29 / 03 / 2024

Yapay zeka günden güne gelişiyor! Bilim insanları şimdi de bunu deniyor 

Yapay zeka günden güne gelişiyor! Bilim insanları şimdi de bunu deniyor 

İnsanoğlu, on yıldır mevcut verileri analiz etmek için yapay zekayı (AI) kullandı. Şimdi bilim adamları bunu yeni bir seviyeye taşıyor -  Sanal platformlar içerisinde oyunlarda İçerik oluşturmayı Reklamcılığa çevirecek.



Üretken yapay zeka adı verilen bu teknoloji, metin, görüntü, video veya ses gibi farklı veri türlerine dayalı olarak yeni ve orijinal içerik oluşturabilir.

Alibaba Cloud Kurumsal İşler Direktörü Luica Mak, "Önümüzdeki iki ila üç yıl içinde, üretken yapay zekanın uygulama ve hizmetlerinin daha kapsayıcı olacağını düşünüyoruz" dedi .

Generative AI, Alibaba Group'un araştırma enstitüsü DAMO Academy'nin önümüzdeki yıl için ortaya koyduğu en iyi 10 teknoloji trendinden biri. Bilim adamları bir raporda , teknolojilerin önümüzdeki yıllarda hayatımızı nasıl değiştireceğine dair içgörülerini paylaştılar.

Üretken yapay zekanın reklamcılık, grafik tasarım ve oyun alanlarında içerik küratörlerine nasıl fayda sağlayabileceği hakkında daha fazla bilgi almak için Mak ile konuştuk. Makine öğreniminin iklimimizi kurtarmaya nasıl yardımcı olabileceğini ve bulutta yerel bir yaklaşımın uygulamalarımızı ve verilerimizi nasıl koruyacağını da duymak için izleyin.

Yapay zeka günden güne gelişiyor! Bilim insanları şimdi de bunu deniyor 


Yapay zeka nedir?

AI teknolojisi, insanlar gibi çalışacak ve düşünecek akıllı makinelerin inşasını vurgulayan bilgisayar biliminin dalıdır.  Facebook uygulaması ilk başta görüntü tanıma için yapay zekayı benimsedi. 


Geri Dön