24 / 04 / 2024

Çimsa Çimko satış

Çimsa Çimko satış

Çimsa 2 fabrikasını ve 8 tesisini Sanko Holding’in iştiraki olan Çimko Çimento’ya satıyor. Satışın toplam bedeli 127 milyon dolar olarak belirlendi.

Sabancı Holding'ten sürpriz satış kararı! O fabrikaları elden çıkaracak

Konut sektöründe artan maliyetlere paralel olarak çimento sektöründe satışların düşmesi Sabancı Holding'e iki fabrikayı satma kararı aldırdı. Holding iştiraki Çimsa, Kayseri ve Niğde'deki çimento fabrikalarını satışa çıkardı. İşte detaylar...

Çimsa 2 fabrikasını ve 8 tesisini Çimko’ya 127 milyon dolara satıyor!

Çimsa 2 fabrikasını ve 8 tesisini Sanko Holding’in iştiraki olan Çimko Çimento’ya satıyor. Satışın toplam bedeli 127 milyon dolar olarak belirlendi.

Yapı malzemelerinde ihracatın şampiyonu Çimsa oldu!

Sabancı Holding iştiraki Çimsa'nın 9 aylık net satış geliri 1 milyon 632 bin TL, net karını ise 139 milyon TL olarak açıkladı.

Çimsa'dan ilk 6 ayda 972 milyon TL'lik ihracat rekoru!

Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa, 6 aylık net satışlarını 972 milyon TL, net karını ise 38 milyon TL'ye taşıdı. Çimsa, 2020 yılının ilk yarısında gerçekleştirdiği 540 milyon TL'lik ihracat cirosu ile Türkiye ekonomisine katkı sunacak. 

Çimsa, İspanya'daki Bunol'un satın alma sözleşmesini imzaladı!

Sabancı Holding iştirakleri arasında yer alan Çimsa, İspanya’daki beyaz çimento fabrikası Bunol’u 180 milyon dolar bedelle satın alınması konusunda anlaşmaya vararak satın alım sözleşmesi imzaladı.

Sabancı Holding çimento devini satın aldı!

Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa'nın satın almak için görüşmeler yaptığı Meksikalı Cemex Espana S.A.'nın sahip olduğu Bunol Beyaz Çimento Fabrikası için imzalar atıldı. 

Çimsa İspanya’daki dev fabrikayı satın alıyor!

Çimsa, dünyanın en büyük çimento üreticileri arasında yer alan CEMEX'e ait İspanya'daki tesisi satın alacak. Şirket, Avrupa'daki dev fabrikayı 180 milyon dolar bedelle satın alacak.

Sabancı Holding 3 fabrikasını satışa çıkarıyor!

Sabancı Grubu'nun ana hissedarı olduğu Çimsa'ya ait Kayseri ile Niğde Çimento'nun ve Akçansa'ya ait Samsun'daki Ladik Çimento'nun fabrikaları satılıyor.

Çimsa'nın 1 yıllık net satış geliri 1 milyar 170 milyon TL!

Çimento ve yapı malzemeleri üreticisi Çimsa, 2016 yılı finansal verilerini açıkladı. Çimsa'nın 12 aylık net satış geliri 1 Milyar 170 Milyon TL oldu.

Çimsa'nın 9 aylık net karı 205 milyon TL oldu!

Çimsa, 2016 yılına ait 9 aylık gerçekleşen net satış gelirini yaklaşık 881 milyon TL, net dönem karını ise yaklaşık 205 milyon TL olarak açıkladı.

Çimsa'nın net karı 133 milyon TL oldu!

Çimsa, 2016 yılının ilk 6 ayında satış gelirinin 586 milyon TL’ye ulaştığını açıkladı. Şirketin dönem karı ise 133 milyon TL olarak gerçekleşti.

Çimsa’nın net karı 47.4 milyon TL oldu!

Çimento ve yapı malzemeleri sektörünün öncü ve yenilikçi şirketi Çimsa, yılın ilk çeyrek dönemindeki satış gelirinin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artışla 253.6 milyon TL’ye yükseldiğini açıkladı. Şirketin net karı ise yüzde 11 arttı.

Çimsa 9 aylık satış gelirini 865 milyon TL açıkladı!

Türkiye'nin önde gelen çimento ve yapı malzemeleri üreticilerinden Çimsa, 2015 yılının ilk 9 ayında satış gelirinin 865 milyon TL'ye ulaştığını açıkladı.

Çimsa Çimko satış Haberi

Çimsa Çimko satış

Sabancı Holding iştiraki Çimsa, Niğde Çimento Fabrikası, Kayseri Çimento Fabrikası, Ankara Çimento Öğütme Tesisi ile Başakpınar, Ambar, Nevşehir, Cırgalan, Aksaray, Ereğli ve Kahramanmaraş Hazır Beton tesislerinin Sanko Holding’in iştiraki olan Çimko Çimento’ya satışını yapıyor.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çimsa’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yayınlanan açıklamada, söz konusu tesisler ve tesislerde yer alan sabit varlıklar ile bağlantılı diğer varlıkların, KDV hariç 127 milyon dolar karşılığı Türk Lirası bedelle Çimko Çimento’ya devri için varlık satış sözleşmesine imzaların atıldığını belirtti. 

Açıklamada sözleşmenin Rekabet Kurumu onayı dahil gereken yasal onayların alınması şartına bağlı olarak ve kapanış tarihinde düzeltmelere tabi olmak şartıyla imzalandığı ifade edildi. Ayrıca KAP açıklamasında, “Bu satış işleminin sermaye piyasası mevzuatında tanımlanan önemli nitelikteki işlem kabul edilmeyeceği ve ayrılma hakkının doğmayacağı...