19 / 04 / 2024

çin konut satışı

çin konut satışı

Mars Investment’ın Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Bucak, Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik ile gayrimenkul sektöründe yabancı alımlarda rekor satışlar yaşandığını söyledi.

Türk gayrimenkul sektörüne Uzak Doğu’dan ilgi artıyor!

Türkiye gayrimenkul sektörüne Uzak Doğu’dan da ilgi artıyor. Çinlilerin Türkiye’deki gayrimenkul yatırımları son 1 yılda yüzde 87 arttı ve son 6 ayda 300 binin üzerinde Çinli yatırım fırsatlarını yerinde inceledi.

Çin'de yabancıların konut alımını düzenleyen yasalar gevşetildi!

Çin’de konut sektörüne daha çok destek sağlayabilmek için yabancıların konut alımını düzenleyen yasalar gevşetildi.

Emlak kriziyle boğuşan Çin'de konut satışlarının düşmesi bekleniyor!

Fitch Ratings, büyük bir emlak kriziyle boğuşan Çin'in konut piyasasında 2024'te yeni konut satışlarında yüzde 5 - yüzde 10'luk bir düşüş bekliyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

TOKİ'den 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildi...

TOKİ ihtiyaç sahibi olan vatandaşları ev sahibi yapmak için çalışmalarına devam ediyor. TOKİ'den yapılan açıklamada, Ankara, İstanbul, Erzurum, Adana ve toplam 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildiği kaydedildi.

Çin'de konut satın alma kuralları gevşetildi! Vatandaş artık istediği büyüklükteki evi satın alabilecek!

Çin’de  konut satın alma kuralları gevşetildi. 120 metrekarenin üzerindeki evlere olan satın alma kısıtlamaları kaldırdı.

73 yıllık dev inşaat şirketi iflas etti! Esenyurt Koza Park Sitesi de dahil 1415 konut satılıyor...

Ekonomik sıkıntılar inşaat firmalarını da vurdu. 73 yıllık dev inşaat şirketi Garanti Koza A.Ş iflas etti ve  1415 konut satışa çıktı.

Çin'de konut satışları yüzde 3,7 düştü!

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan verilere göre Çin'de konut satışları olumsuz seyrine devam ediyor. Açıklanan resmi rakamlara göre konut satışları, ocak-ekim döneminde döneminde yüzde 3,7 düşüş gösterdi.

Konut satışında yeni dönem! Göç İdaresi Başkanlığı kısıtlama getirdi: Tutar 2,5 kat arttı

Göç İdaresi Başkanlığı, vatandaşlık almak isteyen yabancılar için konut satışı alt sınırını 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltmişti. Yabancılara yönelik konut satışı Eylül ayında yüzde 42 oranında azalırken, aynı kurum yabancılara ikamet amaçlı konut satışı alt limitini de 75 bin dolardan 200 b

TOKİ 7 bin 129 lira taksitle 2+1 konut satıyor! Ucuz konut için başvurular başladı, kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ 7 bin 129 lira taksitle 2+1 konut satıyor. Ucuz konut için başvurular bugün itibarıyla resmen başladı, kaçırmayın...

Sektörden ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisi!

Türkiye genelinde gerçekleşen konut satış istatistikleri yayımlandı. Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar konut satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akar, ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisinde bulundu.

TOKİ'den bomba haber, 1.842 TL taksitle konut satıyor! Ucuz konut fırsatı için bugün son gün! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Ankara'da 1.842 TL taksit imkanıyla konut satışa çıkarıldı. Ucuz fiyata konut almak için başvurular bugün sona eriyor.

Konut satışları Temmuz'da 100 bini aştı: Ev alanlar kredi ile değil peşin ödeyerek aldı! 

Haziranda sert düşüş gösteren konut satışları Temmuz ayında yeniden 100 bin barajını geride bıraktı. Bu dönemde yüksek faizler sebebiyle kredili konut satışı yüzde 24 gerilerken, peşin ödemeli konut satışında yüzde 27,1 artış kaydedildi. 

Konut satın alınabilirlik endeksi 65,2'den 46’ya geriledi! 

Gayrimenkul değerlemede dijital teknolojilerin gelişmiş olanaklarını kullanan Endeksa, konut fiyatları, hane halkı geliri, kredi faiz oranları ve kredi taksit tutarlarını göz önüne alarak hazırladığı ve merakla beklenen Türkiye geneli için konut satın alınabilirlik endeksini yayınladı. 

İnşaat maliyetlerindeki artış tam gaz! Konut satışları maliyetlerden nasıl etkilenecek? Sektörü neler bekliyor?

Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde inşaat maliyetlerini ve konut satışlarını kaleme aldı. H. Bader Arslan, yakın zamanda yeni konut satışlarının artışa geçeceğine ilişkin bir sinyal olmadığına dikkat çekti. 

çin konut satışı Haberi

çin konut satışı

Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik kapsamında yapılan düzenlemelerin etkisiyle 2018 yılının eylül ayından beri gayrimenkul sektöründe yabancı alımlarda rekor satışlar yaşandığını kaydeden Mars Investment’ın Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Bucak, “Yönetmelikteki değişim, hem gayrimenkul yatırımlarına hem de Türk vatandaşlığına yönelik talepleri artırdı. Özellikle Kazakistan’dan Afganistan’a kadar Müslüman ülkelerin bulunduğu geniş bir coğrafyadan gelen talepler hız kazandı. Ancak son dönemde Çin’den gelen bir yatırımcı akını var. Son 6 aydır 300 binin üzerinde Çinli ülkemizi ziyaret ederek yatırım fırsatlarını yerinde inceledi. 2020 yılının yaz aylarında planladıkları yatırımları alıma dönüştürmeye gelecekler.” şeklinde konuştu.

Gayrimenkul, enerji, tarım ve turizm gibi stratejik sektörlerdeki büyük işletmeleri küresel girişimcilerle bir araya getiren yatırım danışmanlık platformu Mars Investment’ın Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Bucak, 2018 yılında Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun...