26 / 04 / 2024

çukurova yeni liman projesi

çukurova yeni liman projesi

Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, Adana, Mersin ve İskenderun’un sanayi üretim kapasitesinin, yeni bir limanı zorunlu kıldığın söyledi..

Hüseyin Nuri Çomu: Çukurova'da yeni bir limana ihtiyaç var!

Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, Mersin Limanı'nın kapasitesinin 3 katı işlem hacmini kaldırabilecek nitelikte olmadığını belirterek, Çukurova'da konteyner taşımacılığı için yeni bir limana ihtiyaç olduğunu söyledi.

Konut yatırımcısının yeni limanı KKTC!

Yerli ve yabancı gayrimenkul yatırımcısının yeni rotası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti oldu. Kıbrıs'a en çok yatırımı İsrailliler yapıyor.

Son dakika: 330 yat bağlama kapasitesine sahip Yeni Foça Yat Limanı hizmete açıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 330 yat bağlama kapasitesine sahip Yeni Foça Yat Limanı'nı hizmete açtı.

Tuzlaport Liman için düğmeye basıldı! Tuzla'ya yeni liman geliyor!

Tuzlaport Liman ve Tersane İşletmeciliği tarafından İstanbul ili Tuzla İlçesi'ne Tuzlaport Liman'ı için düğmeye basıldı. İşte yeni liman projesi ile ilgili detaylar...

TOKİ'den Adana Çukurova'ya 333 konutluk yeni proje!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Adana Çukurova'da 333 konutluk yeni proje inşa edecek.

TOKİ'den Adana Çukurova'ya 333 yeni konut müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Adana Çukurova'da 333 yeni konut inşa edecek.

TOKİ'den Çukurova'ya 333 yeni konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Adana Çukurova'da 333 yeni konut inşa edecek. Projenin ihalesi 30 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek.

Bodrum'a yeni yat limanı yapılıyor!

Kovid-19 salgınının turizmdeki genel olumsuz etkisine karşılık Bodrum'da son 1.5 senede birçok yeni otel hayata geçirildi. Yeni oteller şu anda da yapılmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra konut üretimi de rekor seviyeye ulaştı. Kentte yeni bir yat limanı için de adımlar atıldı.

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren ihalesi TBMM'de!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren ihalesi ile İyidere Lojistik Limanı ihalesine yabancı firmaların katılıp katılmadığı ve kazanan firmalara sağlanan vergi istisnası meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren ihalesi mecliste!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren ihalesi ile İyidere Lojistik Limanı ihalesine yabancı firmaların katılıp katılmadığı ve kazanan firmalara sağlanan vergi istisnası meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Havaalanı ihalesi 26 Ekim'de!

Limak-Kalyon-Cengiz İnşaat Ortak Girişim Grubu’nun elenmesinden sonra iptal edilen Çukurova Havaalanı ihalesinde yeni iddialar gündemde. 26 Ekim’de yapılacak olan ihale öncesinde şartnamede idareyi devre dışı bırakacak değişiklikler yapıldığı, ödeme dengelerinin tamamen yüklenici lehine düzenlendiği

Çukurova Havalimanı'nın inşaatı için bin istihdam!

Çukurova Havalimanı inşaatında 1000 kişilik yeni istihdam sağlanması planlanıyor. Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edilen Çukurova Havalimanı'nın 2,5 yılda tamamlanması planlanıyor.

Yeni Çukurova Havalimanı böyle olacak!

Üst yapı tesisleri için 16 Mart tarihine kadar teklif alınacağı Çukurova Havalimanının inşaat sonrası ihalesi ile ilgili önemli değişiklikler yapıldı...

İstanbul'un yeni cruise limanı Yenikapı'da inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'da yeni cruise limanının Yenikapı'da inşa edileceğini açıkladı. Ersoy, ''Yıl sonuna kadar Ulaştırma Bakanlığımız ihaleye çıkacak. Orası en az 5-6 cruise gemisini aynı anda alabilecek kapasiteye sahip'' diye konuştu.

çukurova yeni liman projesi Haberi

çukurova yeni liman projesi

Adana, Mersin ve İskenderun’un sanayi üretim kapasitesinin, yeni bir limanı zorunlu kıldığın söyleyen Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, bölge için mutlaka mevcut kapasitenin üç katı kapasitede yeni bir liman yapılması gerektiğini belirtti.


Türkiye mısır yağı ihracatının yarısını tek başına karşılayan Sunar Grup, Ortadoğu'nun ilk Sorbitol şurubunu üretti. Sunar Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Hüseyin Çomu ile yakaladıkları başarı ivmesini konuştuk. Adana Sanayi Odası Meclis Başkanlığı da yapan Hüseyin Çomu, Türkiye'nin 2023 hedeflerini ve bölge ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.


TARLADAN SOFRAYA HİZMET EDİYORUZ


Sunar Grup'un faaliyet alanından bahseder misiniz?

Mısır yağı üretiminde tarladan sofraya kadar olan sürecin tamamını üstlenebilen Türkiye'de tek, dünyadaki sayılı entegre tesislerden biriyiz. Türkiye'nin en kıdemli, nişasta fabrikasına sahibiz. Türkiye ve Ortadoğu'da ilk kez ileri teknoloji...