19 / 04 / 2024

Hükümet enflasyonun önüne işte böyle geçecek!

Hükümet enflasyonun önüne işte böyle geçecek!

AK Parti hükümeti, yüksek enflasyonun önüne geçebilmek için zabıtalarla sıkı takibe devam edecek.



Zincirmarketlerde ürünlere sürekli zam gelmesinin ardından AK Parti iktidarı çözümü denetimleri sıkılaştırmada buldu.

Zamların sorumlusu olarak gösterilen zincirmarketlere baskın modelinin kararlılıkla devam edeceği bildirildi.

Konuyla ilgili ‘Enflasyonla mücadele görüntüsü için rafları inceleyen zabıta fotoğrafı devrede’ yorumları yapıldı.

‘KUYRUKLAR GERİ DÖNDÜ İKTİDAR 70’LERİ YAŞATIYOR’

Verilerini geç duyuran ve beklentiyi aşan TÜİK’e göre enflasyon ocakta yüzde 6.65 oldu. ENAG iki mislini açıklarken DİSK-AR, en yoksul grubun gıda enflasyonunu yıllık yüzde 104 olarak duyurdu. Zamlı maaşı eriyen vatandaş Erzurum ve Ankara’daki et kuyruğunun ardından bu kez Konya’da ucuz kıyafet sırasına girdi. İYİ Partili Fahrettin Yokuş, eksi üç derecedeki kuyruğa işaret edip “İktidar pembe tablolar çizerken vatandaşın gerçeği ucuz ürün kuyrukları. AK Parti ülkemize 70’li yılların kuyruklarını yaşatıyor” dedi. 

SAHTECİLİK ARTTI BAKAN İHBAR ÇAĞRISI YAPTI

Karar gazetesinin haberine göre hedef gösterildikten sonra saldırıya uğrayan, şubelerine kilit vurulan ve bir ay etikete dokunmama kararı alan marketlere dönük yaklaşımın süreceği açıklandı. Finansal İstikrar Komitesi toplantısının ardından yapılan açıklamada “Vatandaşlarımızın haklarını ve serbest piyasa şartlarını korumak adına tüm kurumlarımızın gözetim ve denetim faaliyetlerine devam etmesinde mutabık kalındı” denildi. Tarım Bakanı da pahalılıkla artan gıda sahteciliğine karşı denetimin süreceğini duyurdu, tüketiciyi ihbarda bulunmaya çağırdı.

ENFLASYONA KARŞI BASKINLAR SÜRECEK

Ekonomi yönetimi 2022’de artan enflasyonun sorumlusu olarak zincir marketleri sorumlu tuttu ve sıkı denetimler gerçekleştirdi. Birçok zincir fiyat sabitleme yoluna giderken, TÜİK’e göre 2023’te enflasyon aylık yüzde 6,65 artarak beklentileri aştı. 2023’ün ilk Finansal İstikrar Komitesi toplantısı sonra açıklama yapan Hazine Bakanı Nebati, denetimlerin süreceğine işaret etti. Nebati “Tüm kurumlarımızın gözetim ve denetim faaliyetlerine devam etmesinde mutabık kalınmıştır’’ dedi.

Türkiye’de 2022 yılında yapılan faiz indirimleri TL’nin rekor değer kaybı yaşamasına neden olurken, enflasyonunun rekor kırmasına neden oldu. Ekonomi yönetimi artan enflasyon karşı zincir marketleri sorumlu tutarak sıkı denetimler gerçekleştirirken, aynı zamanda para cezası kesti. Bazı yerlerde marketlerin şubeleri mühürlenirken, marketler fiyat sabitleme yoluna gitti.

Hükümet enflasyonun önüne işte böyle geçecek!

2023’ün ilk ayında marketlerin fiyatları sabit klamsına rağmen enflasyon artmaya devam etti. Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre enflasyon aylık bazda yüzde 6,65 artarak beklentileri aştı. Beklentileri aşana enflasyon sonrası toplanan Finansal İstikrar Komitesi’nden denetimlerin süreceği işaret edildi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında yapılan yılın ilk ‘Finansal İstikrar Komitesi Toplantısı’nda, vatandaşın hakları ve serbest piyasa şartlarını korumak adına, tüm kurumların gözetim ve denetim faaliyetlerine devam etmesinde mutabık kalındı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 2023 yılının ilk ‘Finansal İstikrar Komitesi Toplantısı’nın Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında gerçekleştirildiği belirtildi. Toplantıda 2022 yılına ilişkin gelişmelerin değerlendirildiği, 2023 için bankacılık, sermaye piyasası ve sigortacılık sektörlerine ilişkin küresel ve yerel beklentiler ile politika adımlarının istişare edildiği kaydedildi.

Açıklamada, “Yaklaşık bir yıldır uygulanan ekonomi programı ile finansal kaynakların etkin bir şekilde kullanılması sağlanmış; yatırım, istihdam, üretim ve ihracat alanlarında önemli başarılar elde edilmiştir. Bu başarıların devamı için finansal sistemin derinleşmesi ve piyasalardaki güvenin sürdürülebilir olması önem arz etmektedir. Bu kapsamda, vatandaşlarımızın haklarını ve serbest piyasa şartlarını korumak adına tüm kurumlarımızın gözetim ve denetim faaliyetlerine devam etmesinde mutabık kalınmıştır. Finansal İstikrar Komitesi, finansal istikrarın korunması adına bütüncül bir yaklaşımla ve eşgüdüm içerisinde çalışmalarına devam edecektir” denildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön