18 / 04 / 2024

Çin yapay ada mı oluşturdu

Çin yapay ada mı oluşturdu

ABD'li Amiral Harry Harris, Çin'in 4 kilometrekareden büyük bir yapay kara parçası oluşturduğuna dikkat çekti ve Çin'in yapay ada oluşturduğunu iddia etti.

Çin 'yapay ada' mı oluşturdu?

Çin'in, Güney Çin Denizi'nde, mercan adalarına kum pompalayıp üzerine beton dökerek 4 kilometrekareden büyük yapay kara parçası oluşturduğu ileri sürüldü. Adanın ne için yapıldığı belirsiz...

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

İMSİAD Başkanı Demir: İnşaat sektörü yapay zeka çağına ayak uydurmalı!

İMSİAD Başkanı Şeref Demir, inşaat firmaların veri ve yapay zeka çağına ayak uydurması gerektiğine dikkat çekti.

Hattat Holding'ten Büyükçekmece'ye dev yapay ada projesi! 1.730 rezidans ve 390 odalı otel yapılacak!

Hattat Holding’in girişimi olan Hema Endüstri Pearl of İstanbul için düğmeye bastı. İstanbul Büyükçekmece'de hayata geçirilecek olan proje 963 milyon TL'ye mal olacak.

Büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi? Prof. Dr. Şamil Şen bir bir açıkladı! 

ABD’de bir üniversitede yapılan araştırmada, geliştirilen yapay zeka teknolojisinin depremleri gerçekleşmeden neredeyse 1 hafta önce öngördüğü ileri sürüldü. Peki büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi?

Mimarlık ve inşaat sektöründe yapay zeka devrimi!

Mimarlık ve inşaat sektörü, yapay zeka ile beraber teknolojik gelişmelerin getirdiği değişim rüzgarlarına kapıldı. Sektörün her aşamasında yer alan yapay zeka, projelerin planlanmasından, inşasında kadar büyük rol oynuyor.

Çip Devi Nvidia'nın değeri %24 yükseldi

Nvidia Corp, Wall Street'in yapay zekanın oyunun kurallarını değiştiren potansiyelini henüz fiyatlandırmadığını gösteren gelir tahmininin ardından, Perşembe günü bir ABD hisse senedi için bir günlük en büyük değer artışlarından birinde %24 yükseliş yaşadı

Yapay zeka günden güne gelişiyor! Bilim insanları şimdi de bunu deniyor 

İnsanoğlu, on yıldır mevcut verileri analiz etmek için yapay zekayı (AI) kullandı. Şimdi bilim adamları bunu yeni bir seviyeye taşıyor -  Sanal platformlar içerisinde oyunlarda İçerik oluşturmayı Reklamcılığa çevirecek.

İnşaat maliyetleri kontrolünde yapay zeka dönemi!

TÜİK rakamlarına göre, inşaat maliyetlerinin yüzde 45 yükseldi. Maliyetlerin kontrol altına alınması gerektiğini dile getiren PirCloud kurucusu Sedat Yazıcı, yapay zekanın bu konuda oldukça avantaj yarattığını dile getirdi. 

Kim Kardashian boşanma partisi için ada kiralayacak!

Kanye West ile boşanma aşamasında olan Kim Kardashian boşanma sonrasında parti için ada kiralayacak.

Bechkam ailesi kır evlerinin bahçesine ada yaptırıyor! 

David ve Victoria Beckham çifti, Cotswolds’ta bulunan evleri için servet harcamaya devam ediyor. Daha önce evlerinin bahçesine yapay göl yaptırma kararı alan çift, gölün üzerine ada inşa edecek.

İnşaat sektöründe yapay zeka kullanımı!

Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için Botmore Technology kurucusu Aydın Özçekiç ile inşaat sektöründe yapay zekânın nasıl kullanıldığını masaya yatırdı...

Yapay zeka inşaat sektörünü de dönüştürecek!

Yapay zeka ile makine öğrenmesi teknolojilerinin inşaat sektörünü nasıl dönüştüreceği ve ‘üretken tasarım' kavramının sunduğu olanaklar Autodesk'in ‘İnşaat Sektörünün Geleceği Zirvesi'nde tartışıldı...

Yapay zeka deprem öngörüsünde de iddialı!

Önde gelen araştırma enstitüleri depremi öngörmek için yapay zeka teknolojilerini devreye soktu. Yapay zeka uygulamaları deprem verilerini deneyimli bir sismolog kadar iyi ve yerinde analiz edebiliyor...

Çin yapay ada mı oluşturdu Haberi

Çin yapay ada mı oluşturdu

ABD 'nin Pasifik Filosu Komutanı Amiral Harry Harris, Çin'in Güney Çin Denizi'nde suni kara parçaları oluşturduğunu söyledi.


Amiral Harris, Avustralya'da bir toplantıda yaptığı konuşmada, Çin'in Güney Çin Denizi'nde denizi doldurarak oluşturduğu suni adaları "Çin Seddi"ne benzetti ve "Kum Seddi" olarak niteledi. 

      

Çin'in mercan adalarına kum pompalayıp üzerine beton dökerek 4 kilometrekareden büyük bir yapay kara parçası oluşturduğuna dikkati çeken Amiral Harris, söz konusu inşaatın ne için yapıldığı konusunda ciddi soru işaretleri bulunduğunu belirtti.


'ENDİŞE VERİCİ'      

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, 27 Şubat'ta Senato'nun Silahlı Kuvvetler Komitesi'nde yaptığı konuşmada, Çin'in Güney Çin Denizi'nde gemileri için yeni bir merkez ve olası uçak pistleri inşa ettiği uyarısında bulunmuş, inşaatları devam eden karakollara ne tür silah ve personel konuşlandıracağının henüz bilinmediğini...