20 / 04 / 2024

çin altın ithalatı 2021

çin altın ithalatı 2021

Çin'in yerli ve yabancı birçok bankaya yüksek miktarlarda altın ithal etme izni verdiği bilgisi geldi. Bu kapsamda, bir iki aylık süreç içerisinde ülkeye 850 milyar dolar değerinde altın girmesi bekleniyor.

Altın piyasasında şok gelişme! Altına kota getirildi, kaçakçılık başladı!

Dün Hakkari'de 221 kilogram gümrük kaçağı külçe altın ele geçirildi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu ise altın ithalatının yasaklanmasının yanlış bir karar olduğunu söyleyerek  meydana gelen olayın buna bir örnek olduğunu söyledi. 

İslam Memiş altın almak isteyenleri uyardı! Yarından itibaren altın fiyatları böyle olacak!

Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, altın piyasası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Altın almak isteyenlerin özellikle yarına kadar alımlarını tamamlamasını söyleyen Memiş, Mart ayı için altın fiyatlarının nasıl olacağını söyledi. 

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı 8,8 tona yükseldi!

İsviçre Federal Gümrük İdaresi'nin internet sitesinde yer alan verilere göre, Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı Kasım ayında 8,8 tona çıktı.

Altında en az bir yıl beklemeli diyen Hatice Kolçak'tan altın değerinde uyarı: Bu seviyeler alım fırsatı!

Ekonomist Hatice Kolçak, altın yatırımcılarına kritik açıklamalarda bulundu. Gram altın 1754 liradan işlem görürken Kolçak'tan altın almak isteyenler için altın değerinde uyarı geldi. İşte Hatice Kolçak'tan altın açıklaması...

Borsa İstanbul'dan kota duyurusu: Altın ithalatında üye bazında kota getirildi!

Borsa İstanbul tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda işlenmemiş altın ithalatı kotasının genişletildiği bilgisi paylaşıldı. 

Altında peş peşe Fed etkisi! Altını olanlar beklesin! Fiyatlar iki katına fırlayacak!

Altın ve Para Piyasaları Analisti İslam Memiş'in altın fiyatlarının ikiye katlanacağı öngörüsü, yatırımcılar arasında önemli bir konu haline geldi. Memiş, altında 3 bin 500 TL’nin görüleceğini söyledi. İşte detaylar...

'Gram altın tarafında kazan dibi, sıyırdın sıyırdın' diyen İslam Memiş 15 gün sonrası için rakam verdi

Altın fiyatlarını yakından takip eden yatırımcılar için Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş 'Gram altın tarafında kazan dibi, sıyırdın sıyırdın' diyerek, gram altında 15 gün sonrası için rakam verdi.

24 ayar altına kota getirildi! Altın yatırımcılarının ağzı açık kalacak! Yastık altında altını olanlar hemen baksın!

Altın takı ithalatına getirilen yüzde 20'lik verginin ardından külçe altın ithalatında aylık kota getirildi. Bu uygulama ile yastık altındaki altınların çıkarılması için kampanyaların düzenlenmesi gerektiğini belirtiyor.

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi! İslam Memiş'ten çarpıcı uyarı

Bakanlığın altın ithalatına kota uygulayacağına dair haberler ve mücevher grubuna ek yüzde 20 vergi kararı altına olan talebi yükseltti. Altının gramı 100 TL birden yükselirken Finans Analisti İslam Memiş, önemli açıklamalarda bulundu. İşte tüm detaylar...

Hazine cari açığa karşı altın ithalatına kota koymayı planlıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı altın ithalatına kota getirmeye hazırlanıyor. Bakanlık kota ile ithalatın cari açık üzerindeki olumsuz etkilerini azaltılmaya çalışırken, sektör temsilcileri kayıt dışının artmasından endişeli.

Altın ithalatına 'kota uygulaması' yolda!

Hazine ve Maliye Bakanlığı altın ithalatına 'kota uygulaması' için çalışmalarını hızlandırdı. Peki, nedir bu kota uygulaması? İşte detaylar...

Altında Ağustos sürprizi! Altının efendisi İslam Memiş dört gözle beklenen o rakamı açıkladı!

Altın yorumları ile piyasaları sallayan Altının efendisi İslam Memiş, Ağustos ayı için altının geleceği seviyeyi açıkladı. İşte altında dört gözle beklenen o seviyesi...

İslam Memiş 3 gün sonraki altın fiyatını açıkladı! Kaçırılmayacak alım fırsatı

Altın fiyatlarında son dakika. İslam Memiş altın fiyatlarında sürpriz bir tahmin yaptı. Altın için altın fırsatı doğdu. İslam Memiş altın yatırımcısına uyarılarını sıraladı. İşte tüm detaylar...

çin altın ithalatı 2021 Haberi

çin altın ithalatı 2021

Çin'de bu zamana kadar ülkeye giren altın miktarına Merkez Bankası tarafından kota uygulanıyordu ve bu kota yerel talebe göre şekilleniyordu.  Ancak Çin'in son dönemde bankalara büyük miktarlarda altın girmesine izin verildiği bilgisi geldi.

Reuters'ın kaynaklara dayandırdığı haberinde, Çin'e altın götüren bankalardan birinde çalışan bir kaynak,  yaptığı açıklamada son dönemde gönderilen miktarın 2019'dan bu yana en yüksek miktar olduğunu aktardı.

Kaynaklar 8.5 milyar dolar değerinde yaklaşık 150 ton altının Nisan veya Mayıs aylarında sevk edilebileceğini aktardı. Çin'in altın ithalatının büyük kısmı ise Avustralya, Güney Afrika ve İsviçre'den karşılanıyor. 

Çin gümrük verileri ise, ülkenin Şubat 2020'den bu yana ayda ortalama 600 milyon dolar veya yaklaşık 10 ton değerinde altın ithal ettiğini gösteriyor. 2019'da ithalatı ayda yaklaşık 3.5 milyar dolar veya kabaca 75 ton olarak...