19 / 04 / 2024

çinin doğalgaz üretimi ne kadar arttı

çinin doğalgaz üretimi ne kadar arttı

Çin, son yıllarda özellikle deniz kıyılarında ve Güney Çin Denizi açıklarındaki doğalgaz üretimini büyük oranda arttırdı. Çin'de 2004'te 40 milyar metreküp olan doğalgaz üretimi, 2013 yılında 117 milyar metreküpe çıktı.

Doğal gaz yardımı ne zaman yatacak? Şubat ayı doğalgaz yardımı ne zaman yatacak?

Doğalgaz yardımlarının ne zaman yatacağı merakla soruluyor. Şubat ayında yapılacak ödemeler pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. İşte detaylar!

Doğalgaz tüketim desteği yardımı ne zaman yatacak? Doğalgaz desteği kaç ay sürecek?

Doğalgaz desteği gündemde yer alan konuların başında geliyor. Bu destekten yararlanmak isteyen vatandaşlar, doğalgaz desteğinin ne zaman yatırılacağını araştırıyor. İşte detaylar!

Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?

Doğalgaz tüketim desteğinin kimlere verildiği yani “Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

Doğalgaz yardımı ne zaman verilecek? Kimler doğalgaz desteği alacak?

Doğalgaz desteğinin ne zaman verileceği pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Yardımdan yararlanmak isteyenler de doğalgaz desteğinin şartlarını araştırıyor. İşte detaylar!

Doğalgaz fiyatlarına örtülü zam! BOTAŞ açıkladı

BOTAŞ bugün yayımladığı Ekim ayı tarifesiyle birlikte konut ve elektrik üretimi için doğalgaz fiyatını değiştirmedi, bunun yanı sıra büyük sanayide kullanılan doğalgazın fiyatını yüzde 4.9 ile yüzde 37 oranında artıracak yeni bir fiyatlama formülü devreye soktu.

Doğalgaz desteği başvuruları başladı! Başvuran PTT'den 450-1150 TL desteğini kapıyor! İşte başvuru ekranı

Kış mevsimin yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar doğalgaz desteğinin detaylarını araştırmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın doğalgaz devlet desteğine ilişkin açıklamasının ardından konu tekrardan gündeme geldi. Peki doğalgaz desteğinden kimler faydalanacak? İşte detaylar...

Doğalgaz desteğinin ayrıntıları ortaya çıktı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Doğalgaz Tüketim desteğinde kış dönemine ilişkin başvuruların başladığını açıkladı.

Levent Pelesen: Doğalgaz faturasını azaltmanın yolu ısı yalıtımından geçiyor!

Binalarda ısıtma amaçlı kullanılan enerjinin yaklaşık yarısının israf edildiğinin altını çizen İZODER Başkanı Levent Pelesen, “Kış mevsiminde enerji israfının önüne geçmek ve doğalgaz faturasını yüzde 50 azaltmanın tek yolu, yaşadığımız binalara ısı yalıtımı uygulaması yaptırmaktır” diye konuştu...

Doğalgaz indirimi üretimi ve ihracatı artıracak!

Sanayi sektörünün temsilcileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı ve dünden itibaren geçerli olacak yüzde 10’luk doğalgaz indirimi sanayiciyi memnun etti.

Ev sahibi doğalgaz aboneliği işlemleri!

Ev sahibi olarak doğalgaz aboneliğinin adınıza düzenlenmesi için gerekli belgeler ile birlikte doğalgaz dağıtım şirketine müracaat etmeniz gerekiyor. Peki, ev sahibi doğalgaz aboneliği işlemleri nasıl yapılır? İşte doğalgaz aboneliği..

Burhanettin Çoban: Vatandaş ya Afjet ya da doğalgaz kullanacak!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şehir merkezindeki hava kirliliğinin önlenmesi için doğalgaz ve AFJET sistemi olup da kullanmayanlara zorunlu geçişlerin yaptırılacağını söyledi. Kullanmayanların cezai yaptırım olacağı belirtildi.

Avrupa'nın 2014'te doğalgaz talebi yüzde 9 azaldı!

Avrupa Birliğinin (AB) 2014 doğalgaz talebi geçen yıla oranla yüzde 9 az olacak. AB doğalgaz ithalatının bu yılın ilk 6 ayındaki oranı da geçen yıla kıyasla yüzde 18 azaldı...

Avrupa'nın doğalgaz talebi yüzde 9 azaldı!

Avrupa Birliğinin (AB) 2014 doğalgaz talebi geçen yıla oranla yüzde 9 az olacak. AB doğalgaz ithalatının bu yılın ilk 6 ayındaki oranı da geçen yıla kıyasla yüzde 18 azaldı...

çinin doğalgaz üretimi ne kadar arttı Haberi

çinin doğalgaz üretimi ne kadar arttı


Çin, son yıllarda özellikle deniz kıyılarında ve Güney Çin Denizi açıklarındaki doğalgaz üretimini büyük oranda arttırdı. Çin'de 2004'te 40 milyar metreküp olan doğalgaz üretimi, 2013 yılında 117 milyar metreküpe çıktı. Ülkedeki doğalgaz tüketimi ise 2013'te 161 milyar metreküpe ulaştı. Çin'de 2015 yılı sonuna kadar yılda 155 milyar metreküp doğalgaz üretilmesi planlanıyor.


Çin hükümeti, doğalgazın toplam enerji tüketimindeki payının 2015'te yüzde 8, 2020'de ise yüzde 10 olmasını öngörüyor. Geçen yıl 24 milyar metreküp Sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) satın alan Çin, Japonya ve Güney Kore'den sonra dünyanın en büyük 3'üncü LNG ithalatçısı oldu. Çin, son imzaladığı anlaşmayla doğalgaz ithal ettiği ülkeler listesine Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan ve Myanmar'dan sonra Rusya'yı da...