19 / 04 / 2024

çineli çiftçilerin kabusu

çineli çiftçilerin kabusu

Adnan Menderes Barajı'ndan düzenli ve yeterli su alamadıklarını söyleyen Çineli çiftçiler, susuzluk nedeniyle tarım arazilerini lağımla suluyor. Suya kavuşmayı bekleyen Çineli çiftçiler suya hasret kaldı.

Çiftçilere resmen Mart 2024 müjdesi geldi! Paralar hesaplara yatırılıyor!

Her ay farklı kalemlerde gerçekleştirilen destek ödemeleri ile ilgili detaylar da çiftçilerin en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. İşte söz konusu destek ödemeleri ile ilgili aktarılan son dakika detayları...

Çiftçilerin beklediği gün geldi! Tarımsal destek ödemeleri bugün hesaplara yatırılıyor!

Milyonlarca çiftçinin heyecanla beklediği gün geldi. Tarımsal destek ödemeleri bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılıyor. 

Çiftçilerin tarımsal destek ödemeleri hesaplara yattı mı? Mazot ve gübre desteği verildi mi 2024?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, çiftçilerin tarımsal destekleme ödemeleri peş peşe yatırılıyor. Peki bu ay hangi destekler yattı? Mazot ve gübre desteği verildi mi 2024?  

Emlak piyasasındaki hareketlilik tarım arazilerini vurdu! Çiftçiler artık arazi alamıyor!

Menemen Ziraat Odası Başkanı Yücel Altıntaş, emlak piyasasında yaşanan hareketliliğin tarım arazilerini de etkilediğini belirterek çiftçilerin arazi almakta güçlük çektiğini açıkladı.

Çiftçiler dikkat: Gübre fiyatlarına zam kapıda! 

Çiftçilerin en önemli girdilerinden olan gübre ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Ekonomi Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, paylaşımında X sosyal medya hesabından gübreye yeni zammın kapıda olduğunu belirtti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

'Çiftçilerin arazilerinden emlak vergisi alınmasın' önerisi!

Adana Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçiler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Arazilerden emlak vergisi alınmamasını söyleyen Doğan, Ziraat Bankası çiftçi kredisinin de iki katına çıkarılması gerektiğini söyledi. İşte o açıklamalar...

Çiftçiler dikkat! 406 milyon TL'lik tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara yatırıldı!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı son dakika açıklamasında 406 milyon 132 bin TL'lik tarımsal destekleme ödemesinin çiftçilerin hesaplarına yatırıldığını belirtti.

Çiftçiler dikkat! 1 milyar 81 milyon TL'lik tarımsal destekleme ödemeleri yatırılıyor!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı son dakika açıklamasında 1 milyar 81 milyon 396 bin TL'lik tarımsal destekleme ödemelerinin bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacağını dile getirdi.

Çiftçilere müjde! Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara yatırıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı son dakika açıklamasında 783,5 milyon TL'lik tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına yatırıldığını açıkladı. 

Çiftçilerin gözü yarınki Kabine toplantısında! Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olup 5 bin TL ikramiye alamayanlar dikkat!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanıyor. Toplantıda ekonomik gelişmelerin ele alınması beklenirken, çiftçilerin gözü yarınki toplantının sonucuna çevrildi. 5 bin TL ikramiye alamayanlar yarınki toplantıyı bekliyor.

Çiftçilere müjde! Tarımsal destekleme ödemesi bugün hesaplara yatırılacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafınna yapılan son dakika açıklamasına göre, 168 milyon 957 bin liralık tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını bildirdi.

Tarım Kredi gübre indirimini resmen uzattı: Çiftçilere 400 TL indirimli gübre satışında son gün 17 Kasım!

Tarım Kredi'deki gübre çeşitlerinde indirim 1 Kasım tarihinde başlamıştı. Yoğun talep sebebiyle indirim tarihi uzatıldı. İşte çiftçilerin merak ettiği detaylar...

Çiftçilere son dakika müjdesi! Bugün hesaplara 170 milyon 548 bin TL yatıyor! Hemen kontrol edin!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçileri ilgilendiren bir son dakika paylaşımı geldi. Milyonlarca lira bugün çiftçilerin hesaplarına yatıyor. İşte kalem kalem bugün yapılacak o ödemeler...

çineli çiftçilerin kabusu Haberi

çineli çiftçilerin kabusu

Adnan Menderes Barajı'ndan düzenli ve yeterli su alamadıklarını söyleyen Çineli çiftçiler, susuzluk nedeniyle tarım arazilerini lağımla suluyor.  Aydın'ın 1.5 asırlık rüyası olan Çine Adnan Menderes Barajı'nm 2010 yılında tamamlanarak su tutmasının ardından suya kavuşmayı bekleyen Çineli çiftçiler adeta suya hasret kaldı. Barajdan düzenli ve yeterli su alamadıklarını dile getiren çiftçiler, susuzluk nedeniyle tarlalarının kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirterek isyan etti. Çine Adnan Menderes Barajı'nda bir araya gelen çiftçiler yetkililerden soruna çözüm bulmalarını istedi. 



LAĞIMLI SUYLA SULAMA 


Çineli üretici Nedim Akkurt, barajdan 10 gün önce su bırakılmadığı için Çine Belediyesi'nin Atıksu Arıtma tesisinden gelen lağım suyu ile tarlasını suladığını kaydetti. Akkurt, "Susuzluk nedeniyle tarladaki mahsulü lağım suyuyla suladım. Lağım suyu beni hasta etti, ellerimde yaralar çıktı. İzmir'de hastanede bu yüzden tedavi...