19 / 04 / 2024

çorum akıllı kavşak projesi nedir

çorum akıllı kavşak projesi nedir

Çorum Belediyesince şehir içi trafiğinde düzenli akışın yanı sıra zaman ve yakıt tasarrufunun sağlanması amacıyla hayata geçirilen akıllı kavşak kontrol sisteminin, elektrik kesintilerinden etkilenmeyeceği bildirildi...

Şehirler teknolojiyi nasıl kullanıyor?

Akıllı otoparklar, akıllı kavşaklar, akıllı ulaşım, akıllı sulama sistemleri... Belediyeler akıllı şehir olmak için birbiriyle yarışıyor. “Şehirler teknolojiyi nasıl kullanıyor” sorusunun cevabını belediye başkanları anlattı...

Çorum’da yapay zekalı 'akıllı evler' yapılacak!

Hitit Üniversitesi ve Turkuaz Yapı tarafından hayata geçirilen “Akıllı ve Ergonomik Ev Otomasyon Sistemleri” projesiyle ilgili çalışmalar başlıyor.

Kahramanmaraş Gayberli Kavşağı'nda hummalı çalışma!

Yol yatırımlarına devam edenKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yeni bulvar açma, yol genişletme ve akıllı kavşak düzenleme çalışmalarına aralıksız olarak sürdürüyor.

Trabzon Pazarkapı'ya dönel kavşak geliyor!

Pazarkapı’da inşa edilecek olan akıllı dönel kavşak için yapım ihalesinin 6 Şubat’ta gerçekleştirileceğini söyleyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Trabzon’da trafik sorunu yaşanan tüm bölgeleri teker teker çözüme kavuşturacağız” dedi.

Şırnak Cizre'de Akıllı Ulaşım ve Kavşak Çalışması projesi yapıldı!

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği görevlendirme yapılan Şırnak'ın Cizre Belediyesince, "Akıllı Ulaşım ve Kavşak Çalışması" projesini hayata geçirdi.

Düzce Çilimli'de akıllı stok alanları inşa ediliyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, D-100 karayolu Çilimli kavşağı mevkisinde Akıllı Stok Alanları Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyüdüğünü söyledi.

Kozan Hastane kavşağı, akıllı kavşak oluyor!

Kozan’da biri bulvar olmak üzere toplam 6 yolun birleştiği ve ilçenin en işlek kavşağı olan ‘Hastane Kavşağı’ akıllı kavşağa dönüştürülüyor. Öztürk, kavşak projesi için geri sayımın başladığını söyledi.

Çorum Akçakent'te TOKİ konutlarına köprü inşa ediliyor!

Çorum’un Sungurlu ilçesi Akçakent ve TOKİ konutlarının bulunduğu mahalle sakinlerinin uzun zamandır talepte bulunduğu merdiven ve köprü talepleri gerçekleşti.

Çorum Akşemseddin Cami açıldı!

Çorum’da 2008 yılında yapımına başlanan Akşemseddin Cami dün ibadete başladı. Cuma namazı ile ibadete açılan camide ilk namazı Müftü Mehmet Aşık kıldırdı.

Çorum Akşemseddin Cami bugün ibadete açıldı!

Çorum'da Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet Vakfı ve hayırseverlerin desteğiyle yapımına başlanan, Edirne'deki Selimiye Camisi'nin benzeri şeklinde inşa edilen 3 bin 500 kişilik Akşemseddin Camisi, cuma namazıyla ibadete açıldı.

Gaziantep'te 27 akıllı kavşak hizmete girdi!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde ilk yılını tamamlayan Fatma Şahin, ulaşım başta olmak üzere, sağlık, eğitim, kentleşme, turizm, sosyal yaşam ve altyapı gibi birçok alanda yenilik yaptı.

Çorum Akşemseddin Camii'nin inşaatında sona gelindi!

Mimar Sinan'ın 'ustalık eserim' dediği Edirne'deki Selimiye Camii'nin bir benzeri Çorum'da insa edildi. Bölgenin en büyük camilerinden olan ve 7 yılda tamamlanan Akşemseddin Camii, gelecek ay hizmete açılacak

Çorum Akşemseddin Camii gelecek ay hizmete açılacak!

Mimar Sinan’ın “ustalık eserim” dediği Edirne’deki Selimiye Camii’nin bir benzeri Çorum’da inşa edildi. Bölgenin en büyük camilerinden olan ve 7 yılda tamamlanan Akşemseddin Camii, gelecek ay hizmete açılacak.

çorum akıllı kavşak projesi nedir Haberi

çorum akıllı kavşak projesi nedir


Çorum Belediyesince şehir içi trafiğinde düzenli akışın yanı sıra zaman ve yakıt tasarrufunun sağlanması amacıyla hayata geçirilen akıllı kavşak kontrol sisteminin, elektrik kesintilerinden etkilenmeyeceği bildirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, yazılı açıklamasında, şehir içindeki trafik konforunun ve güvenliğinin artırılması, trafik seyir kalitesinin yükseltilmesi, yakıt ve zaman tasarrufunun sağlanması amacıyla uygulamaya konulan projenin, kısa bir süre sonra aktif olarak kullanılacağını belirtti. Çalışmayla, şehir içi trafiğinin izlenmesi, yönlendirilmesi, yönetiminin sağlanması ve kayıt altında bir trafik akışının ilk adımının atılacağını ifade eden Candan, şunları kaydetti: "Kavşaklardaki sistemin elektrik kesintilerinden etkilenmemesi için 20 kavşağa güç kaynağı yerleştirildi. Kesintisiz güç kaynağı ile kavşaklardaki trafik sistemi 4 saat boyunca durmadan çalışabilecek. Bu sayede trafikte yaşanabilecek hengamenin de önüne geçilecek." Candan, sistemin Çorum Belediyesine maliyetinin ise...