25 / 04 / 2024

çöp vergisi ödemeleri

çöp vergisi ödemeleri

Belediyelerin sunduğu çevre ve temizlik hizmeti için ödenen çöp vergisi dönemi devam ediyor. İki taksitte ödenebilen verginin ilk taksiti Mart ayında başlamıştı.

Çöp vergisi ne zaman ödenir 2016?

Gayrimenkullerden ev ve işyerleri için ödenmesi gereken çöp vergisi, arsa ve araziler için ödenmiyor. Her sene, senede iki eşit taksit halinde ödeme yapılıyor. Peki, çöp vergisi ne zaman ödenir 2016?

Çevre temizlik vergisi ödemeleri 3 gün sonra başlayacak!

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu temizlik hizmetleri için ödeniyor. Vergiyi taşınmaz malların sahibi değil, kullanıcıları ödüyor. İkinci taksitler için çevre temizlik vergisi ödemeleri 3 gün sonra başlayacak..

Çöp vergisi ne kadar ödenecek?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut ve iş yeri sahiplerinin çöp vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, çöp vergisi ne kadar ödenecek?

2015 yılı çöp vergisi ne zaman ödenir?

Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi meskenler için su faturalarına yansıtılırken, işyeri ve diğer bağımsız bölümler için belediyeye gidilerek ödenmesi gerekiyor. Peki, 2015 yılı çöp vergisi ne zaman ödenir?

Çöp vergisi 2013!

Belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalardan çöp vergisi alınıyor. Çöp vergisi nedir, ne zaman ödenir? İşte çöp vergisi 2013...

Çöp vergisi ne zaman ödenir?

Çöp vergisi, konut, işyerleri ve diğer şekillerde kullanılan yapılardan alınıyor. Kullanılmayan konut ve işyerleri muafiyeti mümkün olabiliyor. Peki çöp vergisi ne zaman ödenir? İşte çöp vergisi...

Emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

1 Kasım itibari ile emlak ve çöp vergisinin 2. taksit dönemi başladı. Peki, emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

Çöp vergisi 2017!

Çöp vergisi 2017 ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor. Ödemeler 31 Mayıs'a kadar ilçe belediyelerine yapılabilecek. Konutların vergisi su faturası dahilinde ödenebilecek..

Miras vergisi ödemeleri için son 6 gün!

Halk arasında miras vergisi olarak bilinen veraset ve intikal vergisi, üç sene boyunca senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Miras vergisi ödemeleri için son 6 gün kaldı..

Çöp vergisi ödemek için neler gerekli?

Belediyelerin sunduğu çevre ve temizlik hizmeti için ödenen çöp vergisi dönemi devam ediyor. İki taksitte ödenebilen verginin ilk taksiti Mart ayında başlamıştı.

Çöp vergisi hesaplama 2016!

1 Mart'ta başlayan çöp vergisi ödeme dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Buna göre son 21 gün içerisinde hala ödeme yapmamış mükelleflerin ödemelerini yapmaları şart.

Çöp vergisi son ödeme tarihi 2016!

Çöp vergisi, belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Bu vergiyi mesken ve işyeri kullanıcıları ödüyor. Peki, senede iki eşit taksit halinde ödenebilen çöp vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

İndirimli çöp vergisi 2016!

Çöp vergisi, mesken ve işyerleri için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Bu vergi için ödenecek bedel, taşınmazın türüne ve grubuna göre hesaplanıyor. Peki, indirimli çöp vergisi 2016 nedir, ne kadardır?

Çöp vergisi için son 25 gün!

Çöp vergisi, belediyenin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Bu verginin mükellefi konut ve işyerleri için olurken, arsa ve araziler için vergi ödenmiyor. Çöp vergisi için son 25 gün kaldı..

Çöp vergisi sorgulama 2016!

Çöp vergisi, Belediye Gelirleri Kanununun mükererrer 44. maddesi gereğince ödeniyor. Vergi için ilk taksitler 31 Mayıs'a kadar ödeniyor. Peki, çöp vergisi nasıl sorgulanır?

Çöp vergisi hangi fatura üzerinden tahsil edilir?

Çöp vergisi, belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor. Peki, çöp vergisi hangi fatura üzerinden tahsil edilir?

Çöp vergisi internetten ödeme işlemleri!

Çöp vergisi için 1. taksit ödeme dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. İşyeri kullanıcılarının bu süre içerisinde ödemelerini yapmaları gerekiyor. Peki, vergi internetten ödenir mi? İşte çöp vergisi internetten ödeme işlemleri..

Çöp vergisi ne zaman ödenir 2016?

Gayrimenkullerden ev ve işyerleri için ödenmesi gereken çöp vergisi, arsa ve araziler için ödenmiyor. Her sene, senede iki eşit taksit halinde ödeme yapılıyor. Peki, çöp vergisi ne zaman ödenir 2016?

Çöp vergisi 1. taksiti ne zamana kadar ödenir?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken vergiler arasında çöp vergisi de yer alıyor. Çöp vergisinin 1. taksit dönemi 1 Mart itibariyle başlamıştı. Peki, çöp vergisi 1. taksiti ne zamana kadar ödenir?

çöp vergisi ödemeleri Haberi

çöp vergisi ödemeleri

Belediyelerin sunduğu çevre ve temizlik hizmeti için ödenen çöp vergisi dönemi devam ediyor. İki taksitte ödenebilen verginin ilk taksiti Mart ayında başlamıştı. Taksitler en son 31 Mayıs'ta ödenecek.


Vergi için ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılacak. Çöp vergisi mesken ve işyerlerinde farklı şekillerde ödeniyor. Meskende su faturasına yansıtılan bu vergi işyerinde belediyeye gidilerek ödeniyor. Peki, çöp vergisi ödemek için neler gerekli?


Vergi mükellefinin çöp vergisini ödemesi için öncelikle beyanname vermesi gerekiyor. Çevre Temizlik Vergisi Beyannamesi bir kere veriliyor. Sadece konut ya da bina el değiştirirken yeni hak sahibi bir beyanname veriyor. Ödemeler her sene iki eşit taksit halinde yapılabiliyor.


1. MÜKELLEFİN KİMLİK VE ADRES BİLGİLERİ 

Soyadı (Unvanı) 

Adı 

Baba Adı

Ana Adı 

Doğum Yeri 

Doğum tarihi

Telefon No (Ev-İş)

İkametgah / İşyeri

Mahalle/Semt

Sitenin Adı

Cadde

Bina/Daire No

İL/İLÇE


2. BİNAYA VE VERGİLENDİRMEYE AİT...