25 / 04 / 2024

Dikkat! Altın ve gümüşü olanlara 'sakın satmayın' ikazı!

Dikkat! Altın ve gümüşü olanlara 'sakın satmayın' ikazı!

Yatırımcısı tarafından sıkı takip edilen altın fiyatları inişli çıkışlı seyriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Altın fiyatları gelecek günlerde nasıl olacağı yatırımcılar tarafından merak ediliyor...



Altın fiyatları hareketli seyrini sürdürürken gözler fiyatların geleceğine çevrildi. Altın inişli çıkışlı grafiğiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Bu bağlamda da gelecek günlerde düşüp düşmeyeceği gündemdeki yerini koruyor. Yaşanan yükselişle birlikte fiyatların seyri hakkında yapılan uzman yorumları yakından takip ediliyor.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; bugün iç piyasada, gram altın 453 liraya, çeyrek altın 749 liraya, Cumhuriyet altını ise 2,987 liraya yükseldi. Son haftalarda piyasalarda yaşanan gelişmelerin ardından Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın ve döviz kurlarına dair önemli açıklamalar yaparak altın yatırımcısına önemli uyarılarda bulundu.

Gümüş ve altın fiyatları için uzman isimden uyarılar geldi. Sakın yapmayın diyerek ikaz etti. Zaman zaman düşüş ve yükselişiyle yatırımcısının dört gözle takip ettiği altın fiyatlarında geçtiğimiz haftalardaki yükselişin ardından dalgalı seyir sürüyor. Büyük ve küçük ölçekte alım yapıp yatırım yapanlar bu kapsamda piyasalardaki gelişmeler daha yakından takip ediliyor. Cuma günü kapanışta Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı yüzde 0,27 artışla 453,20 liradan tamamlamıştı. Aynı zamanda iç piyasada, gram altın 455 liraya, çeyrek altın 747 liraya, Cumhuriyet altını da 2,973 liraya yükselmişti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın ve gümüş fiyatlarıyla ilgili uyarılar yaptı.

  
"600 LİRA TEST EDİLİRSE"

Son durum hakkında değerlendirme yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş "Yıl içinde altının gram fiyatında 600 lira, gümüşün gram fiyatında 12 lira seviyeleri test edilirse kimse için sürpriz olmamalı." ifadelerini kullandı.

Dikkat! Altın ve gümüşü olanlara sakın satmayın ikazı!
"SAKIN SATMAYIN"

Memiş gümüş fiyatlarına ilişkin ise "Ons tarafındaki gerilemeye aldanıp kesinlikle varlıklar satılmamalı. Çok pişman olursunuz. TL ile mutlaka fırsat verecektir. Gümüş asla satmayın." şeklinde uyarılarda bulundu.

Dikkat! Altın ve gümüşü olanlara sakın satmayın ikazı!

KAPALIÇARŞI'DA ALTIN

Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 0,43 azalışla 458,20 liradan tamamladı. İstanbul Kapalıçarşı'da, dün kapanışta çeyrek altın 742,00 lira, Cumhuriyet altını 3.039,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 0,43 düşüşle 458,20 liradan işlem gördü.

Dikkat! Altın ve gümüşü olanlara sakın satmayın ikazı!

ALTININ KİLOGRAMI 457 BİN 576 LİRAYA GERİLEDİ

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogramı 457 bin 576 liraya geriledi.

Altın piyasasında, en düşük 457 bin lirayı, en yüksek ise 459 bin 999,50 lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,2 azalışla 457 bin 576 liradan tamamladı.

KMKTP'de, altında gerçekleşen toplam işlem hacmi 674 milyon 98 bin lira, işlem miktarı ise 1 ton 479 kilogram oldu. Tüm metallerdeki toplam işlem hacmi ise 681 milyon 47 bin lira oldu.

Altın borsasında bugün en fazla işlem gerçekleştiren kurumlar Vakıf Katılım Bankası, Ahlatçı Döviz ve Kıymetli Madenler, Atanur Kuyumculuk, Rona Döviz ve Kıymetli Maden Ticaret ve Ahlatcı Metal Rafineri AŞ şeklinde sıralandı.

Altın fiyatları için şoke eden haber!

Altın fiyatları kafa karıştırmaya devam ediyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön