19 / 04 / 2024

Beyoğlu'nda tarihi binanın duvarı çöktü: 3 yaralı!

Beyoğlu'nda tarihi binanın duvarı çöktü: 3 yaralı!

Beyoğlu'nda tehlikeli olduğu iddia edilen en üst katının yıkımı yapılan tarihi binanın duvarı işçilerin üstüne çöktü. Olay sonucunda yaralanan 3 kişi hastaneye götürüldü.



Beyoğlu'nda tehlikeli olması nedeniyle en üst katının yıkımı yapılan tarihi binanın duvarı işçilerin üstüne çöktü. Olayda yaralanan 3 kişi hastaneye götürüldü. Çökme olan tarihi bina havadan da görüntülendi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; olay, dün saat 16.45 sularında yaşandı. Beyoğlu Dünya Sağlık Sokak'ta yer alan ve ikinci derece tarihi eser sayılan Mustafa Bey Apartmanı'nın en üst katında, tehlike nedeniyle yıkım çalışmasında bulunan işçiler dinlenmek için mola verdi. 6 katlı binanın 2'nci katında dinlenen işçilerin üstüne yıkım yapılan yerden duvar çöktü. Yaşanan duvar çökmesinin ardından 3 işçi yaralandı.

Gürültü ve bağrışmaları duyan vatandaşlar, yaralıların yardımına geldi. Vatandaşların haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan işçileri olay yerinde yapılan ilk müdahale sonrasında ambulansla hastaneye götürüldü. Çökmenin ardından 3 işçinin yaralandığı tarihi bina havadan da görüntülendi.

Diğer taraftan 5 yıl önce de bu apartmana fotoğraf çekimi yapmak için giren Polonyalı 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Jakub Protr Kulwicki, balkonun demir korkuluğunun kopmasının ardından bina boşluğuna düşüp yaşamını yitirdi.


Geri Dön