29 / 03 / 2024

çorumda tarihi binanın yıkılması

çorumda tarihi binanın yıkılması

Tehlikenin geliyorum dediği olay Üç Tutlar Mahallesi Emir Ahmet Sokak'ta meydana geldi. Kültür varlığı olması nedeniyle yıkılamayan metruk bina yağmurun da etkisiyle bir kısmı yoldan geçen bir vatandaşın üzerine yıkıldı...

İstanbul'da 200 yıl genelev olarak kullanılan binanın yıkımı esnasında tarihi bir keşif yapıldı

İstanbul'un Karaköy semtinde 200 yıl boyunca genelev olarak kullanıldıktan sonra kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımına başlanan binanın altından tarihi bir keşif yapıldı.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 37 binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa’da 600 yıllık hanları çevreleyen 37 binanın yıkılmasıyla Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi tamamen ortaya çıktı. 

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Beyoğlu'ndaki tarihi bir binanın yıkımı meclis gündeminde!

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan bir tarihi binanın yıkımı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Beyaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi!

24 Temmuz'da ibadete açılacak Ayasofya Camisi'yle ilgili konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi" dedi.

Hatay tarihi Meclis binasının restorasyonu başladı!

Hatay Devleti döneminde meclis binası olarak kullanılan ve bir süre önce Hatay Valiliği öncülüğünde kültür-sanat merkezi haline getirilmesine karar verilen tarihi binanın restorasyon başladı, çalışmaların 2021 Şubat'ta bitmesi öngörülüyor...

Beyoğlu'nda tarihi binanın duvarı çöktü: 3 yaralı!

Beyoğlu'nda tehlikeli olduğu iddia edilen en üst katının yıkımı yapılan tarihi binanın duvarı işçilerin üstüne çöktü. Olay sonucunda yaralanan 3 kişi hastaneye götürüldü.

İş Bankası'nın tarihi binası resim müzesi olacak!

Türkiye İş Bankası'nın resim koleksiyonuna ev sahipliği yapmak için tahsis edilen Beyoğlu'ndaki tarihi binanın restorasyonu için hazırlıklar tamamlandı.

Tarihi binanın TÜGVA'ya tahsis edildiği iddiası mecliste!

Tarihi bir binanın Türkiye Gençlik Vakfına tahsis edildiği iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Bahşi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hatay'daki 90 yıllık binanın merdivenleri çöktü!

Hatay'da yıllar boyunca PTT hizmet binası olan tarihi binanın merdivenleri çöktü. Merdivenlerde kimsenin olmaması olası bir can kaybı yaşanmasını engelledi.

Trabzon Ortahisar'daki tarihi binanın imar planı iptal edildi!

Trabzon Ortahisar’da tarihi binanın yanına yapılan restoranın imar planları ve ruhsatı iptal edildi...

Reyhanlı Alt Gelir Grubu TOKİ son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Reyhanlı TOKİ Alt Gelir Grubu projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Düzce Camikebir son başvuru tarihi bugün!

TOKİ Düzce Camikebir projesinde yer alan 134 adet konutun son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

çorumda tarihi binanın yıkılması Haberi

çorumda tarihi binanın yıkılması


Çorum'da tarihi bina yoldan geçen bir vatandaşın üzerine yıkıldı. Olayda yaralanan vatandaş hastaneye kaldırıldı.


Tehlikenin geliyorum dediği olay Üç Tutlar Mahallesi Emir Ahmet Sokak'ta meydana geldi. Kültür varlığı olması nedeniyle yıkılamayan metruk bina yağmurun da etkisiyle bir kısmı yoldan geçen bir vatandaşın üzerine yıkıldı. Binanın yanından geçen İsmail Akyüz (59), üzerine taşlar ve tahta parçaları düşmesi sonucu yaralandı. Çevredeki vatandaşlar tarafından durum 112 sağlık ekiplerine bildirildi. Olay yerine gelen ekipler ilk müdahalenin ardından Akyüz'ü ambulansla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.


Üçtutlar Mahallesi Muhtarı Mehmet Bölükbaş ise yetkililere tepki gösterdi. Mahalle olarak farklı zamanlarda çok sayıda dilekçe yazdıklarını ancak yetkililerin dikkate almadığını söyleyen Bölükbaş, ''Yani şöyle bir baktığınız zaman insanın içi yanıyor. Ama...