29 / 03 / 2024

Damga Vergisi Genel Tebliği

Damga Vergisi Genel Tebliği

Damga Vergisi Genel Tebliği Seri No:65 bugünkü 31349 Sayılı Resmi Gazete'nün mükerrer sayısında yayımlandı.

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:66!

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:66 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Damga Vergisi Genel Tebliği Seri No:65!

Damga Vergisi Genel Tebliği Seri No:65 bugünkü 31349 Sayılı Resmi Gazete'nün mükerrer sayısında yayımlandı.

Gayrimenkul sözleşmelerinde damga vergisi kalkmalı!

Gayrimenkul ticaretiyle ilgili kullanılan sözleşmelerde bulunan damga vergisi uygulaması işletmelerin mağdur edildiğini ifade eden Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, damga vergisinin kalkması için çağrı yaptı.

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:64!

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:64 dünkü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Gelir Vergisi Genel Tebliği 2017!

Gelir Vergisi Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile kira gelir vergisinde yapılan düzenlemeye açıklık getirildi..

Kurumlar Vergisi Genel Tebliğinde Değişiklik Tebliği!

Kurumlar Vergisi Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Kira sözleşmesi 2017 damga vergisi ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşmaya dair noterde sözleşme imzalanabiliyor. Peki, noterde imzalanan kira sözleşmesi 2017 damga vergisi ne kadar?

Kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2017!

Kimi taraflar kira sözleşmesini noterde imzalamayı tercih ediyor. Noterde imzalanan bu sözleşme için belli oranlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşe kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2017 kuralı..

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi damga vergisi 2017!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, henüz tapusu olmayan dairelerin satışı için imzalanıyor. Sözleşme noterde düzenleniyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi damga vergisi 2017 ne kadar?

İptal edilen ihalenin damga vergisi iade edilir mi?

Güncel Grup Yönetim Kurulu Başkanı olan Yılmaz Sezer, ''İptal edilen ihale için ödenen damga vergisi iade edilir mi?'' sorunu cevapladı. İşte o haber...

Damga Vergisi inşaat sektörüne teşviği artırır!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Nurettin Bilici, bugünkü yazısında Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu değerlendirdi. Bilici, inşaat sektörünü ilgilendiren Damga Vergisi'ni anlattı.

Yeni damga vergisi oranları!

Meclis tarafından damga vergilerinin alınması için harekete geçildi. İşte Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen yeni damga vergisi oranları..

Damga Vergisi’nin kaldırılması devrim niteliğinde bir karar!

Dünyanın en köklü gayrimenkul danışmanlık şirketi Coldwell Banker’ın Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş "Gayrimenkul danışmanlığı için Damga Vergisi’nin kaldırılması devrim niteliğinde bir karar" dedi.

Damga Vergisi Genel Tebliği Haberi

Damga Vergisi Genel Tebliği

Damga Vergisi Genel Tebliği Seri No:65 bugünkü 31349 Sayılı Resmi Gazete'nün mükerrer sayısında yayımlandı.


TEBLİĞ

Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:

DAMGA VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ

(SERİ NO: 65)

Amaç ve kapsam

MADDE 1– (1) Bu Tebliğin amacı, 1/7/1964 tarihli ve 488 sayılı Damga Vergisi Kanununun 14 üncü maddesinde yer alan azami tutarın ve Damga Vergisi Kanununa ekli (1) sayılı tabloda yer alan maktu vergilerin yeniden değerleme oranına göre belirlenerek tespit ve ilan edilmesidir.

Dayanak

MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, 488 sayılı Kanunun 14 üncü maddesinin birinci fıkrası ve mükerrer 30 uncu maddesinin birinci fıkrası hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.

Maktu damga vergisi tutarları ile azami tutarın belirlenmesi

MADDE 3 – (1) Bakanlığımızca 2020 yılı için yeniden değerleme oranı % 9,11 (dokuz virgül onbir) olarak tespit edilmiş...