve bir araştırma merkezi de bulunacak. 


Türkiye...