23 / 04 / 2024

Cityscape Türkiye kayıtları

Cityscape Türkiye kayıtları

Gayrimenkulün en önemli uluslararası platformları arasında yer alacak Türkiye gayrimenkul sektörünü, küresel yatırımcılarla buluşturacak olan Cityscape Turkey’in ilki 24 – 26 Mart 2016 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin nüfusu 85 milyon 372 bin 377 oldu

Türkiye'nin nüfusu, 2023 yılında bir önceki seneye oranla 92 bin 824 kişi artarak 85 milyon 372 bin 377 olduğu açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2023 Sonuçları"nı da duyurdu.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Yurt dışından gelen yabancı plakalı taşıtlar Türkiye'de 4 yıl kalabilecek

Yurt dışından emekli vatandaşların, geçici olarak Türkiye'ye getirdikleri yabancı plakalı taşıtlarının, aralıksız olarak dört sene boyunca ülkede kalmasının mümkün olacağı açıklandı. İşte haberin detayları...

Warren Buffett Türkiye'de yaşasaydı uzun vadeli yatırımcı olur muydu?

Finansal Muhbir Ahmed Gürkan, X sosyal medya hesabından "Warren Buffett Türkiye'de yaşasaydı uzun vadeli yatırımcı olur muydu?" sorusunu yanıtladı ve konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte Ahmed Gürkan'ın o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yanıtlar...

AÖF kayıt yenileme ne zaman? Kayıt yenileme süreci uzatıldı mı? Ders kayıtları nasıl yapılır?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri'ne kayıt ve kayıt yenileme süreleri uzatıldı. 2023-2024 AÖF akademik takviminde sınav tarihleri de detaylı bir şekilde belirtilmiştir. Peki AÖF kayıt yenileme tarihleri ne zaman ve ders kayıtları nasıl yenilenir?

ATSO: Türkiye'de konut stoku düştü, bu açık tamamlandığında kiralar düşecek! 

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, "kayıt dışı"na karşı topyekun bir mücadele yürütülmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Bahar, Türkiye'de konut stokunun tamamlandığında kiraların düşeceğini belirtti.

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

Suudi yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi yeniden artmaya başlıyor

Aremas Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Cityscape Global 2023 Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı’nın ilk gününde Suudi yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin yeniden canlanmaya başladığını gördüklerini açıkladı.

Türkiye’nin petrol ithalatında artış! Haziranda yüzde 15,2 arttı!

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatında artış yaşandı. Buna göre, petrol ithalatı haziran ayında 2022’nin aynı ayına nazaran yüzde 15,2 artarak 4 milyon 826 bin 16 ton olarak kayıtlara geçti.

Türkiye'nin hafif ticari araç ve kamyon ihracatı 2023'ün ilk yarısında 2,4 milyar dolar oldu!

Açıklanan rakamlara göre, Türkiye otomotiv endüstrisinde hafif ticari araç-kamyonet ve kamyon grubunu kapsayan "eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar" ihracatı ocak-haziran 2023 döneminde 2 milyar 421 milyon 32 bin dolar şeklinde oldu.

Türkiye’de işsizliği sona erdirmek için 10 trilyon liralık yatırım lazım!

Bir kişilik iş yaratmanın ortalama maliyeti 3 milyon 38 bin lira oldu. Türkiye’de kayıtlı olarak iş arayan 3 milyon 328 bin işsiz bulunuyor. Bu işsizlerin tamamına istihdam yaratabilmek için 10 trilyon 113 milyar 462 milyon TL’lik yatırım gerekiyor.

Türkiye’de mezunları en çok para kazanan bölümler hangileri? Lisans ve önlisans için tek tek açıklandı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de lisans mezunlarının kayıtlı istihdam oranı yüzde 71,7 şeklinde olurken; lisans mezunlarında ortalama iş bulma süresi ortalama 13,9 ay olarak belirlendi. İşte en çok iş bulabilen ve en çok kazandıran bölümler...

Otomotiv sektöründe devrim! Türkiye’de satışları tam iki katına çıktı!

Dünya genelinde elektrikli otomobil satışları geçen yıl rekor bir artış ile 10 milyonu geçerken, kullanımdaki toplam elektrikli araç sayısı 26 milyon olarak kayıtlara geçti. Türkiye'de ise 2022’de toplam elektrikli araç satışları 2021 yılına göre yaklaşık iki katına çıkarak 7 bin 540 olarak gerçekle

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tüm merkez bankaların içinde en çok altın alan ikinci banka oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının şubat ayında 22 ton altın aldığı öğrenildi. Dünya Altın Konseyinden edinilen bilgilere göre, şubat ayında en çok altın satın alan ikinci merkez bankası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) olarak kayıtlara geçti.

Cityscape Türkiye kayıtları Haberi

Cityscape Türkiye kayıtları

Cityscape fuarlarının Türkiye temsilcisi ISTexpo Genel Müdürü İsmail Sezen, Cityscape Turkey’in ilkinin ise 2016 yılında düzenleneceğini açıkladı. Şimdiden en önemli uluslararası gayrimenkul buluşmalarında biri olacağı öngörülen Cityscape Türkiye 2016’nın, 24-26 Mart tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.


“İlk Cityscape Turkey 2016 yılında yapılacak”

Türkiye gayrimenkul sektörünün, hem kabiliyeti, kapasitesi, hem de sahip olduğu güçlü ve uzun vadeli ülke potansiyeli ile yabancı yatırımcıların ilgi odağında yer aldığını da vurgulayan İsmail Sezen, “Türkiye gayrimenkul sektörü, tam da ihtiyaç duyduğu ve hak ettiği uluslararası bir platforma kavuşuyor. Otoriteler tarafından daha şimdiden gayrimenkulün en önemli uluslararası buluşmalarından biri olacağı öngörülen Cityscape Turkey’i, 2016 yılından itibaren düzenlemeye başlayacağız. Gerek Türkiye gayrimenkul sektörünün gücü ve potansiyeli, gerekse uluslararası arenadan bu yönde aldığımız talep ve ilgi; Cityscape Turkey’in,...