26 / 04 / 2024

Alanın eli yanıyor! Altın fiyatları ne oldu?

Alanın eli yanıyor! Altın fiyatları ne oldu?

Yatırımcıların gözdesi sarı metal yani altın fiyatları yakından takip ediliyor. Dünyadaki ekonomik sistemde yaşanan gelişmeler de altın fiyatlarını etkiliyor. Emin liman olarak öğrenilen altın, güne büyük bir krizle giriş yaptı.



Yatırımcıların gözdesi sarı metal yani altın fiyatları oldukça merak ediliyor. Dünyadaki ekonomik sistemde yaşanan gelişmeler ise altın fiyatlarını etkiliyor. Emin liman olarak öğrenilen altın, günü büyük bir krizle açtı.

Takvim'de yer alan habere göre; dün maliyetleri neredeyse çakılırken; 24 saat içerisinde tüm dengeler bir anda değişti. Bir gecede doruğu tutan altın maliyetlerinde düşüş olmuyor. Dolar maliyetlerinin izlediği çizelgeye göre biçim alan altın maliyetleri yatırımcılarını mutlu ederken; altın almak isteyenlerinde hem cebini hem elini yakıyor.

Binlerce vatandaş yatırım yapmak istediğinde ilk alternatif olarak altını görüyor. Çeyrek ve gram altın ise en çok seçim edilen yatırım araçlarından. Son 10 sene içerisinde altından yana yatırımını kullanıp hasara uğrayan tek bir kişi olmadı. Altın yatırımı uzun vadede yatırım yapmak isteyenlerin her zaman için suratını güldürmüş olan yatırım aracı olarak ön planda. 

Altın fiyatlarının son zamanlarda ateşi yüksek. Altın almak isteyenleri iki kez düşünürken, 11 Nisan tarihinde altın almak isteyenler gram altın alarak yatırımlarını düşünebilirler. Çünkü bugün itibariyle gram altın fiyatlarındaki makas farkı yok denecek kadar düşük...

Alanın eli yanıyor! Altın fiyatları ne oldu?

Altın yatırımından yana şansını kullanan büyük bir mutluluk yaşarken; altın almak isteyenlerde ortada kalıyor. Ancak altın yatırımı her zaman için güvenilir bir liman oluyor. Uzun vadede iyi bir kazanç elde etmek isteyen vatandaşların seçmesi gereken yatırım altın. 

CPM Group genel müdürü Jeff Christian piyasaları yorumladı ve "Bir başka derin resesyon daha gelecek" dedi. Jeff Christian'a göre, bu durum gerçekleştiğinde altın fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkacak.

Christian piyasaları yorumladı ve altın fiyatı için önemli tahminlerini açıkladı. Jeff Christian konuya yönelik şunları söyledi:

"Daha fazla resesyon (durgunluk) yaşayacağız. Bir resesyonun ne zaman vuracağını veya ne kadar büyük veya derin olacağını tahmin edemezsiniz. Ancak %100 kesinlikle gelecekte resesyon'lar olacağını tahmin edebilirsiniz. Bu sadece ekonominin doğasıdır. Bir sonraki resesyon vurduğunda, buna ne sebep olacak? Muhtemelen borç piyasasında bir sorun ya da başka bir şey… Ve insanları korkutan ve dünyayı durgunluğa sürükleyen bir şey olduğunda, insanlar altın alacak…"

Jeff Christian, bir sonraki resesyonun 2023'ten 2025'e kadar piyasayı vuracağına ve bir altın fiyatı rallisinin bunu izleyeceğine dikkat çekti. Jeff Christian konuya yönelik şu açıklamaları da ekliyor: 

"Borç ve açık harcamaları bir numaralı ekonomik sorun. İkincisi gerçek gsyih. Şu anda güçlü bir toparlanma içindeyiz, çünkü gerçekten korkunç bir 2020 geçirdik. Bu yüzden güçlü rakamların açıklandığını görüyorsunuz. Imf, 2021'de reel gsyih tahminlerini yeni artırdı. Bu bir toparlanma ve bizim 2021, 2022 beklentimiz, bir toparlanma ve bir toparlanma göreceksiniz. Ancak devam eden açık problemleriniz var, aşırı üretim kapasiteniz var, şimdi fazla perakende kapasiteniz var. Ticari gayrimenkulünüz var ve fazla iş gücünüz var."

Ancak Jeff Christian, "derin resesyon"un, yüzlerce yıllık felaketin testine dayanan finansal sistemin tamamen çökmesine eşit olmadığını ve kesinlikle bir "para birimi sıfırlaması" olmayacağını dile getirdi. Jeff Christian, ABD dolarının Çin'in yükselişinin ışığında bile, öngörülebilir gelecekte küresel fiili rezerv para birimi olarak kalmaya sürdüreceğine de vurgu yaptı. 

Alanın eli yanıyor! Altın fiyatları ne oldu?

ALTIN FİYATLARI NE OLDU?

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogramı 457 bin 576 TL'ye düştü. 

Altın piyasasında, en düşük 457 bin lirayı, en yüksek ise 459 bin 999,50 TL'ye ulaşan standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,2 azalışla 457 bin 576 TL oldu.

KMKTP'de, altında gerçekleşen toplam işlem hacmi 674 milyon 98 bin lira, işlem miktarı ise 1 ton 479 kilogram oldu.

KMKTP'de, altında gerçekleşen toplam işlem hacmi 674 milyon 98 bin lira, işlem miktarı ise 1 ton 479 kilogram oldu.

Tüm metallerdeki toplam işlem hacmi ise 681 milyon 47 bin lira oldu. Altın borsasında bugün en fazla işlem gerçekleştiren kurumlar Vakıf Katılım Bankası, Ahlatçı Döviz ve Kıymetli Madenler, Atanur Kuyumculuk, Rona Döviz ve Kıymetli Maden Ticaret ve Ahlatcı Metal Rafineri AŞ şeklinde belirtildi.

Dikkat! Altın ve gümüşü olanlara 'sakın satmayın' ikazı!

 

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön