25 / 04 / 2024

Çin ekonomisi

Çin ekonomisi

Çin'in ekonomik toparlanmasındaki yavaşlamanın, gayrimenkul yatırımlarındaki yavaşlama ile ilgili olduğu belirtildi.

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de konut fiyatları yine düştü! Son dokuz yılın en sert düşüşü!

Çin ekonomisi 2023 yılında yüzde 5,2 büyüyerek resmi hedefi aşsa da son dönemlerde gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü yeni bir olumsuz eşiği daha geçti. Ülkede konut fiyatlarında son 9 yılın en sert düşüşü görüldü.

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

Asya borsaları Wall Street'in toparlanmasından sonra düşüşe geçti!

Asya-Pasifik piyasaları, Wall Street'teki geniş toparlanmaya ve Moody's'in ABD hükümetinin kapatılmasının dünyanın en büyük ekonomisi için negatif kredi olacağı uyarısına rağmen düşüş gösterdi.

Moody's, Türkiye ekonomisi için büyüme tahminini yükseltti!

Moody's, Türkiye ekonomisi için bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 4,2'ye ve gelecek yıl için yüzde 2'den yüzde 3'e yükseltti.

Bundesbank, Almanya ekonomisi için karamsar bir tablo çizdi!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'da GSYH'nin yüksek faiz ve zayıf talep gölgesinde bu çeyrekte de büyük ölçüde yatay seyredeceği tahmininde bulundu.

Çin'de kredi kullanımı azaldı: Konut krizi derinleşiyor! Dünya devinde neler oluyor?

Çin ekonomisi, emlak piyasasındaki yeni stres ve büyüme görünümünü tehdit eden deflasyon ile birlikte çok az toparlanma işareti gösteriyor. Ekonomistlerin 780 milyar yuan olarak beklediği kredi kullanımı temmuz ayında 345.9 milyar yuan olarak açıklandı.

Altını ve doları olanlar dikkat! Türkiye için flaş tarih verildi

Elinde altını ya da doları olan vatandaşlar ne yapacaklarını düşünüyor. Türkiye ekonomisi için flaş bir tarih verildi.

Dünyaca ünlü yatırım gurusu Mobius’tan Türkiye ekonomisi için çarpıcı sözler!

Yatırım alanında dünyanın en ünlü isimlerinden ABD’li Mark Mobius, Türkiye’de yaşanan büyük deprem felaketlerinin ardından bir açıklama yaptı. CNBC televizyonundaki deprem özel programına katılın ünlü yatırım gurusu, Türkiye ekonomisi hakkında çok önemli ifadeler kullandı.

Sakarya için çok önemli gelişme! O ilçe Endüstri Bölgesi ilan edildi!

Türkiye’nin sanayi, istihdam ve dolayısıyla da ekonomisi için çok ehemmiyetli bir il olan Sakarya ile ilgili oldukça önemli bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete’de yayımlananan Cumhurbaşkanı Karar ile Sakarya’nın hangi ilçesinin statüsü değişecek?

Gözler hem yurt içi hem de küresel piyasalarda olacak! Çin’den müjdeli haber geldi!

Covid-19 salgını nedeniyle yaklaşık üç yıldır kapılarını dünyaya kapatan ve hem kendi ekonomisi hem de dünya ekonomilerini büyük bir tedirginlik ve çıkmaza sürükleyen Çin’den nihayet müjdeli haber bugün geldi!

Dünya ekonomisi için endişelendiren 2023 uyarısı!

​​​​​​​Piyasalar 2022 yılını geride bırakmaya hazırlanıyor. 2023 için dünya ekonomisini nasıl bir tablonun beklediği iste merak konusu. Araştırmalar, küresel ekonomi için karamsar tahminleri gözler önüne serdi.

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

Çin ekonomisinde önemli yükseliş! Yüzde 3,9 büyüdü!

Çin ekonomisi 2022 yılının üçüncü çeyreğinde senelik bazda yüzde 3,9 büyüme kaydetti. İşte detaylar…

Çin ekonomisi Haberi

Çin ekonomisi

Uluslararası Para Fonu (IMF), Çin'in ekonomik toparlanmasının oldukça önde fakat zayıf tüketim sebebiyle dengeden yoksun olduğu ve ivmesinin yavaşladığını belirtildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; IMF tarafından yapılan açıklamada, Çin ekonomisiyle ilgili 4. madde konsültasyonunun tamamlandığı ifade edildi.

Açıklamada, "Çin'in toparlanması oldukça önde ancak dengeden yoksun ve ivme yavaşladı." değerlendirmesi yapıldı. 

Ülkenin ekonomik toparlanmasındaki yavaşlamanın politika desteğinin hızla geri çekilmesine, başarılı aşı kampanyasına karşın tekrarlayan koronavirüs pandemisinde tüketimin gecikmeli toparlanma göstermesine ve gayrimenkul yatırımlarının yavaşlamasına bağlı olduğu ifade edilen açıklamada, makroekonomik politika desteğinin önemli ölçüde sıkılaştırılmasının büyüme ivmesinin yavaşlamasına katkı sağladığı belirtildi. 

Açıklamada, geçtiğimiz sene yüzde 7,9 büyüdüğü öngörülen Çin ekonomisinin 2022'de yüzde 4,8 ve 2023'te yüzde 5,2 büyümesinin öngörüldüğü ifade edildi.

Çin, Evergrande'yi bölmeyi masaya...