16 / 04 / 2024

Çin'den 850 milyar dolar değerinde altın ithal etme hazırlığı!

Çin'den 850 milyar dolar değerinde altın ithal etme hazırlığı!

Çin'in yerli ve yabancı birçok bankaya yüksek miktarlarda altın ithal etme izni verdiği bilgisi geldi. Bu kapsamda, bir iki aylık süreç içerisinde ülkeye 850 milyar dolar değerinde altın girmesi bekleniyor.



Çin'de bu zamana kadar ülkeye giren altın miktarına Merkez Bankası tarafından kota uygulanıyordu ve bu kota yerel talebe göre şekilleniyordu.  Ancak Çin'in son dönemde bankalara büyük miktarlarda altın girmesine izin verildiği bilgisi geldi.

Reuters'ın kaynaklara dayandırdığı haberinde, Çin'e altın götüren bankalardan birinde çalışan bir kaynak,  yaptığı açıklamada son dönemde gönderilen miktarın 2019'dan bu yana en yüksek miktar olduğunu aktardı.

Çin den 850 milyar dolar değerinde altın ithal etme hazırlığı!

Kaynaklar 8.5 milyar dolar değerinde yaklaşık 150 ton altının Nisan veya Mayıs aylarında sevk edilebileceğini aktardı. Çin'in altın ithalatının büyük kısmı ise Avustralya, Güney Afrika ve İsviçre'den karşılanıyor. 

Çin gümrük verileri ise, ülkenin Şubat 2020'den bu yana ayda ortalama 600 milyon dolar veya yaklaşık 10 ton değerinde altın ithal ettiğini gösteriyor. 2019'da ithalatı ayda yaklaşık 3.5 milyar dolar veya kabaca 75 ton olarak gerçekleşmişti.

Çin den 850 milyar dolar değerinde altın ithal etme hazırlığı!

Altın yatırımcıları dikkat! Altın dalgalı bir seyir izliyor!

Alanın eli yanıyor! Altın fiyatları ne oldu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön