28 / 03 / 2024

çimsa çevre yatırımları

çimsa çevre yatırımları

Çimsa, son 5 yılda 115 milyon TL'lik çevre yatırımı yaptığını açıkladı. Şirketin "2012 Sürdürülebilirlilik Raporu"nu da sunan Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, "Yaptığımız çevre yatırımlarının 106 milyon liralık kısmı 2009 -2012 arasında gerçekleşt

ÇİMSA’dan 5 yılda 115 milyon TL’lik çevre yatırımı!

Sürdürülebilirlik anlayışını tüm süreçlerine entegre eden ÇİMSA, bugüne kadar hayata geçirdiği projelerin somut sonuçlarını paylaştığı 2012 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. 5 yıllık dönemde toplam 115 milyon TL çevre yatırımı yapıldı...

Murat Kurum'dan Konya yatırımları açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'nın geleceğini inşa ettiklerini belirtti. Kurum, "Kentsel dönüşümden sosyal konutlara, millet bahçelerinden çevre yatırımlarımıza, sokak sağlıklaştırma projelerinden tarihi meydanlarımızı yenilemeye, yeni projeler üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Tapu ve kadastro yatırımları için 136 milyon TL kaynak ayrıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2021 yılındaki yatırımları için toplamda 135 milyon 965 bin lira ayrıldı.

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar'da değişiklik!

Türkiye'nin rekabetçi konumunu güçlendirmek ve çevreye saygılı üretimleri desteklemek için Ar-Ge ve çevre yatırımlarına sağlanan faiz desteğinin üst limiti 1 milyon liradan 1,8 milyon TL'ye çıkarıldı.

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar'da değişiklik!

Türkiye'nin rekabetçi konumunu güçlendirmek ve çevreye saygılı üretimleri desteklemek amacıyla Ar-Ge ve çevre yatırımlarına sağlanan faiz desteğinin üst limiti 1 milyon liradan 1,8 milyon liraya çıkarıldı.

Turizm yatırımlarının satışı ve kiralanması için başvurular 5 Aralık'ta bitiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımlarının tahsis ve irtifak hakkı süreleri ile kira sözleşmelerinin uzatılması ve bu taşınmazların satışına ilişkin başvuruların 5 Aralık'ta sona erdiğini açıkladı.

Kayseri yatırımları hız kesmeyecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katıldığı Yahyalı Mitingi’nde Kayseri ve Yahyalı’ya yapılan yatırımları masaya yatırıldı

Mehmet Özhaseki Beyoğlu'ndaki gayrimenkul yatırımlarını yerinde inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan birlikte gayrimenkul yatırımlarını yerinde inceledi.

Çimsa'dan 12.4 milyon liralık çevre yatırımı!

Çimsa, geçtiğimiz yıl sürdürülebilirlik vizyonu kapsamında 12.4 milyar liralık çevre yatırımı yaptığını duyurdu.

Bitlis'teki yatırımlar için 13 milyon TL'lik destek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Bitlis'teki belediyelerin altyapı ve üst yapı yatırımları için 13 milyon lira hibe desteği sağladığı bildirildi.

Mehmet Özhaseki: Kayseri'ye önemli yatırımları konuşmaya geldik!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kayseri'deki Kapuzbaşı Şelalesi'nde incelemelerde bulundu. Özhaseki, ''Kayseri'ye önemli yatırımları konuşmaya geldik''dedi.

Bursa Büyükşehir'den 1.3 milyar TL'lik çevre yatırımı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi 1 milyar 300 milyon TL’yi aşan çevre yatırımları ile kentin gelecek 50 yılını güvence altına aldı.

Trakya'ya 2 milyar liralık çevre yatırımı yapılacak!

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Trakya’da çevre temizliği için 3 yıl içinde 2 milyar TL yatırım yapacaklarını, bu yatırımların tam kapasite çalışmaya başladığı zaman Marmara Denizi ve Trakya’nın çevre kirliliğinin ortadan kalkacağını söyledi.

Fatma Güldemet Sarı Adana'ya yapılacak yatırımları anlattı!

Bakan olduktan sonra Adana'daki ilk basın toplantısını bir otelde düzenleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Adana'ya yapacakları yatırımları açıkladı.

çimsa çevre yatırımları Haberi

çimsa çevre yatırımları


Sabancı Grubu'nun çimento üretim sektöründeki kuruluşu Çimsa, son 5 yılda 115 milyon TL'lik çevre yatırımı yaptığını açıkladı. Şirketin "2012 Sürdürülebilirlilik Raporu"nu da sunan Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, "Yaptığımız çevre yatırımlarının 106 milyon liralık kısmı 2009 -2012 arasında gerçekleşti. 


Son dönemdeki yatırımlarımız arasında Mersin 1. ve 2. üretim tesislerindeki Atık Gazdan Elektrik Üretim Projesi, Eskişehir Türetilmiş Yakıt Hazırlama Tesisi, çimento, hazır beton tesislerimizde tozsuzlaştırma ve çevre yatırımları öne çıkıyor" dedi. 

Hacıkamiloğlu'nun verdiği bilgilere göre 2013'te kentsel dönüşüm, büyük altyapı ve üstyapı projeleri çimento tüketimini artırdı. Çimento sektöründe bu yıl yüzde 11 büyüme bekleniyor. Ama 2014'te ekonomi yavaşlayacak ve sektördeki büyüme yüzde 5-6'lara inecek. Özel ürünlere yönelecek olan Çimsa ise çift haneli büyüme hedefliyor. 


Cumhuriyet...