26 / 04 / 2024

Çöp vergisi hangi fatura üzerinden tahsil edilir?

Çöp vergisi hangi fatura üzerinden tahsil edilir?

Çöp vergisi, belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor. Peki, çöp vergisi hangi fatura üzerinden tahsil edilir?



Çöp vergisi hangi fatura üzerinden tahsil edilir?

Çöp vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor.


Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi konut ve işyerlerinde farklı şekilde ödeniyor. İşyeri için belediyede ödenen bu vergi konutlarda faturaya yansıtılıyor. Peki, çöp vergisi hangi fatura üzerinden tahsil edilir?


Konutlara ait vergi, su faturalarına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesi ile, vergi borcu da ödenmiş oluyor. Bu verginin mükellefi taşınmazın sahibi değil kullanıcısı oluyor. Eğer ev veya işyerinde kiracı varsa vergi ödemelerinden kiracı sorumlu oluyor.


Konutlara Ait Çevre Temizlik Vergisi 2016


Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 27 kuruş, diğer belediyelerde 21 kuruş olarak hesaplanacaktır.


 

Çöp vergisi internetten ödeme işlemleri!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön