05 / 05 / 2024

Çinde Dünyanın en yüksek gökdeleni

Çinde Dünyanın en yüksek gökdeleni

Hunan eyaleti Changsha şehrinde yüksekliği 838 metre olacak olan Sky City adlı gökdelenin temeli törenle atıldı. 1,05 milyon metrekarelik alana sahip olacak olan kulenin inşaatı 2014 Nisan'ında bitecek...

Dünyanın en pahalı evi Chateau d'Armainvilliers 425 milyon Euro'ya satışa çıktı!

Paris yakınlarında yer alan Chateau d'Armainvilliers satışa çıktı. Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Moğolistan'dan talipleri olduğu kaydedilen evin satışı gerçekleştiğinde dünyanın en pahalı evi unvanını da kazanmış olacak.

Doğuş İnşaat dünyanın en büyükleri listesinde!

1951 yılında kurulan Doğuş İnşaat zaman içinde dünya devi oldu. Dünyanın en büyükleri listesinde yer aldı. Firma şu anda yeni bir iş için çalışmalarına ara verdi.

Dünyanın en uzun asma yaya köprüsü İsviçre'de açıldı!

İsviçre'de dünyanın en uzun asma yaya köprüsü açıldı. Köprü, yaklaşık 500 metre uzunluğunda ve 85 metre yüksekliğinde.

İşte dünyanın en zengin 28 ismi!

Teknoloji, işin içinde olanların servetine servet katmaya devam ediyor. İşte Microsoft ve Facebook'u yaratanların da aralarında bulunduğu dünyanın en zengin 28 ismi...

Dünyanın en büyük 250 müteahhidi listesinde 43 Türk firma!

“Dünyanın en büyük 250 müteahhidi” listesinde 43 firmasıyla Türkiye ikinci durumda. Türk liginde ilk 10’daki grupların yurtdışındaki işlerine bakıldığında yükseklik rekoru peşinde koşan kuleler, dev havalimanları, stadlar dikkat çekiyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü dünyanın en geniş köprüsü olacak!

Işıklandırılması yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde tabliye döşeme işlemi sürerken, iki yakanın otoyol ve tren yoluyla birleşmesine 648 metre kaldı. Bittiğinde dünyanın en geniş köprüsü unvanını alacak.

İşte dünyanın en iyi 25 binası!

1.053 kilometrekarelik alan içinde 7794 yüksek binaları olan Hong Kong dünyanın en iyi binaları arasında ilk sırada yer alıyor. İşte dünyanın en iyi 25 binası.

İşte dünyanın en enterasan yapıları!

Yapımı incelendiğinde hayret verici matematiksel özelliklere sahip olan yapılar geçmişten günümüze hepimizin oldukça ilgisini çekiyor. Sıra dışı tur destinasyonu bilgileri veren Prontotourblog’tan, dünyanın en enteresan yapıları…

Dünyanın en büyük panel radyatör üretim tesisi Çorlu'da olacak!

İngiltere merkezli ısıtma sistemleri devi İdeal Stelrad Group’un (ISG) Türkiye’deki iştiraki olarak faaliyet gösteren Termo Teknik’in Çorlu’daki fabrikası 2015 yılı içinde dünyanın en büyük panel radyatör üretim tesisi olacak.

Tunçmatik dünyanın en küçük notebook adaptörlerini satışa sunuyor!

Tunçmatik, standart adaptörlerin yarısı inceliğinde geliştirdiği, çanta ve cepte rahatça taşınabilen yeni notebook adaptörü Powernote Slim ile kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırıyor.Tunçmatik dünyanın en küçük notebook adaptörlerini satıyor.

Dünyanın En Büyük Damla Sulama Projesi Jain’e teslim!

Hindistan’ın en büyük mikro sulama şirketi olan Jain Sulama Sistemleri, Karnataka’da dünyanın en büyük entegre mikro sulama projesini kazanarak farkını bir kez daha ortaya koydu.

Mukarnas Spa Resort dünyanın en iyi otelleri arasındaki yerini aldı!

Dünyanın en büyük otel değerlendirme sitesi HolidayCheck 'in her yıl geleneksel olarak yaptığı oylama sonucunda Mukarnas Spa Resort dünyanın en iyi otelleri arasındaki yerini aldı.

Dünyanın en büyük ev tekstili fuarı Heimtextil devam ediyor!

Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyük ev tekstili fuarı olarak kabul edilen Heimtextil Fuarı'nın ikinci gününde, dünyanın önde gelen tekstil ve ev tekstili üreticileri yeni ürünlerini pazarlama imkanı buluyor...

Çinde Dünyanın en yüksek gökdeleni Haberi

Çinde Dünyanın en yüksek gökdeleni


Hunan eyaleti Changsha şehrinde yüksekliği 838 metre olacak olan Sky City adlı gökdelenin temeli törenle atıldı.  1,05 milyon metrekarelik alana sahip olacak olan kulenin inşaatı 2014 Nisan'ında bitecek. Sky City, şu anda Dünya'mn en yüksek binası olan Dubai'deki Burç Halife'den 10 metre daha yüksek olacak. Birincilik unvanım ise elinde sadece 3 yıl tutabilecek. Suudi Arabistan'da yapılan ve 2017'de bitecek olan Kraliyet Kulesi, 1000 metre olarak planlandı. 


Yeni Şafak...