26 / 04 / 2024

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi damga vergisi 2017!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi damga vergisi 2017!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, henüz tapusu olmayan dairelerin satışı için imzalanıyor. Sözleşme noterde düzenleniyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi damga vergisi 2017 ne kadar?



Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, henüz tapusu olmayan dairelerin satışı için, alıcı ve satıcı arasında imzalanıyor. Bu sözleşme imzalandıktan ve gayrimenkule tapu alındıktan sonra, tapu devir işlemi alıcı ve satıcı arasında resmen gerçekleşiyor.


Sözleşme, noter tarafından düzenleniyor. Noterde düzenlenen gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi için belli oranlarda damga vergisi ödeniyordu. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi damga vergisi 2017 ne kadar?


Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi damga vergisi 2017

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi damga vergisi, 15 Mart 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yer verilen Bakanlar Kurulu kararı ile sıfırlandı. Söz konusu kağıtlar için binde 9,48 oranında damga vergisi tahsil ediliyordu. 


Damga vergisi sıfırlanan sözleşmeler

(14) Resmi şekilde düzenlenen kat karşılığı veya hasılat paylaşımı inşaat sözleşmeleri,


(15) Resmi şekilde düzenlenen kat karşılığı veya hasılat paylaşımı inşaat sözleşmeleri kapsamında yapı müteahhitleri ile alt yükleniciler arasında düzenlenen inşaat taahhüt sözleşmeleri,


(16) Kat karşılığı veya hasılat paylaşımı inşaat işlerine ilişkin danışmanlık hizmet sözleşmeleri,


(17) Yapı denetimi hizmet sözleşmeleri.





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön