19 / 04 / 2024

21 tasarruf finansman şirketi için karar verildi!

21 tasarruf finansman şirketi için karar verildi!

BDDK tarafından tasfiyesine karar verilen 21 tasarruf finansman şirketi için karar verildi. Mağduriyetlerin ortadan kaldırılması için yöneticilerin varlıklarına haciz konuldu.



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), intibak planı yeterli bulunmayarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından tasfiyesi için karar alınan tasarruf finansman şirketlerinde izleyeceği yol haritasını belirledi. TMSF'den yapılan açıklamada, tasfiyesi için karar verilen 21 tasarruf finansman şirketinde hesabı olan yaklaşık 55 bin tüketicinin mağduriyetinin engellenmesi için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Mal varlıkları için haciz kararı

Fon kurulunun 28 Temmuz'da verdiği kararla oluşturulan tasfiye komisyonları, şirketlerin mal varlığı değerleri ile hak sahiplerinin haklarının korunması ve giderlerin düşürülmesi için tasfiye eylem planları çerçevesinde harekete geçti.

21 tasarruf finansman şirketi için karar verildi!

Bu kapsamda, şirketlerin hakim ortak ve yöneticilerinin mali hak ve varlıklarına ihtiyati haciz işlemi yapılırken şirketlerin genel müdürlükleri ve şubelerinde güvenlik tedbirleri alındı. Kiralık durumda olan 426 şubenin kapatılmasına karar verildi. Tasfiye komisyonları, eylem planları dahilinde tasarruf finansman şirketlerinde şu işlemler yapılmaya devam ediliyor: "Bilgi-işlem denetimi ve yedekleme. Şirketlere ait varlıklar ve haklar ile borç ve yükümlülüklerinin, teminat eksikliklerinin ve diğer risklerin tespiti.

21 tasarruf finansman şirketi için karar verildi!

Yetkisi olmayan  şahıslarda şirket mal varlığı olup olmadığının tespiti. Tasfiye bilançosuna esas kayıtların doğrulanması ve bağımsız denetim raporunun hazırlanması. Toplam 53 bin 533 adet tasarruf finansman sözleşmesinin incelenerek şirket kayıtlarıyla uyumunun tespiti.Şirket hak kayıplarının önlenmesine ilişkin her türlü idari ve hukuki geri kazanım faaliyetleri."

Çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanmasının ardından, şirketlerin tasfiye bilançosu hazırlanarak, alacaklılar sıra cetvelinin düzenleneceği ve şirketin paraya çevrilebilen tüm menkul, gayrimenkul, hak ve alacakları tahsil edildikçe, hak sahiplerine bildirim yapılacağı belirtildi.

Tasarruf finansman şirketlerinin tasfiyesinde yol haritası belirlendi!


Geri Dön