28 / 03 / 2024

cins tashihinin yapılma zamanı

cins tashihinin yapılma zamanı

Bir gayrimenkulü yapısız iken yapılı hale getirmek,arsa iken eve dönüştürmek yada ev halindeyken arsaya dönüştürmek gibi işlemlere cins tashihi adı veriliyor.Peki cins tashihi ne zaman yapılır?

Binlerce kişi merakla bekliyordu! 2000 sonrası emeklilerin maaşına 1300 TL intibak zammı gelebilir

2000 sonrası emekli olan SSK ve BAĞKUR’lularla alakalı intibak yasasından dolayı maaşlarında 1300 TL artış yapılma ihtimali var

Prefabrik ev yaptıracakların dikkatine! Bunu bilmeden inşaata başlamayın! Hangi arsaya prefabrik ev yapılır?

Prefabrik evler her arsaya yapılabilir mi, prefabrik evlerin yapılma şartı nedir, Hangi arsaya prefabrik ev yapılır? şeklindeki sorular sık sık sorulmaktadır. İşte bu soruların yanıtlar!

Tapuda cins tashihi nasıl yapılır?

Tapuda kayıtlı olan bir taşınmazın niteliğinin değiştirilmesine tapuda cins tashihi deniyor. Bu işlem ile birlikte cins tashihi yapılan tapular başka bir tapu kütüğüne tescil edilmiş oluyor. Peki, tapuda cins tashihi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Kur korumalı TL hesabına dönüşlerin aynı bankadan yapılma şartı kaldırıldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Türk Lirası'na dönüşüm hesaplarında tasarruf sahiplerinin hesaplarının bulunduğu bankadan herhangi bir bankaya transfer gerçekleştirilmesine olanak sağladığı ifade edildi.

Gayrimenkul alım satımlarına yeni düzenleme geliyor!

Tüketici Kanunu’nda gerçekleştirilecek değişikliklerle gayrimenkul alırken yada satarken yapılan sözleşmelerin noter huzurunda yapılma mecburiyeti getirildi.

Altın Hesaplarından TL Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşüm Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31716 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Sayı: 2021/14)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Reysaş GYO'nun Çayırova deposunun tapuda cins değişikliği yapıldı!

Reysaş GYO'nun portföyünde yer alan Kocaeli İli Çayırova İlçesi Şekerpınar 2 Mahallesi 420 Ada 33 Parsel'de yer alan Çayırova 15 nolu deposunun tapuda cins değişikliği yapıldı.

Kasımpaşa'daki karakol binasının rekonstrüksiyon tartışması!

Kasımpaşa'da bulunan tarihi Divanhane binasının yanında bulunan eski karakolun yeniden yapılma çalışmaları tartışmalara neden oldu.

Cins değişikliği harcı ne kadar 2021?

Cins tashihi işlemi için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne bir dilekçe ve gerekli belgelerle başvuruda bulunulması ve harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, cins değişikliği harcı ne kadar 2021? İşte cins değişikliği harcı 2021...

Cins değişikliği harcı 2021!

Cins tashihi işlemi için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne bir dilekçe ve gerekli belgelerle başvurulması ve harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, cins tashihi harcı 2021'de ne kadar oldu? İşte cins değişikliği harcı 2021...

İzmir'de hasar tespit çalışması yapılmalı!

İzmir'de depreme ilişkin hasar tespit çalışması yapılması gerekmekte. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İnşaat Mühendisleri Odası'nın (İMO) katılma talebini reddetmiş. İMO yapılan yanlıştan dönülmesi gerektiğini belirtiyor.

Volkswagen’in fabrika kararı bu ilçeyi çok üzdü!

Alman devi Volkswagen'in Manisa’da yapmayı planladığı fabrikayı ertelemesi şehirde hayal kırıklığına sebep oldu. 4 bin kişiye istihdam sağlaması öngörülen fabrikanın yapılma planının şimdilik askıya alınmasından sonra bölgedeki gayrimenkul fiyatlarında düşüş yaşanması bekleniyor. 

cins tashihinin yapılma zamanı Haberi

cins tashihinin yapılma zamanı

Cins tashihi ne zaman yapılır?

Cins tashihi, bir gayrimenkulün cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale; bağ, bahçe, tarla vb. iken arsaya; arsa veya arazi iken, bağ, bahçe ve benzeri duruma dönüştürmek için paftasında ve tapu sicilinde yapılan işleme deniyor.


Cins tashihi için gerekli belgeleri hazır edildikten sonra o belgelerle birlikte kadastro müdürlüğüne sözlü olarak talepte bulunuluyor. Bu arada kamu kurum ve kuruluşlarının cins değişikliği talepleri resmi yazı ile yapılıyor.  Kadastro müdürlüğünce istem belgesi ve başvuru fişi düzenleniyor. Resmi taleplerde başvuru fişinin düzenlenmesine gerek kalmıyor. 


Tapu müdürlüğünde yapılan cins değişikliği işlemi için bazı belgelerin temin edilmesi gerekiyor. Bu belgeler;


*İşleme konu olan gayrimenkulün tapu senedi,

*İşleme konu olan gayrimenkulün maliki veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus cüzdanı,

*Gayrimenkulün yapısız iken yapılı hale gelmesinin istendiği durumda;...