19 / 04 / 2024

Colorado da nükleer saldırıya dayanıklı ev

Colorado da nükleer saldırıya dayanıklı ev

ABD'nin Colorado eyaletinde sıradan görünen bu evin değer tam 11.5 milyon dolar yani 24 milyon TL. Dışarıdan çok sade durmasına rağmen bu evi böylesine özel kılansa bir nükleer saldırı esnasında bile güvenli olması...

Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırı paniği! Etkilenecek ülkeler tek tek açıklandı: Türkiye de listede var

Ukrayna’da 2. Çernobil paniği başladı. Ukrayna’daki Zaporijya Nükleer Santrali'nin patlaması durumunda, nükleer sızıntıdan etkilenmesi beklenen ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor...

İngiltere'deki nükleer sığınak 4,5 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İngiltere Devon'da 56 odalı ve iki katlı eski bir nükleer yer altı sığınağı 4.5 milyon TL'ye satışa çıkarıldı. 

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ÇED raporuna onay!

Mersin Gülnar'da kurulması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ÇED raporuna itiraz edilmişti. ÇED raporunun kurallara uygun olduğu gerekçesiyle itiraz iptal edildi.

4. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi 8-9 Mart’ta!

Nükleer alanda faaliyet gösteren yerli ve yabancı firmaların biraraya geleceği 4. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi, 8-9 Mart’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek.

İran'da nükleer santral inşaatı başlıyor!

İRAN, Rusya'nın işbirliği ile ikinci nükleer enerji santrali yapacak. Yapılacak santral inşaatına 2018'de başlanılması ve 10 yıl içinde aktif olmasının bekleniyor.

İstanbul’a Türk-Japon nükleer üniversitesi geliyor!

Japonlar İstanbul’da 100 milyon dolarlık fonla nükleer bilim ve reaktör mühendisliği eğitimi verilecek bir üniversite kuruyor.

Çin’den İngiltere’ye nükleer santral çağrısı!

İngiltere’nin güneyinde Hinkley Burnu’nda inşa edilmesi planlanan nükleer santral projesinin yatırımcılarından Çin’in İngiltere Büyükelçisi Liu Xiaoming projenin bir an evvel onaylanması için İngiliz Hükümetine çağrıda bulundu.

Litvanya'dan, Belarus’ta inşa edilen nükleer santral için çağrı!

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius ve Avrupa Komisyonu Enerjiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, Astravyets Nükleer Enerji Santrali'yle ilgili Belarus’a çağrıda bulundu.

İğneada'ya 3. nükleer santrali yapılacak mı?

İğneada'da 3. Nükleer Enerji Santrali yapılacağı iddiasına ilişkin olarak Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu soru önergesi hazırladı. Gündoğdu, sorularını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a iletti..

Akkuyu Nükleer Santrali zeytinlik ve kıyı kanununa takıldı!

Rusların Mersin Akkuyu'da inşa edeceği nükleer santral enerji yönetimi sorunu aşmak için geçen sene başında yasa taslağı hazırladı. Seçimler sebebiyle TBMM tatile girince çalışma yarıda kaldı.

Rusya İran'da iki nükleer santral inşa edecek!

Rusya'nın gelecek hafta İran'da iki nükleer santralin inşaatına başlayacağı açıklandı. Medyada yer alan haberlere göre, nükleer santraller Basra Körfezi kıyısındaki Buşehr'te inşa edilecek.

Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi’nde sayılı günler kaldı!

Türkiye’deki nükleer santral yatırımları,yabancı yatırımcıların iştahını kabartmaya devam ediyor.Nükleer santral projelerinde yer almak isteyen yabancı yatırımcılar İstanbul’da üçüncü kez düzenlenecek Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi’nde buluşuyor.

İstanbul 3. Nükleer Santraller Zirvesi, 8-9 Mart'ta!

İstanbul'da gerçekleştirilecek 3. Nükleer Santraller Zirvesi, 8-9 Mart 2016 tarihlerinde kapılarını sektör temsilcilerine açıyor. Nükleer güç santrali projelerinde yer almak isteyen Türk girişimciler için önemli fırsatlar sunuyor

Colorado da nükleer saldırıya dayanıklı ev Haberi

Colorado da nükleer saldırıya dayanıklı ev

ABD'nin Colorado eyaletinde sıradan görünen bu evin değer tam 11.5 milyon dolar yani 24 milyon TL. Dışarıdan çok sade durmasına rağmen bu evi böylesine özel kılansa bir nükleer saldırı esnasında bile güvenli olması. 390 metrekarelik bir alanın üzerine inşa edilen evin duvarları güçlendirilmiş sert çelikten yapılmış. Evin üzerinde ise 30 metrelik bir radyo kulesi bulunuyor. Radyo kulesinin üzerinde de helikopter pisti var. Bunların yanısıra, suyu 7 ayrı işlemden geçirerek arıtan bir sistem ile 4 ayrı güç üretme merkezi bulunuyor. Dahası olası elektrik ve doğalgaz kesintilerine karşı yerleştirilmiş jeneratörlerden başka evin çatısına güneşten ve rüzgârdan enerji üreten iki ayrı sistem inşa edilmiş. 10 yıl önce yapılan bu teknoloji harikası sığınak ev bir internet sitesinde satışa çıkartıldı. Bedel olarak da 11.5...