20 / 04 / 2024

çimento zammı

çimento zammı

Dünya Gazetesi köşe yazarı, RMC Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Sevimli bugünkü köşesinde inşaat sektöründeki maliyet artışını kaleme aldı. İşte Abdullah Sevimli'nin 'Çimento ihracatını önleyerek inşaat maliyeti düşürülebilir mi?' başlıklı yazısı...

Çimento sektöründen zam açıklaması!

Çimento fiyatlarının aşırı zamlanmasını protesto etmek amacıyla 15 gün iş bırakan ve fiyatların düşmemesi durumunda inşaatlarda çalışan 600 bin işçinin işine son vereceklerini belirten müteahhitlere çimento üreticileri tepki gösterdi. 

Ömer Bulut, demir ve çimentoya yapılan zamları eleştirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, demir ve çimentoya son üç ayda yapılan zamları eleştirdi...

İMKON, çimento zammına rekabetle dur diyecek!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yeni yılda çimentoya zammı kabul edemeyeceklerini, böyle bir zammın izahının olmayacağını söyledi....

MÜSİAD'dan çimento zammına tepki!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Reha Yeltekin, “Çimentoya 2018 yılında yüzde 40’a yakın zam yapılmışken ve gevşeyen kurlarla beraber indirim beklerken, yapılan bu zamma anlam veremedik. “dedi.

Feyyaz Ünal: yüzde 35-40 oranındaki zam gerçek değil!

Izmır'de insaat firmaları ve çimento firmaları arasında gerilime neden olan fiyat artısı konusunda çimentocular ilk kez konustu. Batıçim'in Genel Müdür Yardımcısı Feyyaz Ünal, zam tartısmasında elestirileri rakamlarla açıkladı.

Fehmi Demirten: Çimentoya gelen yüzde 30'luk zam sektörü olumsuz etkiledi!

Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği (DEİM) Başkanı Fehmi Demirten, çimentoya gelen yüzde 30'luk zam inşaat sektörünü durdurma noktasına getirdiğini bir an evvel fiyatların makul seviyelere çekilmesini istediklerini söyledi.

Beton ve çimento zammı ev fiyatlarına yansıyacak!

Beton ve çimentonun artan fiyatlarına karşılık ev fiyatlarının da paralel olarak yükselmesi bekleniyor...

İnşaat sektörü temelden sallanıyor! Çimento, beton ve demir fiyatlarına gelen zamlar 'artık yeter' dedirtti!

Konut sektöründeki fiyatlar gündemden hiç düşmüyor. Konut fiyatlarına gelen zamlar aynı orantı da kira fiyatlarını da etkiliyor. Konuta gelen zammı anlamak için temele inmek gerekiyor. İnşaatın temelinde; demir, çimento ve beton fiyatları bulunuyor. Peki beton, çimento ve demir fiyatları ne kadar?

İnşaat sektörüne nisan zammı geldi mi? Çimento, demir, kum ve tuğla fiyatları kaç lira oldu?

İnşaat sektöründe maliyetler gittikçe artıyor. Bu artışın altında son zamanlarda demir, çimento, tuğla ve kuma yapılan zamlar yer alıyor. Peki çimento, tuğla, demir ve kum fiyatları bugün kaç lira? İşte 4 Nisan çimento, demir, tuğla ve kum fiyatları...

Çimento, cam, seramik ihracatçılarından doğal gaz zammına tepki!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere sanayide yapılan doğal gaz zammına yönelik açıklama yaptı.

Fatih Yücelik'ten çimento zammı açıklaması!

İnşaat sektörü bugün itibaren inşaat maliyetlerini boykot etmek için iş bırakıyor. TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik maliyetlerinin düşürülmesi için çağrıda bulundu. 

İnşaat sektöründen KDV indirimi talebi!

Demirin ton fiyatı yüzde 40 artışla 4 bin 250, çimento fiyatı da yüzde 15 artışla 380 TL oldu. Düşük faiz oranlarıyla canlanan sektör, demir ve çimento zammıyla yeniden zor bir sürece girdi. Sektör temsilcileri, KDV indirimi bekliyor.

Müteahhitlerden çimento zammına tepki!

Çimento şirketleri ani bir kararla çimentoya yüzde 50 zam yaptı. Yüzde 40 zamın geçtiğimiz Ocak ayında yapılacağı açıklanmıştı.

İMKON, çimento zammına rekabetle dur diyecek!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yeni yılda çimentoya zammı kabul edemeyeceklerini, böyle bir zammın izahının olmayacağını söyledi....

TÇMB’den çimento zammı açıklaması!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, basında son günlerde çıkan yüzde 40 oranında zam yapılacağı iddialarının aksine; 2018 yılının başından bu yana artan girdi maliyetlerinin çimento sektörüne olumsuz etkileri olduğunu belirtti.

MÜSİAD'dan çimento zammına tepki!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Reha Yeltekin, “Çimentoya 2018 yılında yüzde 40’a yakın zam yapılmışken ve gevşeyen kurlarla beraber indirim beklerken, yapılan bu zamma anlam veremedik. “dedi.

İnşaat sektörüne çimento zammı darbesi!

Çimento sektörü 2019 yılına yüzde 40’a varan fiyat artışıyla girdi. Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, zamlı tarifenin 1 Ocak’tan sonra geçerli olacağını söyledi.

Torbalı'da müteahhitlerden çimento zammına karşı uyarı!

Beton fiyatlarının yapılan zammı protesto eden müteahhitler güç birliğine devam ediyor. Özçelik Yönetim İnşaat Kurulu Başkanı Fehmi Özçelik ve Dilsa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fesih Dilmaç da “Sonuna kadar gideceğiz” dedi.

Çimento zammıyla kentsel dönüşümün geleceği boğazlanıyor!

Rekabet Kurumu'nun İzmir'de 6 çimento fabrikasına ceza kesmesi, sektörde tartışmaları da beraberinde getirdi. Cezaların yeterli olmadığını savunan inşaatçılar, fiyat artışlarının geri alınmasını istiyor. İşte ayrıntılar...

Abdulvahap Olgun'dan çimento zammına tepki!

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, zamda çimento fabrikalarını suçladı: Fiyat artışına bir anlam veremedim. Kararımız da kesin kararlıyız. Çimento kamyonlarını kesinlikle ilçeye sokmayız" dedi.

çimento zammı Haberi

çimento zammı

Son zamanlarda inşaat sektörü zamlarla gündeme geliyor. İnşaat sektörü temsilcileri, maliyetlerde yaşanan artışın ana sebebinin çimento fiyatlarında yüzde 200'e varan yükselişler olduğunu belirtiyor. 

İnşaat sektöründe yaşanan maliyet artışlarını değerlendiren Abdullah Sevimli, "Peki, çözüm nedir? Her şeyden önce ilave sorunlar üretmeden, ihracata kota getirmeden çözümlerin üretilmesi gerekir" değerlendirmesinde bulundu. İşte Abdullah Sevimli'nin inşaat sektöründeki zamları ve çözümü değerlendirdiği o yazısı...

Son günlerde, inşaat sektör temsilcilerinin çimento sektörü ile ilgili gündeme getirdikleri iddialar var. Buna göre, inşaat maliyetlerinin artmasının ana sebeplerinden çimento fiyat artışının yüzde 200’ü bulması. Bu nedenle zamların geri alınması istendi, tepki olarak inşaat faaliyetlerinin geçici süre ile durdurulmasına karar verildi. 180 alt sektörün bundan etkileneceği, yüz binlerce kişinin işsiz kalacağı ifade edildi. Devlet kurumlarının olaya müdahil olunması istendi, çimento ihracatına...