18 / 04 / 2024

çimento fiyatları düştü mü

çimento fiyatları düştü mü

Dünyada 4'üncü, Avrupa'da ise 1'inci olan Türk çimento sektörü yeni dönemde global marka oluşturacak. Hedef ise yurt dışında üretim.

Çimento fiyatları düştü, kriz çözüldü! 

Geçtiğimiz hafta çimento fiyatlarına yüzde 50 zam yapan çimento şirketleri, inşaat sektörü temsilcilerinin tepki vermesi üzerine zam oranlarını yüzde 20’ye düşürdü. 

Petrol fiyatlarındaki düşüş çimentocuları vurdu!

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş Türkiye’deki çimento sektörünü olumsuz etkiledi. Doğalgaz ve elektriğe yüzde 10’a yakın zam geldiğini söyleyen sektör temsilcileri, rakip ülkelerde maliyetlerin daha çok azaldığına dikkat çekiyor

Raporlar fiyatlar düştü diyor ama vatandaş hala otomobil alamıyor

Otomobil piyasasında yaşanan durgunluk fiyatlara da düşüş olarak yansıdı. BETAM’ın raporuna göre satılık otomobil reel fiyatı geçen yılın ocak ayına göre yüzde 8.5 düştü. Araçların ilanda kalma süresi de uzadı ama vatandaş bu fiyatlardan da otomobil alamıyor.

İnşaat demir fiyatları düştü! İşte İstanbul, İzmir, Payas ve Kabük inşaat demiri güncel fiyatları

İnşaat sektöründe en büyük gider olarak kabul edilen demir fiyatları düşmeye başladı. 1 ton inşaat demiri ne kadar oldu? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük inşaat demir fiyatları kaç lira? 2024 inşaat demiri fiyatları...

1931'de çimento fiyatlarını düşürmek için adım atılmış!

Çimento fiyatları günümüzde olduğu gibi geçmişte de gündemin önemli konuları arasında yer almış. 1931 yılında çimento fiyatları düşürmek için bir adım atılmış. İşte ayrıntılar...

ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak altın fiyatları

ABD'de piyasaların merakla beklediği enflasyon oranı dün açıklandı. Açıklanan oran sonrası altın fiyatlarında hareketlenmeler başladı. Peki ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak 2024 altın fiyatları.

Akaryakıt fiyatlarına her an indirim gelebilir! Petrol düştü, sıra benzin ve motorinde!

Brent petrol, 78 dolardan 76 dolara kadar düştü. Akaryakıt fiyatlarına her an indirim gelebileceği ifade ediliyor. İşte detaylar ve 10 Ocak 2023 fiyat listesi... 

'Kira fiyatları aşırı şişti, fiyat düştü kiracı rahatladı diye bir şey yok!'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan ekim ayı konut fiyat endeksi raporunda kasım ayında kira artış oranının düştüğü kaydedildi. Peki, uzmanlar konut kiralarına ilişkin ne söylüyor, kira fiyatları geriledi mi? İşte detaylar...

Çeyrek altın bugün kaç TL? Altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? 19 Kasım Pazar altın fiyatları

Altın fiyatları milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Yatırımcıların en çok tercih ettiği altın çeyrek altın ise en çok merak edilen altınlar arasında geliyor. Peki bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? 19 Kasım Pazar altın fiyatları.

O ilde kiralık konut fiyatları düştü! Ev sahipleri fiyatları düşürerek kiraya vermek istiyor!

Konya’da kiralık konut fiyatları düşüyor. Boş duran kiralık dairelerine kış sezonunda aidat ve yakıt masrafları ödemek istemeyen konut sahipleri, fiyatlarda indirim yaparak bir an önce kiraya vermek istiyor.

Gremse altın ne kadar? Altın fiyatları bugün yükseldi mi, düştü mü? 13 Kasım Pazartesi canlı altın fiyatları

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Altının ons fiyatı 1935 dolardan işlem görürken vatandaşlar güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Peki Gremse altın ne kadar? Altın bugün yükseldi mi, düştü mü? 13 Kasım Pazartesi canlı altın fiyatları.

Emlakçılar Odası Başkanı resmen açıkladı! O ilde kira fiyatları düştü!

Son dönemlerin en yüksek kiralık ev fiyatlarının olduğu illerden Trabzon’da kiracıları sevindiren bir gelişme yaşandı. Trabzon’da kiralık ev fiyatlarının düştüğü açıklandı.

Demire gelen zam inşaat sektörüne yıldırım gibi düştü! Demir fiyatları fırladı! 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Son dönemlerde gelen indirimlerle düşüşe geçen demir fiyatları bugün gelen zamla sarsıldı. Demire gelen zam inşaat sektörüne adeta yıldırım gibi düştü. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

Kasaplara göre et fiyatları fazla artmadı alım gücü düştü!

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, üretici girdi fiyatları, enerji, işçilik ve kira maliyetlerinin arttığını belirterek, “Pandemiden bu yana et fiyatları yüzde 110 arttı. Diğer gıda maddelerine göre bu oran az. Aslında halkın satın alma gücü düştü” dedi.

Zeytinyağı fiyatları dibi gördü! 214,90 TL'lik zeytinyağı 89,90 TL'ye düştü!

Carrefoursa'dan büyük indirim haberi geldi. Carrefoursa zeytinyağı fiyatlarını düşürdü. Bu kapsamda 12 adet ürün indirimli fiyatlarla satışa çıkarıldı. Zeytinyağı fiyatları dibi gördü! 214,90 TL'lik zeytinyağı 89,90 TL'ye düştü!

çimento fiyatları düştü mü Haberi

çimento fiyatları düştü mü

Dünyanın en büyük 20 oyuncusu arasında sadece bir Türk firmasının yer alması, dünyanın en büyük 4. Avrupa'nın ise 1. çimento üreticisi konumunda olan Türk üreticileri de harekete geçirdi.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, yurtdışında üretim yaparak global bir oyuncu olmayı hedeflediklerini aktaran Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çalbıyık, “Ürün ihracatından çok oyuncu ihracına odaklanmamız gerekiyor” şeklinde konuştu. 

TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de bu konuda sektörde hareketliliğin hızlandığını dile getirdi. Özdemir, sektördeki birçok şirketin özellikle Afrika ülkelerinde üretim yapacak fırsatları kolladığını belirtti.

ÇİMENTO FİYATI DÜŞÜK


Çimentocular, Türkiye'nin ihracatta öne çıkabilmesi için TCDD'nin demir yollarında 0 ila 150 kilometre arasında uyguladığı sabit tarife uygulamasını 200 kilometreye çıkarmasını da talep etti. Suat Çalbıyık, “Böylece 2 bin 400...