19 / 04 / 2024

İngiltere'deki nükleer sığınak 4,5 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İngiltere'deki nükleer sığınak 4,5 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İngiltere Devon'da 56 odalı ve iki katlı eski bir nükleer yer altı sığınağı 4.5 milyon TL'ye satışa çıkarıldı. 



İngiltere Devon'daki Hope Cove Bunker olarak bilinen sığınak  Salcombe yakınlarında bulunan 56 yatak odalı ve iki katlı eski bir nükleer yer altı sığınağı satışa çıktı. Akşam'da yer alan habere göre; sığınak için 4.5 milyon TL isteniyor.

Hope Cove Bunker olarak bilinen sığınak Devon'daki Salcombe yakınlarında bulunuyor ve 1941'de II. Dünya Savaşı sırasında radar istasyonu olarak kullanılmak üzere inşa edilmişti. Fakat 1950'lerde, Soğuk Savaş sırasında nükleer saldırı tehlikesi üzerine yapı, bölgesel bir hükümet üssüne dönüştürülmüştü.

1990'lara kadar beklemede kalan üs, ülkeye bir saldırı gerçekleştirilmesi durumunda 250 hükümet çalışanı yer alabilecekti. 

İngiltere deki nükleer sığınak 4,5 milyon TL ye satışa çıkarıldı!

Bu mülk piyasaya ilk defa çıkmıyor. Şubat ayı başlarında yapılan bir önceki müzayedede rezerv fiyatına ulaşılamadı ve sonuç olarak tekrar satışa çıkarıldı.

Sığınağın bekçisi Christopher Howell, Sky News'e verdiği demeçte şu açıklamalarda bulundu: 

 "Mühürlenmek üzere tasarlanmıştı, geri dönüştürülmüş hava sistemi vardı ve radyoaktif herhangi bir şey bu tarafa gelirse içeridekilere biraz koruma sağlayacaktı. Planlara göre bomba patlasaydı burada toplanacaklardı, içeriye kapanacaklardı; tanklarda jeneratörleri 35 gün boyunca çalıştıracak kadar petrol var."

Howell'e göre bina "son derece güvenliydi" ve bir patlama durumunda "tamamen çalışır durumda" kalmasına yardımcı olmak için arazide "7/24" insan yer alıyordu.

İngiltere deki nükleer sığınak 4,5 milyon TL ye satışa çıkarıldı!

Yapının bazı özellikleri bugün hala görülebilir durumda. Bunlar arasında bir saldırıya karşı yapılacak herhangi bir müdahalede kullanılabilecek birkaç harita bulunuyor. Ayrıca saldırıdan sağ çıkanlara radyo yayını yapılması için ses geçirmez radyo istasyonu kabinleri de yer alıyor. Howell'a göre sığınak beraberinde bir hayalet de getirebilir; savaş döneminden kalma bir pilotun geceleri merpenleri çıktığı söyleniyor. Clive Emson Auctioneers'dan Tom Lowe, binayla ilgilenen birçok farklı insan olduğunu belirtti. 

Sky News'in aktardığına göre Lowe "Burayı peynir deposu, şarap deposu, odalarının sanat sergilerine veya dans kurslarına kiralanabileceği bir topluluk alanı ya da bilgisayar deposu olarak değerlendirmek isteyen insanlar oldu, kimilerinin otel fikri de vardı" ifadelerine yer verdi. Sığınağın satış fiyatı 435 bin sterlin (yaklaşık 4,5 milyon TL).

İngiltere'de konut sektörü yavaşladı! 


Geri Dön