25 / 04 / 2024

çocuklar arasında arsa paylaşımı

çocuklar arasında arsa paylaşımı

Posta yazarı Tamer Heper, '92 yaşındaki 8 çocuklu annenin, yıllardır uzak duran çocuğu, anneye ait evi müteahhide vermek istiyor. Noter işlem yapmayınca mahkemeden kendisini vasi tayin ettiriyor ve arsayı müteahhide veriyor. Bu yapılanlar yasal mıdır?' sorusunu cevapladı.

Kardeşler arasında miras paylaşımı! Kız ve erkek çocuklar arasında miras nasıl paylaştırılır? 

Miras anlaşmazlıklarında yapılacak olan kurallar kardeşler arasında nasıl paylaşılacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, kız ve erkek çocuklar arasında miras payı farkı var mıdır? Nasıl paylaşım olur? İşte haberlerin ayrıntıları...

İstanbul'da arsa sahibi ve müteahhitler arasında kavga!

İstanbul Bahçelievler'de iki müteahhit kardeş ve arsa sahipleri arasında kavga yaşandı. Arsa sahibinin silahlı saldırısına uğrayan Müteahhit kardeşler Sadık ve Sami A. yaralandı. 

Denizli'de akrabalar arasında 'arsa mirası' anlaşmazlığı: 1 ölü!

Denizli Babadağ'da, akrabalar arasında 'arsa mirası' anlaşmazlığı sebebiyle kavga çıktı, av tüfeğiyle vurulan Sait Tülüoğlu (79), hayatını kaybetti.

5 büyük ilde arsa fiyatları yüzde 14 ile yüzde 47 arasında arttı!

Yeni Nesil Gayrimenkul Değerleme Ve Lokasyon Analizi Platformu Endeksacom’un verilerine göre 5 büyük şehirde arsa fiyatları son 1 senede yüzde 14 ile yüzde 47 arasında, arazi fiyatları ise yüzde 20 ile yüzde 30 arasında arttı.

İzmir’de arsa sahibi ve ev sahipleri arasında yıkım savaşı!

İzmir’de 1987 yılında yapılan Özmavikent Konut Yapı Kooperatifi ile arazi sahibi arasında yer alan anlaşmazlık 33 yıl boyunca hukuk savaşına döndü. Arsa sahibi, binalar için yıkım kararı verdirdi.

Türkiye ve Cibuti arasında arsa devri protokolü imzalandı!

Türkiye ve Cibuti arasında bir protokol imzalandı. Protokole göre, Türkiye, Ankara'da bulunan İncek Diplomatik Site'deki bir arsayı Cibuti'ye, Cibuti de Haramous Sud'da bulunan bir arsayı Türkiye'ye devredecek...

Türkiye ile Somali arasında arsa takasına ilişkin protokol imzalandı!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Somali Dışişleri Bakanı Awad, "Türkiye ile Somali arasında diplomatik temsilcilikler için arsa takasına ilişkin protokol" imzaladı...

Maltepe'de müteahhit ve arsa sahipleri arasında kavga!

İstanbul'un Maltepe ilçesinde müteahhit ve toprak sahipleri arasında çıkan kavgada hareketli dakikalar yaşandı. Kavgada, 2 kişi hafif şekilde yaralanırken 5 kişi gözaltına alındı.

Balıkesir OSB ile İŞBİR arasında arsa sözleşmesi imzalandı!

TSKGV iştiraki İŞBİR Elektrik Sanayi AŞ ile Balıkesir OSB arasında arsa tahsis sözleşmesi imzalandı.

Türkiye-Senegal arasındaki arsa takası protokolü onaylandı!

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Senegal Cumhuriyeti Hükümeti arasında diplomatik temsilcilikler için arsa takasına ilişkin protokolün onaylanması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı.

Türkiye ile Senegal arasında arsa anlaşması imzalandı!

İki ülke ilişkilerine değinen Sall, "Hükümetlerimiz arasında kısa süre önce bir arsa anlaşması imzalandı. Ankara ve Dakar'da bulunan söz konusu arsalarda Senegal ve Türkiye'nin yeni büyükelçilik binaları inşa edilecek." dedi.

Gemlik Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı'nda arsa satışı konuşuldu!

Gemlik Belediye Meclisi Şubat Ay'ı ilk toplantısı, Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda yapıldı. Şubat ayının ilk toplantısında, arsa satışı gündem maddeleri arasındaydı.

Aile arasında tapu devri!

Kendi adınıza bir ev veya arsa gibi taşınmaz malınızın bulunduğunu ve bu gayrimenkulün aile içinde devrini istediğinizi düşünelim. Peki, aile arasında tapu devri nasıl olur?

çocuklar arasında arsa paylaşımı Haberi

çocuklar arasında arsa paylaşımı

Posta yazarı Tamer Heper, '92 yaşındaki 8 çocuklu annenin, yıllardır uzak duran çocuğu, anneye ait evi müteahhide vermek istiyor. Ancak noter işlem yapmayınca mahkemeden kendisini vasi tayin ettiriyor ve arsayı müteahhide veriyor. Bu çocuğun eşi de diğer çocukları karalamak için kötü niyetle video çekiyor ve kardeşlere gönderiyor. Bu yapılanlar yasal mıdır? Değil ise haklarımız nelerdir?' sorusunu yanıtladı.

92 yaşındaki 8 çocuklu annenin, yıllardır uzak duran çocuğu, anneye ait evi müteahhide vermek istiyor. Ancak noter işlem yapmayınca mahkemeden kendisini vasi tayin ettiriyor ve arsayı müteahhide veriyor. Bu çocuğun eşi de diğer çocukları karalamak için kötü niyetle video çekiyor ve kardeşlere gönderiyor. Bu yapılanlar yasal mıdır? Değil ise haklarımız nelerdir? l H.B.

***

Önce vasi tayini konusunda mahkemenin kararından söz edelim. Vasi tayini...