26 / 04 / 2024

Yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler hangileri? Türkiye kaçıncı sırada?

Yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler hangileri? Türkiye kaçıncı sırada?

İyi eğitim görmüş, uluslararası firmalar da çalışabilecek, yüksek nitelikli beyaz yakalılar için yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler tespit edildi. 12 bin üst düzey çalışanla yapılan ankette yaşam kalitesi, bireysel ilişkiler, ulaşım, kariyer fırsatları ve maaş gibi kriterler değerlendirildi.



Alman InterNations yurtdışında çalışmak için hangi ülke hangi açıdan daha iyi olduğunu gösteren ankete göre kariyer fırsatlarında ABD, maaşta ise İsviçre ilk sırada. Ağırlıklı olarak yurtdışı şirkette yönetici olarak görevlendirilen, yabancı üniversitelerde çalışan, uluslararası sivil toplum kuruluşunda sosyal projelerde yer almak gibi pozisyonlarda olan nitelikli iyi eğitim almış beyaz yakalılar için dünya genelinde hangi ülkelerin hangi şartlarda daha iyi olduğunu gösteren listede Türkiye ne yazık ki çok da iç açıcı bir yerde bulunmuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön