26 / 04 / 2024

çin yurtdışı seyahati

çin yurtdışı seyahati

Yurtdışı seyahati yapanların sayısındaki artış, ekonomik istikrar ve Çin 'in para birimi yuanın değerlenmesine bağlanırken ülkede turizm sektörünün genel olarak büyüme eğilimi gösterdiği dile getirildi...

Yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler hangileri? Türkiye kaçıncı sırada?

İyi eğitim görmüş, uluslararası firmalar da çalışabilecek, yüksek nitelikli beyaz yakalılar için yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler tespit edildi. 12 bin üst düzey çalışanla yapılan ankette yaşam kalitesi, bireysel ilişkiler, ulaşım, kariyer fırsatları ve maaş gibi kriterler değerlendirildi.

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

Türk müteahhitler koronavirüs sonrası yeni açılımlar yapacak!

Türk inşaat sektörü, koronavirüs salgınının etkilerini azaltmak için yurtdışı pazarlardaki faaliyetlerinin geliştirilebilmesi ve yeni pazarlarda ortaya çıkacak fırsatların değerlendirilebilmesi amacıyla finansman arayışını artırdı. 

Bilfen İngiltere'de okul açacak!

Bilfen'in yurtdışında yatırım atağına başlayacağını söyleyen Fatih Öztürk, "İngiltere'den başlamak üzere dünyaya açılmayı planlıyoruz. Belki bu sefer de biz okulumuzda İngiliz çocukları yetiştirip, Türkiye'ye getireceğiz'' dedi.

Akfen İnşaat yurtdışında projeler inşa edecek!

Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle yurtdışında proje yapacağını dile getirdi.

Çinli yatırımcılar Esenler'deki dönüşüm hakkında bilgi aldı!

Çin Yurtdışı Yatırım Ajansı Başkanı Deng Ling ve beraberindeki heyet, Esenler Yeni Şehir projesi hakkında bilgi aldı

KDV'ye Avrupa modeli geliyor!

Maliye Bakanlığı, KDV düzenlemesi için yurtdışındaki uygulamaları mercek altına aldı. Bakanlık bu kapsamda İngiltere dahil Avrupa'daki modelleri inceleyecek.

Konutta KDV düzenlemesi için geri sayım başladı!

Yabancıya konut satışında KDV muafiyetinde sona yaklaşıldı. Başbakanlığa giden tebliğ önümüzdeki günlerde yayımlanacak. İnşaatçılar yabancılara teşvikleri anlatmak için yurtdışına çıkıyor.

Demir İnşaat 2 bin konut inşa edecek!

Türkiye’den ev alan yabancıya vatandaşlık verilmesinin yolu açıldı, satışlara KDV muafiyeti geldi. Kamudan gelen destekle harekete geçen Demir İnşaat yabancılara Türkiye’den ev satmak için yurtdışı atağı başlattı.

Münir Özkök: Çinlilere ev satacağız!

Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök. yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, turizm sektörüne katkı sağlamak için yurtdışında yaşayan vatandaşlara 'Komşunu al gel' çağrısı yapmıştı. Ben de Çinlileri alıp geldim" dedi.

Yurtdışına gidenler için Maarif Evleri kurulacak!

Maarif Vakfı’nın Başkanı Birol Akgün, yurtdışına dil eğitimi için gidenlerin, FETÖ’nün ağına düşmemesi için konaklayacakları Maarif Evleri kuracaklarını söyledi.

Ontan İnşaat yurtdışında büyüyor!

İzmir’de nitelikli projeler inşa eden Ontan İnşaat, yurtdışında büyüyor. Cezayir, Mozambik, Fildişi, Sri Lanka gibi ülkelerde farklı ölçeklerdeki projelerle büyüyen Ontan, inşaat şirketinden bir yatırım grubuna dönüşmeyi hedefliyor.

Ontan İnşaat yurtdışında büyüyor!

İzmir'de nitelikli projeler inşa eden Ontan İnşaat, yurtdışında büyüyor. Cezayir, Mozambik, Fildişi, Sri Lanka gibi ülkelerde farklı ölçeklerdeki projelerle büyüyen Ontan, inşaat şirketinden bir yatırım grubuna dönüşmeyi hedefliyor.

çin yurtdışı seyahati Haberi

çin yurtdışı seyahati


Çin'den 2013 yılında yurtdışına 98 milyon 190 bin kişinin seyahat yaptığı bildirildi.


Çin Milli Turizm İdaresi, ülkeden yurtdışına yapılan seyahatlerin geçen yıl yüzde 18 artarak 98 milyon 190 bine ulaştığını açıkladı.


Yurtdışı seyahati yapanların sayısındaki artış, ekonomik istikrar ve Çin'in para birimi yuanın değerlenmesine bağlanırken ülkede turizm sektörünün genel olarak büyüme eğilimi gösterdiği aktarıldı.


Resmi verilere göre, Çin'de geçen sene 3 milyar 262 milyon yurtiçi seyahati yapılırken ülkenin 2013'teki yurtiçi turizm geliri yüzde 15,7'lik artışla 2,627 trilyon yuanı (yaklaşık 958 milyar lira) buldu. Çin'i ziyaret eden yabancı turist sayısı ise geçen yıl yüzde 2,5 azalarak 129 milyona geriledi.


Çinli turistlerin 2013'te yurtdışında yaptıkları harcamanın 120 milyar dolar olduğu kaydedilirken ülkede orta gelir sınıfının güçlenmesi ve yuanın hızla değerlenmesi ile bu rakamın 2014'te yaklaşık...