29 / 03 / 2024

damga vergisi ödemeleri

damga vergisi ödemeleri

Döviz bazlı sözleşmeler Türk Lirası'na çevrildiğinde damga vergisi ödenmeyecek. Konuyla ilgili çok yakın zamanda yasal düzenlemeler yapılacak.  

Damga vergisi ödeme usulleri!

488 sayılı kanundaki vergiye tabi kağıtlar için Damga Vergisi makbuz karşılığı, istihkaktan kesinti yapılması veya basılı damga konulması şekillerinden biriyle ödenir. İşte Damga vergisi ödeme usulleri..

Damga vergisi defteri neden tutulur?

Damga vergisi, kişiler ve kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergidir. İşte Damga vergisi defteri neden tutulur? sorusunun yanıtı böyle iken ayrıntıları haberimizde...

Damga vergisi nedir?

Resmi belgelere kanunla belirlenmiş miktarda veya oranda pul yapıştırma, basılı damga koyma, makbuz verme, hakedişten kesinti yapma yoluyla alınan vergi olan damga vergisi nedir, detayları...

Emlak vergisi ödemeleri için son 10 gün!

2015 yılı emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. Hala vergi borcunu ödememiş mükelleflerin önünde son 10 günü bulunuyor. 10 gün içerisinde vergi ödemesi yapmayan mükelleflere aylık faiz uygulanacak..

Veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son iki hafta!

Veraset ve intikal vergisi kanunu gereğince bu vergi vefat ve bağış durumlarında intikal eden mallar için ödeniyor. 2015 yılı veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son iki hafta bulunuyor..

Çevre temizlik vergisi ödemeleri için son iki hafta!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince işyeri, mesken ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için çevre temizlik vergisi ödeniyor. 1 Haziran'da sona erecek çevre temizlik vergisi ödemeleri için son iki hafta bulunuyor...

Emlak vergisi ödemeleri için son iki hafta!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisi 1. taksit dönemi devam ediyor. Hala vergi borcu bulunan mükelleflerin emlak vergisi ödemeleri için son iki hafta bulunuyor..

Konut satış sözleşmesi damga vergisi!

Konut satış sözleşmesi, inşaat çalışmaları henüz başlamamış veya devam eden bir yapıdaki dairenin satışının yapıldığı sözleşme olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konut satış sözleşmesi damga vergisi dahil vergi ve harçları kim öder?

Veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son 15 gün!

Bir kişinin ölümü üzerine, sahibi bulunduğu menkul ve gayrimenkul mallarla bütün hak ve alacaklarının mirasçıları tarafından ödenen veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son 15 gün bulunuyor..

Çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 15 gün!

Belediyeye senede iki eşit taksit halinde ödenebilen çevre temizlik vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Buna göre 2015 yılı çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 15 gün bulunuyor..

Emlak vergisi ödemeleri için son 15 gün!

Emlak vergisinin ödemeleri her sene iki eşit taksit halinde yapılıyor. 2015 yılı için emlak vergisi ilk taksit ödeme dönemi sona eriyor. Emlak vergisi ödemeleri için son 15 gün bulunuyor...

Emlak vergisi ödemeleri için son 20 gün!

Emlak vergisi, Türkiye sınırlarında bulunan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergiyi ev, işyeri, arsa ve tarla sahipleri ödüyor. Senede 2 eşit taksit halinde verilebilen emlak vergisi ödemeleri için son 20 gün bulunuyor..

Kira kontratında kefil varsa damga vergisi oranı!

Kira kontratı,kiralamalarda taraflar arasında imzalanıyor. İmzalanan bu kontrat damga vergisine tabi tutulan kağıtlar arasında yer alıyor. Peki kontrat kefilliyse ne kadar ödenir? İşte kira kontratında kefil varsa damga vergisi oranı..

Emlak vergisi ödemeleri 2015!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mal sahiplerinin ödemek zorunda olduğu vergilerin başında emlak vergisi geliyor. Peki, emlak vergisi nasıl ödenir? İşte emlak vergisi ödemeleri 2015...

Veraset ve intikal vergisi ödemeleri yarın başlıyor!

Bir kişinin ölümü üzerine, sahibi bulunduğu menkul ve gayrimenkul mallarla bütün hak ve alacaklarının mirasçılarına intikali veraset ve intikal vergisine tabi tutuluyor. 2015 yılı veraset ve intikal vergisi ödemeleri yarın başlıyor...

Kira kontratı damga vergisi hesaplama 2015!

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergiye deniyor. Peki, kira kontratları için ne kadar ödenir? İşte kira kontratı damga vergisi hesaplama 2015...

damga vergisi ödemeleri Haberi

damga vergisi ödemeleri

İş dünyası ve vatandaşlara damga vergisi müjdesi geldi. 12 Eylül 2018 tarihinde yayınlanan "Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararda" yapılan değişiklikle; Türkiye’de yerleşik kişilerin aralarındaki menkul ve gayrimenkul alım, satım, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü kiralama ile iş, hizmet ve eser sözleşmelerinin döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak değil, Türk Lirası cinsinden yapılacağına karar verildi. 

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğinde değişiklik!

Habertürk'ten Rahim Ak'ın haberine göre; Döviz bazlı sözleşmelerin TL'ye çevrilmesi Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın belirleyeceği haller bu kapsam dışında bırakılmıştı. Bu arada yeni düzenlemenin, 30 gün içerisinde (yani 13 Ekim 2018 tarihine kadar) yürürlükteki sözleşmelere de uygulanmasına karar verilmişti. 


BİR KAÇ GÜN İÇİNDE AÇIKLANACAK

Düzenlemede en önemli...