26 / 04 / 2024

Samanyolu TV'nin Üsküdar'daki binası için karar verildi!

Samanyolu TV'nin Üsküdar'daki binası için karar verildi!

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kapatılan Samanyolu'na ait Üsküdar'daki bina için karar verildi. Binanın güçlendirme çalışması yapılarak öğrenci yurdu olarak kullanılmasına karar verildi. 



15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişimi sonrasında FETÖ'ye ait olması sebebiyle KHK kararı ile kapatılan  Samanyolu TV'nin Üsküdar Kısıklı'daki binasın akıbeti belli oldu. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Üsküdar Belediye Meclisi'nin haziran ayı oturumunda söz konusu binanın ne amaçla kullanılacağı tartışıldı. Yaklaşık olarak 2 bin 500 metrekarelik üç parsel üzerinde yer alan eski Samanyolu TV binasıyla ilgili Üsküdar Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü tarafından hazırlanan teklifle arazilerin Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün 8 Haziran 2017 tarihli yazısı ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne verildi.

Bina için güçlendirme talebi

Eski AKP Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl'ün rektörü olduğu Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin 2 Haziran 2021 tarihli yazısı ile Üsküdar Belediyesi'ne başvuru yaptığı belirtildi. Üniversitenin Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından yapılan incelemede binanın riskli olduğu belirlendi. Binanın öğrenci binası olarak yeniden kullanılması için öneri verildi. Riskli binanın öğrenci binası olarak yeniden kullanılması için öncelikli olarak güçlendirme yapılması için Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile Üsküdar Belediyesi arasında protokol anlaşması imzalanması istendi. 

Samanyolu TV nin Üsküdar daki binası için karar verildi!

Hilmi Türkmen'e yetki verildi

Teklif için verilen komisyon raporunda eski TV binasını öğrenci yurdu için kullanılması için imzalanacak protokol için Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e yetki verildi. Karara, CHP-İYİ Parti “hayır” oyu verdi. Karar oy çokluğu ile meclisten geçti. 

Üsküdar'daki 5 katlı köşk icradan satışa çıkarıldı!


Geri Dön