18 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödemeleri için son 15 gün!

Emlak vergisi ödemeleri için son 15 gün!

Emlak vergisinin ödemeleri her sene iki eşit taksit halinde yapılıyor. 2015 yılı için emlak vergisi ilk taksit ödeme dönemi sona eriyor. Emlak vergisi ödemeleri için son 15 gün bulunuyor...



Emlak vergisi ödemeleri için son 15 gün!

Emlak vergisi, gayrimenkuller için ödeniyor. Taşınmaz mal sahiplerinin mükellef olduğu bu verginin ödemeleri her sene iki eşit taksit halinde yapılıyor.


Mesken, işyeri, arsa ve araziler için emlak vergisi farklı oranlarda hesaplanıyor. Meskenlerde vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor.


Diğer binalarda emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Vergi ödemeleri Mart, Nisan, Mayıs ile Kasım aylarında ödeniyor. Buna göre 2015 yılı için emlak vergisi ilk taksit ödeme dönemi sona eriyor. Emlak vergisi ödemeleri için son 15 gün bulunuyor.


Emlak vergisi, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor.  Farklı ildeki taşınmazın ödemesi PTT ödemesi ile yapılabiliyor. Ayrıca, e-belediye sistemini kullanan belediyelere ödeme online bir şekilde de yapılabiliyor.


Fazla ödenen emlak vergisi iade edilir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön