26 / 04 / 2024

Sabancı Holding çimento devini satın aldı!

Sabancı Holding çimento devini satın aldı!

Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa'nın satın almak için görüşmeler yaptığı Meksikalı Cemex Espana S.A.'nın sahip olduğu Bunol Beyaz Çimento Fabrikası için imzalar atıldı. 



Geçtiğimiz günlerde Sabancı Holding tarafından kamuoyuna açıklanan Meksikalı Cemex'in İspanya'da sahip olduğu Bunol Beyaz Çimento Fabrikası'nı almak için anlaşma sağlandığına ilişkin açıklamadan sonra beklenen imzalar atıldı.

180 MİLYON DOLARA SATIN ALDI

İspanya'da yerleşik Cemex Espana S.A.'nın sahip olduğu Bunol Beyaz Çimento Fabrikası'nı 180 milyon dolar bedelle satın alınmasına yönelik satın alım sözleşmesi imzalandı.

DEVİR İÇİN YASAL İZİN BEKLENİYOR

Söz konusu satın almaya ilişkin gerekli yasal izinlerin alınmasını takiben devir işlemi yapılacak.

DÜNYA LİDERİ OLACAK

Avrupa’daki en teknolojik beyaz çimento fabrikası olan Bunol Beyaz Çimento Fabrikası ile Sabancı Holding 50 yıla yakın süredir var olduğu çimento pazarında dünya lideri olacak. Bunol Fabrikası’nın da üretim ve dağıtıma katılması ile beraber, beyaz çimento üretiminde Çimsa'nın kapasitesi yüzde 40 artacak.


5 FABRİKA 3 TESİS

1972'de kurulan Çimsa'nın Mersin, Eskişehir, Kayseri, Niğde ve Afyonkarahisar’da 5 entegre fabrikası, Ankara’da bir öğütme tesisi, Marmara terminali ve Malatya'da Çimento Paketleme tesisi bulunuyor.

6 ÜLKEDE TERMİNALLERİ VAR


Bunol Beyaz Çimento Fabrikası ile dünya lideri olan Çimsa'nın Hamburg (Almanya), Trieste (İtalya), Sevilla ve Alicante (İspanya), Gazimagusa (KKTC), Köstence (Romanya) ve Novorossiysk’de (Rusya) terminalleri bulunuyor.


Geri Dön