25 / 04 / 2024

darbe girişimi konut sektörünü nasıl etkiledi

darbe girişimi konut sektörünü nasıl etkiledi

Köksal Ünal, durgun yaz mevsimi olması ve S&P’nin not indirimine rağmen 15 Temmuz sonrasında konut piyasasında gözle görülür bir canlanma yaşandığına işaret ederek, bu canlılığın devam edeceğini söyledi.

Kiler GYO-İhlas Marmara Evleri Ortak Girişimi Beylikdüzü projesi feshedildi!

Kiler GYO ve İhlas Marmara Evleri Ortak Girişimi'nin ile imzalamış olduğu 03.05.2017 tarihli "Düzenleme Şeklinde Kat Karşılığı İnşaat ve Arsa Satışı Karşılığı Hasılat Paylaşım Sözleşmesi" "Fesihname ve İbra Sözleşmesi" imzalanarak karşılıklı olarak feshedildi.

Perakende sektörünün en yeni girişimi deneyim mağazaları!

Tüketici kral diyen perakende sektörünün en yeni girişimi deneyim mağazaları oldu. Bu tür mekânların sayısı sürekli artıyor. Tüketici burada istediği ve merak ettiği ürünleri deneyimliyor...

FETÖ'nün hain darbe girişimi sonrası TMSF'ye devredilen şirketlerin aktifleri yüzde 43 arttı!

FETÖ'nün hain darbe girişimine ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında, bugüne kadar aralarında Erciyes Anadolu, Koza İpek, Aydınlı Giyim ve Uğur Soğutma'nın da bulunduğu toplam 796 şirket TMSF'ye devredildi.

Sanatçılar Girişimi’nden Kanal İstanbul yorumu! 

Sanatçılar Girişimi Sözcüsü Ataol Behramoğlu, Kanal İstanbul'un ilk ihalesinin gerçekleştirilmesine ilişkin, projeden vazgeçilmezse ortaya çıkacak deprem felaketiyle ağır bedeller ödeneceğini ifade etti...

İstanbul'daki askeri alanlar konut projelerine mi dönüyor?

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kent dışına taşınması planlanan askeri alanlar birer birer imara açıldı. Yeşil alan olan çok sayıda askeriye alan üzerinde konut projeleri yapılacak.

Londra merkezli Türk Girişimi GRED Yeni Konsept Ofisi'ni Bebek’te açtı!

Türk yatırımcılara konut ve perakende gayrimenkul konularında danışmanlık ve aracılık hizmeti sunan Londra merkezli Türk Girişimi GRED, İstanbul’da Bebek’te yeni konsept ofisini yatırımcıların hizmete açtı. 

72 ilde 100 milyon liralık gayrimenkul sattıran gayrimenkul girişimi!

Gayrimenkul girişimi olarak 2015 yılında ortaya çıkan Tapucom, bugüne kadar 72 şehirde 100 milyon liralık satışa aracılık ettiğini bildirdi.

Türkler yurt dışından 20 milyar dolarlık konut aldı!

Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli, darbe girişimi sonrasında Türk vatandaşlarının yurt dışından gayrimenkul alımı yaptığını söyledi. Keçeli, “Türkler Londra, Lizbon gibi şehirlerde yaklaşık 20 milyar dolarlık gayrimenkul aldılar.” iddiasında bulundu.

Meclis'te 15 Temmuz darbe girişiminin yaraları sarıldı!

15 Temmuz hain darbe girişimi sornasında zarar gören  Meclis Yerleşkesi'nde yaralar sarıldı. Meclis onarıldı ve yeni haline kavuştu. 

Emlak sektörü darbe girişimi sonrası yükseldi!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı olan Yıldıray Gökkaya, bugünkü yazısında emlak sektörünün darbe girişimi sonrası tepkilerini ve yükselişini anlattı. İşte o haber...

Emlak sektörü darbe girişimi sonrası çabuk toparlandı!

Darbe girişiminin etkisinden en çabuk toplanan emlak sektörü oldu. Kampanyalar, düzelemeler ve faiz indirimleri rekor konut satışına neden oldu. Sektör durumdan son derece memnun...

TOKİ'den darbe girişimi sonrası konut rekoru!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, "15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sonrası vites büyüterek 2016'da en büyük sosyal konut üretimi rakamına ulaşmayı başardık" şeklinde açıklama yaptı.

Konut yatırımları hızlandı!

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, darbe girişimi sonrasındaki inşaat sektöründeki süreci değerlendirdi. Cengiz, yatırımlarını hızlandırdıklarını söyledi.

darbe girişimi konut sektörünü nasıl etkiledi Haberi

darbe girişimi konut sektörünü nasıl etkiledi

Eskidji Ankara Merkez Bölge Ortağı Gayrimenkul Uzmanı Köksal Ünal, yılın ilk yarısında geçen yıla göre daha kötü bir performans sergileyen konut sektöründe, durgun yaz mevsimi olması ve S&P’nin not indirimine rağmen 15 Temmuz sonrasında kayda değer bir canlanma başladığını bildirdi. Bu gelişmenin, darbe girişimi sonrası ülkenin ekonomik dengelerinin artık geri dönülemez şekilde bozulduğunu savunanları haksız çıkardığını ifade eden Ünal, gayrimenkul piyasasında canlılığın önümüzdeki dönemde de devam edeceği görüşünü dile getirdi. Ünal, “Darbe ile meşru hükümeti devirmeye kalktılar başaramadılar. Yetmedi, peşinden S&P notumuzu indirdi, yabancılar ülkeden 10 milyar sermaye çıkardı. Ama vatandaş 8 milyar dolar bozdurarak ekonomiye destek verdi. Emlak piyasası durur dediler, tersine canlandı. Milli iradeyi gaspa yönelik girişime karşı göğsünü tanklara siper eden vatandaş demokrasiye sahip çıktığı gibi,...