26 / 04 / 2024

Çok katlı yapılar

Çok katlı yapılar

Çok katlı yapılar TBMM'de konu oldu. CHP'li Ömer Fethi Gürer, kentlerdeki çok katlı yapılara sınırlama getirilmemesine ilişkin soru önergesi hazırladı.

Uzmanlar peş peşe açıkladı: Depremde en çok bu binalar hasar görüyor! Çıkmalı yapılar denetlenmeli!

Binanın metrekaresini artırmak ve alan kazanmak için yapılan çıkmalı binalar deprem felaketi sonrasında yeniden gündem oldu. Uzmanlar peş peşe açıkladı: Depremde en çok bu binalar hasar görüyor! Çıkmalı yapılar denetlenmeli!

Dünya Bankası o miktarı açıkladı! İşte Türkiye’deki yapıların güvenli hale gelmesi için gerekli para!

Deprem felaketinden sonra Türkiye’de yapıların durumu bir numaralı gündem maddesi oldu. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yüzbinlerce binanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerçeği yeniden su yüzüne çıktı. Peki ülke genelinde binaları güvenli hale getirmek için toplam ne kadar para gerek

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Prefabrik yapılar depreme dayanıklı mıdır?

Prefabrik yapılara dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de Prefabrik yapılar depreme dayanıklı mıdır? sorusudur. İşte detaylar!

Gayrimenkulde çok katlı yapılar tarih oluyor!

Pandemiyle beraber neredeyse tüm sektörlerde daha sağlıklı, çevreci, ekonomik ve fonksiyonel ürünlere geçiliyor. Gayrimenkul sektöründe de trendler değişiyor, çok katlı yapılar tarih oluyor!

İsrail, Gazze'deki çok katlı binaları vuruyor!

İsrail'in, abluka altındaki Gazze saldırılarında sivillerin oturduğu çok katlı yapıları hedef alarak, direniş güçlerinin iradesini düşürmeye ve savaşı bir an evvel kazanmaya çalıştığına dikkat çekiliyor.

İstanbul'daki yapıların ne kadarı riskli?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un deprem gerçeğine dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu, "Biz, İstanbul’da yapıları tetkik ediyoruz. Ve ne yazık ki manzara, düşündüğümüzün çok daha ötesinde. Neredeyse 1’e 3, 1’e 4 oranında yoğun bir riskli yapı stoku önümüze çıkıyor" dedi.

Bursa'da riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde riskli yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye son olarak Yunuseli Mahallesi’ndeki 2 katlı binanın yıkım çalışmalarına başladı.

İzmir’de ‘zayıf zemin’ raporlu araziye çok katlı imar izni iddiası!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in depremin acılarını ve yaralarını sarmadan yeni zayıf zemin imar skandallarına tanık olduğunu belirtti. Beko, Çınarlı’da eski Karayolları arazisine verilen imardan sonra Buca İnönü Mahallesi’nde de zayıf zemin raporlu araziye çok katlı imar izni verilmesine

Beyrut'taki patlamadan tarihi yapılar da nasibini aldı!

Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamayı çok yakından hisseden Cummeyze Mahallesi'ndeki tarihi yapılar, büyük zarar gördü

Volkan Yılmaz: Kaçak yapıların hepsi tek tek yıkılacak!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak uzun zamandır kaçakla mücadelede, hiç hakkı olmadığı halde, özellikle orman arazilerine, tarım arazilerine ve hazine arazilerine kaçak yapılar inşa etmeleri noktasında çok ciddi bir mücadele veriyoruz" dedi.

Avcılar’da eski yapıların fiyatı dibe vurdu, yenilerin tavan yaptı!

Silivri açıklarında geçtiğimiz haftalarda meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından en çok etkilenen ilçelerin başında gelen Avcılar’da son 15 gün içerisinde satılık veya kiralık eski yapıların fiyatı dibe düştü.

Samsun'da çok katlı yapılara tepki!

Samsun'un Canik, İlkadım ve Atakum ilçelerinde bulunan yüksek tepelerde yer alan çok katlı binalar, kent silueti bozduğu tartışmaları gündeme geldi. 

Çok katlı yapılar Haberi

Çok katlı yapılar



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kentlerdeki çok katlı yapılara sınırlama getirilmemesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer, sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti.


Gürer, Bakan Özhaseki'ye "Kentlerde çok katlı yapılar ile oluşan rağmen neden sınırlama getirilmemektedir?" diye...