26 / 04 / 2024

Altın fiyatları kafa karıştırmaya devam ediyor!

Altın fiyatları kafa karıştırmaya devam ediyor!

Altın fiyatları kafaları karıştırmaya devam ediyor. Son günlerde altın maliyetinde yaşanan anlık başkalaşımlar bir hayli şahsın kafasında sual işaretine neden olmaya başladı. İşte altın fiyatlarında son durum ve altın tahminleri...



Yatırımı olan vatandaşlar sabahın ilk saatleriyle birlikte altın fiyatlarındaki son durum durumu öğrenmek için araştırma yapıyor. Takvim'de yer alan habere göre; küresel piyasalarda ABD tahvil faizlerindeki artış ve doların güçlenmesi ile  birlikte 1,740 doların üzerinden düşüşe devam eden altının ons fiyatı 1,700 dolar sınırına kadar geriledi. Altında hafta boyunca sakin giden seyir haftanın son işlem gününde de devam etti. Önceki hafta bir miktar yukarı yönlü ivme yaşayan altının ivmesi bu hafta devam etti.

Peki altındaki bu durulmanın sebebi ne? Altın ve gümüşle ilgili güncel durumu değerlendiren teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu, yatırımcılara uyarılarda bulundu. Şatıroğlu, 'ABD 10 yıllık faizleri maalesef 1,47 desteğini kıramadı. Bu da altın, gümüş ve TL üzerinde baskı oluşturuyor' diye konuştu.

Altın fiyatları kafa karıştırmaya devam ediyor!

Altın neden yükselmiyor?

Altındaki durağanlaşmanın nedenlerini inceleyen Teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu, şu ifadeleri kullandı:

" ABD 10 yıllık faizleri maalesef 1,47 desteğini kıramadı ve 8 saatlikte Kaufman ortalaması üzerinde kaldı. Bu da altın, gümüş ve TL üzerinde baskı oluşturuyor.

1,60 bölgesinde dirençle karşılaşabilir. O zaman altında bir toparlanma görebiliriz. Yükselişin devamı için 1735 bölgesindeki direncin kırılması lazım. Şu aşamada ancak 10 yıllık faizlerde bir düşüş olmasıyla mümkün. Teşvik konusu artık gündemde değil. Enflasyonist etkisi önümüzdeki aylar içinde kendisini belli edecektir."

Altın fiyatları kafa karıştırmaya devam ediyor!

KAPALIÇARŞI'DA ALTIN

Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 0,41 düşerek 415,70 lira oldu.

İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın 674,00 lira, Cumhuriyet altını 2.759,00 liraya satışı yapılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 0,41 düşüşle 415,70 liradan işlem yapıldı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön