25 / 04 / 2024

çiğli arıtma tesisi çiğli arıtma tesisi izleme sistemi

çiğli arıtma tesisi çiğli arıtma tesisi izleme sistemi

Kentin içme suyunu 24 saat gözetim altında tutan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de atık su arıtma tesisleri için merkezi yönetim sistemine geçti. İZSU, Çiğli ve Narlıdere’deki arıtma tesislerine 1.6 milyon liralık SCADA İzleme Sistemi kurdu.

Manisa Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün inşa ettiği dev atıksu arıtma tesisi inşaatında çalışmalar son sürat devam ediyor.

Aksaray'ın yeni arıtma tesisi için imzalar atıldı!

Aksaray’ı içme suyuna kavuşturacak olan 25 milyon TL'lik yeni içme suyu arıtma tesisi için imzalar atıldı. İmza töreninden sonra taraflar birbirlerine hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

Sapanca Arıtma Tesisi'nin ihalesi 14 Şubat'ta!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Sapanca’ya hizmet sunacak yeni bir içmesuyu arıtma tesisi için ihaleye çıkacaklarını söyledi.

Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), daha sağlıklı bir çevre ve yaşam alanları sağlama hedefiyle hayata geçirdiği projeler kapsamında Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında çalışmalarını sürdürüyor.

Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nin yüzde 95‘i tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü görev kapsamındaki Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nin, yüzde 95‘i tamamlanan betonarme imalat çalışmalarının kontrolleri gerçekleştirildi.

Soma Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü görev kapsamındaki Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nin, yüzde 80‘i tamamlanan betonarme imalat çalışmalarının kontrolleri gerçekleştirildi.

Hatay Reyhanlı Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 80'i tamam!

Reyhanlı Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı'nda çalışmalar devam ediyor. Yüzde 80'i tamamlanan tesisin 2017 yılının Aralık ayında tamamlanması hedefleniyor.

Trabzon'da içme suyu tesisi arıtma tesisi inşaatı başladı!

TİSKİ, Ortahisar ilçesinin Ağıllı Mahallesi sınırları içerisinde, Karakaya Grup İçme Suyunun tümüne hizmet edecek şekilde, saniyede 200 litre/su kapasiteli içme suyu arıtma tesisi inşaatına başladı.

Alanya İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin yüzde 79'u tamam!

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin yüzde 79'u tamamlandı. Alanya İçmesuyu Arıtma Tesisi inşaatında çalışmalar devam ediyor.

Terkos Deniz Suyu Arıtma Tesisi için ÇED süreci başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) deniz suyundan içme suyu elde etmek için düğmeye bastı. Maliyeti 600 milyon TL olan Terkos Deniz Suyu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı projesi için Çevresel Etki Değerlendirme süreci başladı.

Mersin Filtre İçmesuyu Arıtma Tesisi müze oldu!

1938 yılında faaliyete geçen ‘Filtre İçmesuyu Arıtma Tesisi’, Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından restore edilerek, Mersin’in tarihi ve kültürel değerleri arasında yerini aldı.

Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde çalışmalar tam gaz!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Karasu ve Kocaali’ye hizmet sunacak Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde inşa çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini açıkladı.

İZSU'dan yeni arıtma tesisi!

İZSU, Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nde günde 2 bin metreküp atık suyu “içme suyuna” çevirecek yeni bir tesis için çalışmalara başladı. Bu tesis Türkiye’de “ilk” olacak.

çiğli arıtma tesisi çiğli arıtma tesisi izleme sistemi Haberi

çiğli arıtma tesisi çiğli arıtma tesisi izleme sistemi


Kentin içme suyunu 24 saat gözetim altında tutan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de atık su arıtma tesisleri için merkezi yönetim sistemine geçti. İZSU, Çiğli ve Narlıdere’deki arıtma tesislerine 1.6 milyon liralık SCADA İzleme Sistemi kurdu. 


İçme suyunun kesintisiz ve sağlıklı bir şekilde halka ulaşmasını sağlamak için Halkapınar Su Fabrikası’nda 1999 yılından bu yana işlettiği mevcut SCADA sistemini hem modernize eden hem de Aliağa’dan Selçuk’a kadar 21 ilçeyi kapsayacak şekilde genişletme çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, benzer bir sistemi atık su arıtma tesisleri için de hayata geçirdi. Kurulan yeni SCADA sistemi sayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde bulunan atık su arıtma tesislerine ait veriler Çiğli ve Güneybatı Atık Su Arıtma tesislerinde toplanıp değerlendiriliyor ve olası arızalara en kısa...