26 / 04 / 2024

Chicagoda müze ne zaman yapılacak

Chicagoda müze ne zaman yapılacak

Yıldız Savaşları film serisinin yaratıcısı ve yapımcısı olan ABD'li yapımcı ve yönetmen George Lucas, ABD'nin Chicago kentindeki Michigan Gölü kıyısında müze açmayı planlıyor.

Müze ve ören yerlerine yüzde 45'e varan zam! 1 Temmuz'dan itibaren geçerli! İşte yeni fiyat listesi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olan yeni müze ve ören yerleri fiyatları açıklandı. Galata Kulesi, Göbeklitepe, Efes Antik Kenti, Göreme Ören Yeri giriş ücretleri ne kadar? İşte müze ve ören yerleri yeni zamlı fiyatları...

Mehmet Akif Ersoy'un evi müze oluyor!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da istiklal şairi Ersoy'un ömrünün son günlerini geçirdiği daireyi, Mehmet Akif Ersoy Müze Evi'ne dönüştüreceklerini söyledi...

Tarkan'ın evi müze mi oluyor?

Almanya'nın Alzey kasabasında dünyaya gelen Tarkan'ın evinin belediye tarafından satışa koyulması anne Neşe Tevetoğlu'nu üzdü. Bunun üzerine Tarkanın hayranı olan bir iş adamı evi alıp müze yapmak istediğini açıkladı. 

Kuleli Askeri Lisesi'ne 1.7 milyonluk müze projesi!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri okulların kapatılması ile birlikte müze olmasına karar verilen Kulesi Askeri Lisesi için Ankara merkezli bir şirket tarafından 1.7 milyon TL’ye müze projesi hazırlanacak.

Müze Samsun projesine start verildi!

Köklü bir tarihi geçmişi bulunan Samsun’da çok sayıda arkeolojik ve etnografik eser, gün yüzüne çıkaracak olan Müze Samsun projesine start verildi.

Kuleli Askeri Lisesi müze olacak!

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, askeri okullar kapatıldıktan sonra ne olacağı merakla beklenen Kuleli Askeri Lisesi hakkında açıklama yaptı ve Kuleli Askeri Lisesi'nin müze olacağını söyledi.

Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu ne zaman açılacak?

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, bir buçuk yıldır kapalı olan Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu'nun ne zaman açılacağını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Türk Kızılayı 3 müze açacak!

Türk Kızılayı, Çanakkale, Ankara ve İstanbul'da üç müze açacak. Çanakkale'de hayata geçecek müzenin açılış tarihi de anlamlı bir güne gelecek.

Adıyaman Üniversitesi'ne müze yapılıyor!

Adıyaman Üniversitesi tarafından, Adıyaman’da Yaşayan Kültürel Hazine Müzesi kuruluyor. Adıyaman Üniversitesi merkez külliyesinde kurulması amaçlanan müze Adıyaman’ın yerel kültürünü yaşatacak.

Hilton Antakya Müze Otel'in açılışı ne zaman?

Japonya'dan Almanya'ya, İngiltere'den Dubai, İtalya ve ABD'ye kadar Dünya'nın birçok yerinde şimdiden ismi duyulan ama inşaat halindeki ender otellerden bir tanesi, Hilton Antakya Müze Otel.

Aydın'ın İstiklal mahallesindeki 50 yılık ev müze yapılması için bağışlandı!

Ali Sarıyörük'ün eşi Suna Sarıyörük, İstiklal mahallesi İnkılap caddesindeki 19'uncu yüzyılın Osmanlı sivil mimari örneğini taşıyan evlerinin 50 yıllık kullanım hakkını, müze yapılmak üzere İncirliova Belediyesi'ne bağışlama kararı aldı

İzmir merkeze yeni bir müze yapılması planlanıyor!

İzmir Arkeoloji Müzesi’ne turist taşımakta zorlandıklarını söyleyen İzmir Turist Rehberleri Odası (İZRO), kent merkezine yeni bir müze yapılmasını istiyor.

İzmir Agora Müze Evi'nin restorasyonu ne zaman tamamlanacak?

İzmir kent merkezde en büyük tarih hazinesi olan Agora'da "Müze Ev" olarak restorasyonunu başlanan tarihi ev iki yıldır kaderine terkedildi.

Chicagoda müze ne zaman yapılacak Haberi

Chicagoda müze ne zaman yapılacak

Yıldız Savaşları film serisinin yaratıcısı ve yapımcısı olan ABD'li  yapımcı ve yönetmen George Lucas, ABD'nin Chicago kentindeki Michigan Gölü kıyısında müze açmayı planlıyor. George Lucas'ın 28 bin metrekarelik bir alan üzerinde kurmak istediği Öyküleyici Sanat Müzesi, dün bütçe görüşmelerini yapan Chicago Belediyesi'nin onayına sunuldu. Projenin onayı alınır alınmaz 2019'da açılması planlanan müzenin inşaatına başlanacak. Lucas ayrıca 1966'da mezun olduğu USC Sinema Sanatları Okulu'na 2006'da yaptığı 175 milyon dolarlık bağışın 10 milyon dolarının Hispanik ve siyahi öğrencilere mali destek vermek amacıyla kullanılacağını...